• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    PETATA
    PETATA --- ---
    Holky, obecne k te krute :)
    Chapu to spravne, ze date do pekacku krutu, kolem zeleninu, zakryt a pect (podlivat?)
    Na jak dlouho cca a na kolik?
    Kdyz o ni tak basnite, tak jsem ji koupila, tak at to hned napoprve nezmrsim
    Diky
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: Kaci ja delam uzenou polivku docela casto, je u nas hodne oblibena,a le nedavam ji teda zatim diteti... i kdyz uz by asi mohl, uz jsou m dva a ctvrt. a delam ji tak, ze nastrouham mrkev plus petrzel najemno, na masle zasmahnu a pak zaprasim hrubou krupici, udelam jisku, tu zaliju studenym vyvarem z uzeneho masa, pridam na kostky bramobry a varim..staci to trochu opeprit bo jinak je to slane azaz.. noa nakoec do toho nakrajim trochu masa a rozkvedlam jedno vajco, ozdobim cerstvou petrzelko. mnam.) mi strasne chutna hlavne ta mrkvova jiska. kubik furt chce s krupama, ale ja se jeste neodhodlala to zmenit, no priste mu mozna vyhovim.. daji se uvarit vlastne i kroupy zvlast a pridat klidne do tehle zasmazkove polivky vlastne..
    ale teda doted jsem se zinyrovala dat to Jachymkovi, prijde mi, ze uzene neni vhodne,a le co, uz ji uzeniny, tak co by nemoh uzenou polivku ze.)

jo a jeste jsem chtela obecne k te krute. ja ted pekla stehna na zelenine a pridala jsem do klasicke kombinace mrkev celer petrzel jeste fenykl a je to teda krute dobry. jen pomixovat ten vypek a s bramborama a mnam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Můj muž nesnáší ohřátou okurku, takže si v mekáči fakt objednává bez. A někdy je to docela zážitek, jak precizně vycvičená obsluha zpracovává změnu programu.
    "... a jeden cheeseburger bez okurku" (muž je Moravák jako poleno)
    "Jak jako bez okurku?"
    "No - houska, maso, sýr, a nikde tam nebude žádnej okurek"
    :D
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Benýs sice teoreticky jí víc jídel, ale zase pro změnu nejí nic červeného a je schopnen nehtem odstraňovat smaženou cibulku z kousků masa v guláši. Když stavíme na cestách v Mekáči, mám vždy velké puzení slečně říct "zapomeňte na okurku", protože ji Benýsovi pokaždé musíme vyndavat. Nakonec přežijou všichni, řekla bych, ale taky bych ocenila pestřejší kuchyni, než jakou po aplikaci rozmarů všech tří mužů v domě má smysl vařit.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: máme to velmi podobně. nejstarší dcerka sní cokoliv co je červené/rajčatové....jo a smažený květák :oD ale je potřeba mít bílou omáčku :oD ( tatarka )
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TAPINA: rajská polévka s písmenky? pizza?

(ty se máš, moje dítě přesně tyhle jídla vůbec nejí)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak mám nakonec celá tři jídla, která je Jirka ochoten jíst: boloňské špagety, lasagne a rajskou s kolínky (podobnost jídel čistě náhodná). Ale nakonec to není tak špatný, ještě můžu zapřemýšlet, která další jídla se dají zakamuflovat za těstoviny s masovo rajčatovou směsí :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INUSHKA: my máme rádi tenhle:
    Nepečený jablkový dort - ApetitOnline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/3797-nepeceny-jablkovy-dort.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Doma dělané psí sušenky budou pro děti vhodné taky. Dbá se na to, aby tam nebyly umělé sračky a příliš mnoho cukru, žádná čokoláda a rozinky. Ne nadarmo jsou pro děti i pro psy vhodné ty stejné kulaté piškoty :o)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNNA: udělala bych je i tak.
    Kdysi jsem u tety se sestřenkou zbodla psí čokoládu a také moc dobrá.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Kombinace tvarohu, piškotového těsta a ovoce neurazí nikoho. Akorát v prosinci to budeš mít složitější s výběrem ovoce, ale nějaké bude.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    U nás byla dneska cuketová polévka - na olivovém oleji jsem zpěnila cibulku, na to hodila nakrájenou cuketu a brambory (na objem asi 1:1, ale příště dám brambor míň), zasypala troškou kari, zalila vodou, povařila do měkka a pevné kousky vybrala a rozmixovala. Pak jsem odebrala část pro Malvínu, ta to dostala s vařeným kuřecím masem. Pro nás jsem zbytek opět rozředila tím vývarem a vodou, zjemnila zakysanou smetanou, osolila, přidala ještě trochu kari a libeček a polévka byla na světě. Byl to první pokus o vaření pro nás i Malvínu "v jednom hrnci", tak jsem ráda, že se povedl.

A teď bych ráda poprosila o rady - Malvína bude mít v prosinci první narozeniny a ráda bych jí udělala dort, který bude moct jíst ona, ale bude chutnat i dospělým. Nějaké tipy, prosím?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Uf. Tak jsem si dneska náhodně u babičky listovala nějakým bydlenkovským magazínem a koukám na recepty na sušenky. Říkala jsem si, že to vypadá dobře, nic extra přeslazeného, zajímavé suroviny, jemné chutě, to bych mohla zkusit pro malou... A on to byl speciál "vaříme pro psy".
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    YMLADRIS: doktorka mi říkala, že dítěti určitě dát kousky do stravy do desátého měsíce - to je doba, kdy má zvládat kousací reflex a když to matky podcení, dítě má pak problémy se to naučit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YMLADRIS: Zkusmo :o) Ono to není tak, že kdyby dostalo předčasně kousky, tak se udusí, ale spíš to bude plivat a nebude to chtít. Doktorka říkala, že první jídlo s hrubší strukturou mají ochutnat nejpozději kolem osmého měsíce, protože tam se zakládá kousací reflex.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TAPINA: dik za tip!

ADD: aha a jak se stanovuje/odkdy asi tak decko uz zvlada jist kousky? diky
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mohlo by se brzy hodit.)
    Zdravé vánoce, recepty na vánoce, zdravé vánoční recepty
    http://www.zdravevanoce.cz/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    XMARGE:
    ANNNA: Maty mu jsou 4 a čtvrt roku a palačinky jí poslední dobou i naslano,jinak pouze suché.Knedlíky jako u vás,pouze čisté těsto..a krupici bez čehokoliv.To jsou všechna "sladká jídla",která jí. :)
    Ale pečeme doma často buchty,muffiny,perníčky .. to miluje!
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Nepotřebuješ nic, pokud jsi ochotná pár měsíců kupovat lahvičky, pak už jde mačkat vidličkou a krájet najemno. Já využívám tyčák až teď, když jsou dítěti čtyři roky - konečně mě napadlo, že když nejí ovoce, můžu mu ho propašovat do mlíka. Ale jinak jsem na úpravu dětského jídla nepotřebovala nikdy nic. (Robot mám, ale nůž je víc po ruce, snáze se používá a snáze myje - nebyla jsem motivovaná používat něco jiného.)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Jo, taky mě to dost překvapilo, myslela jsem, že to dítěti musí chutnat (sama si pamatuju, že žemlovka, ovocné knedlíky a palačinky byla moje oblíbená jídla v dětství...pravda ale nevím odkdy).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam