• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Michelle miluje: pecenou zeleninu z trouby s oliv. Olejem ( mrkve, cukety, brokolici, brambory ...) a k tomu ruzne dipy treba tvarohovy...

Kureci vyvar s nudlickami
    A hodne masa a zeleniny v ni

Losos delany v troube nebo na panvi

Testoviny s cimkoliv, lasagne, vrtulky

Ruzne pokrmy z jednoho hrnce jako maso, brambory se zeleninou a s ryzi , tagine
    Omacky s masem a s brambory

Pecene maso ( kure, teleci atd.) zelenina s brambory.

Domaci wafle se zakysankou

Domaci palacinky s tvarohem

Hummus s pitou

Pita plnena tvarohem a rajcaty

baby guacamole s chlebem a s rajcaty

Kremove polevky

Nevarim nic extra jime vsichni to same az na zvlastni situace.

KRKA
    KRKA --- ---
    A zeptám se, nejaky recept na domácího Lipanka? Aby to chutnalo co nejpodobneji? :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    Ježiš ja vám všem tak závidím jak to tu čtu :) at uvařím co uvařím, tak stejne ji jenom suchý rohlíky :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: u nás na tom taky ujíždí nejvíc mládě :-)

a jinak teda v polodospělé verzi (přeci jen mu jsou už dva pryč, tak to tolik neřeším) - na poslední hodinu pečení do výpeku naházím brambory na kostky, mrkev na kolečka, slaninu na kostičky, klidně žampiony na plátky, když jsou - a mám vystaráno bez dalšího nádobí.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: mraženou zeleninu má holka ráda - tak jo, udělám :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: zkus příště na posledních 15-20 minut do výpeku nasypat mraženou zeleninu (kukuřici, hrášek, baby karotky, fazolky - podle chuti) - tohle je absolutní hit u nás.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PETATA: já dělám krůtí stehna (horní i spodní) v troubě ve skleněným pekáči s poklicí, dusím podlité vodou a okořeněné třeba 2-3 hodiny na cca 150°C a pak otevřené dopeču a přelívám výpekem, aby se dodělala kůžička (jako u kuřete)
    a v papiňáku normálně podusíš pokrájená krůtí prsa na cibuli, podleješ vodou a necháš papinovat a pak můžeš použít jako základ pro spoustu jídel (rizoto, těstoviny apod.)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    U syna slavi nejvetsi uspech rajska omacka s prilohou a omacky tak nejak vseobecne. Delam treba Stroganoff s trochou (zakysane ci obyc) smetany, odeberu detskou porci, druhou detskou zmrazim a nam dochutim. S ryzi by se toho ujedl (jsou mu 2 roky). Nebo variace na kure/kruti na paprice opet s ryzi nebo nudlemi.
    Dal u nej vzdycky zaboduji testoviny s lucinou misto syrove omacky, do kterych pridam hrasek se strouhanou cuketou napr. nebo ted dynove pyre (mam nakostickovane v mrazaku), spenat, lososa atd.
    Brambory samotne jako prilohu nemusi, nejlepsi jsou uvarene s brokolici, rozmackane a opet s lucinou-at uz "cistou" nebo treba bylinkovou, blafik, ale smakuje mu to.
    Vsechna jidla jsou bleskova na pripravu, povetsinou ze surovin, co mam vzdy doma.
    Mam dite celkem akcni a ideal je chodit s nim ven 2x denne, aby se dost vylital a neprudil pak doma, takze "zaklad"-testoviny, ryzi, brambory varim pred odchodem a pak uz jen dodelavam za hlasiteho povzbuzovani a pomlaskavani.
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUAACA: to dokonce dodavaji cerstve do nasich vesnickych potravin :)
    zatim jsem zkousela jen medailonky, prsa ne

mate holky tedy nejake tipy na upravu?
    vidis, do papinaku by me to nenapadlo dat... a s cim?
    PETATA
    PETATA --- ---
    PETATA: jinak teda mame radi a delame hodne casto pecenou zeleninu (dyne, bataty, cukety, lilek, brambory, papriky) jen s rozmarynem dipem ze zakysane smetany, cesneku a jarni cibulky/ pazitky
    pripadne ratatoile ci jak se to pise :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PETATA: a z mas zkus krůtí, chutná líp než kuřecí a je taky relativně snadný na úpravu. akorát chce dělat dýl, aby změklo, ale jestli máš papiňák, tak bez starostí :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Na začátku jsem si nějaký čas vystačila s variacemi na "příloha a vařená zelenina pro všechny, omáčka na přelití pro zbytek", ale to už se nějak okoukalo...
    Relativně úspěšná jsou u nás různá rizota (ať už po česku, nebo ve snaze o autentičtější provedení) a zapečené brambory. To se docela dobře vyrábí v různých variantách, případně dochutí po odebrání dětské porce...
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: My tedy doma vlastne nevarime skoro vubec. Resp. hlavne o vikendech, ale to jsme stejne casto nekde na vyletech
    Muz ma teple obedy v praci a ja se odbyvam... Obcas dostanu od babicek nejakou krabicku nebo si davam zbytky z vikendu

Vecerime tedy hlavne studena jidla, hl salaty
    Pro inspiraci treba ted salat z rukoly, balkanskeho syra, oliv oleje a vlaskymi orechy

Ja vetsinou hledam inspiraci na internetu. Mam rada treba italii
    Ale moc si neumim poradit s masem. Takze jedu dokola, kureci prsa, stehna, krkovice, prip mlete
    Z hoveziho mam strach, ale zacinam mu prichazet na chut diky papinaku
    Muz neni omackovy a knedlikovy (za coz jsem rada), tak spis hledam nejake rychlovky

Vedle toho varim male (necelych 11 m) a rada bych to zacala pomalu spojovat, ale na to je moje fantazie zatim kratka, takze i ja velice uvitam vase tipy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: flákám vycházky, protože mě jednak z duše nebaví korzovat s tankem a současně hlídat Pavla, aby nevběhnul pod auto, a druhak vzhledem ke konfliktním spacím aranžmá všech tří dětí nám to stejně moc nevychází :-(
    ale jinak většinou vařím věci, které zaberou tak max 15 minut mojí práce a jinak se vaří/pečou samy, to jen v neděli míváme něco slavnostnějšího.

a samozřejmě, holčičky jsou extrémně hodné, zabaví se samy, hodně spí (a samy usínají) a Pavel považuje za největší zábavu asistovat mi u čehokoli, co dělám. Kdyby něco z toho nefungovalo, tak jsme v pérdeli jak Baťa s dřevákama.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    QUAACA: přesně :) (obecně moc nechápu všechny místní matky, který tu stíhají dalekosáhle diskutovat ;) )
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: jak ty to děláš, trissie? staráš se o tři děti a vaříš teplý obědy i večeře, pereš pro pět lidí + blicí mimina, látkuješ! a ještě se plně stíháš zapojovat do zdejších diskuzí. hlava mi to nebere!!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    NIENNA: TRISSIE: Děkuji, dámy :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak dneska oběd: slepičí polévka s nudlemi (z mrazáku, vařím ve velkém a pak mrazím v krabičkách od margarínu - akorát porce k obědu, plus teda nudle zavařím čerstvé), krůtí roláda s mozarellou a špenátem s brkaší.
    večeře: asi zapečená brokolice se sýrem a brkaší, co zbyla od oběda.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: taky gratuluju! :-)

a vaření pro batole, co chce totéž co rodiče, ale nesmí nic moc dospěláckého, mi ani nepřipomínej, sotva jsme se z toho vypracovali na vyšší kulinářskou, tak nás to za pár měsíců čeká znova...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    VERONIKA22: a ještě toto je pro mě novinka a nikdy jsem o tom neslyšela: http://www.najimseazhubnu.cz/makove-mleko/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam