• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNNA: udělala bych je i tak.
    Kdysi jsem u tety se sestřenkou zbodla psí čokoládu a také moc dobrá.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Uf. Tak jsem si dneska náhodně u babičky listovala nějakým bydlenkovským magazínem a koukám na recepty na sušenky. Říkala jsem si, že to vypadá dobře, nic extra přeslazeného, zajímavé suroviny, jemné chutě, to bych mohla zkusit pro malou... A on to byl speciál "vaříme pro psy".
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    YMLADRIS: doktorka mi říkala, že dítěti určitě dát kousky do stravy do desátého měsíce - to je doba, kdy má zvládat kousací reflex a když to matky podcení, dítě má pak problémy se to naučit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YMLADRIS: Zkusmo :o) Ono to není tak, že kdyby dostalo předčasně kousky, tak se udusí, ale spíš to bude plivat a nebude to chtít. Doktorka říkala, že první jídlo s hrubší strukturou mají ochutnat nejpozději kolem osmého měsíce, protože tam se zakládá kousací reflex.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TAPINA: dik za tip!

ADD: aha a jak se stanovuje/odkdy asi tak decko uz zvlada jist kousky? diky
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mohlo by se brzy hodit.)
    Zdravé vánoce, recepty na vánoce, zdravé vánoční recepty
    http://www.zdravevanoce.cz/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    XMARGE:
    ANNNA: Maty mu jsou 4 a čtvrt roku a palačinky jí poslední dobou i naslano,jinak pouze suché.Knedlíky jako u vás,pouze čisté těsto..a krupici bez čehokoliv.To jsou všechna "sladká jídla",která jí. :)
    Ale pečeme doma často buchty,muffiny,perníčky .. to miluje!
    ADD
    ADD --- ---
    YMLADRIS: Nepotřebuješ nic, pokud jsi ochotná pár měsíců kupovat lahvičky, pak už jde mačkat vidličkou a krájet najemno. Já využívám tyčák až teď, když jsou dítěti čtyři roky - konečně mě napadlo, že když nejí ovoce, můžu mu ho propašovat do mlíka. Ale jinak jsem na úpravu dětského jídla nepotřebovala nikdy nic. (Robot mám, ale nůž je víc po ruce, snáze se používá a snáze myje - nebyla jsem motivovaná používat něco jiného.)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Jo, taky mě to dost překvapilo, myslela jsem, že to dítěti musí chutnat (sama si pamatuju, že žemlovka, ovocné knedlíky a palačinky byla moje oblíbená jídla v dětství...pravda ale nevím odkdy).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    XMARGE: Mě to zase nijak zásadně netrápí, sladká jídla moc často nevařím. Spíš mě to překvapilo. Čekala jsem, jak cokoliv s cukrem bude dlabat jak nezavřená, a ono tohle...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: jediný "sladký" (dlouho jsme to nedoslazovali nebo jen ovocem) jídlo, který jedl, byla krupicová kaše. Tu ale bojkotuje teď.o)
    Vydrž, jestli normálně sladký věci chce (bábovku, kus koláče), tak na ty sladký jídla taky dojde a bude to lupat jak divá:o)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TORUVIEL: XMARGE: To je přesný. Těsta snědla asi z půlky knedlíku, a pak konec. Když jsem jí zkusila dát notně pocukrované ovoce, nasadila strašlivý škleb, okamžitě vyplivla celé sousto a začala brečet. A to normálně sní až polovinu dospělácké porce. A když dostane ochutnat kousek bábovky, sežrala by nám to i s rukama...

Tak ráda slyším, že to není nic výjimečného.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: u nás sladký jídlo (jakože oběd nebo večeře) prošlo až kolem 20.měsíce, do tý doby ani ťuk, plival to, nechtěl, i když to měl doslazovaný cukrem... A palačinky byly taky katastrofa a dneska snědl 3 malý na slano a ještě jednu na sladko:o)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Baruška ze sladkých knedlíků sní jen to pocukrované těsto, ovoce nechá :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YMLADRIS: No vystačím si s normálním tyčovým mixérem (dokonce obyč z lidlu) a stačí to pro výrobu jakýchkoliv dětských krmí či omáček apod. A jelikož je dítě mlsné, tak ho používám téměř denně, zeleninu totiž jinak nesní než připravenou jako omáčku/pyré.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: U nás se sladká jídla ještě vůbec neujala, zkoušela jsem nudle s tvarohem i knedlíky, a ne. Oni tomu sladkému přicházejí asi na chuť později.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    YMLADRIS: Na příkrmy jsem brala klasický tyčák, jak už tu padlo, a na vařené maso nádobu se sekáčkem. Špinit velký mixér dvěma mrkvema se mi fakt nechtělo :) Ale jinak jsem mixovala opravdu krátce, velmi brzo jsem přešla na mačkání vidličkou a dítě vskutku brzo jí samo rukama.

Jinak dneska jsem jí poprvé naservírovala ovocné knedlíky, a byl to dost debakl. Pravda, příště zkusím sladší ovoce, než špendlíky ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YMLADRIS: Já nedám dopustit na tuhle soupravu. http://www.1velkoobchod.cz/philips-hr-1372-90-p16?gclid=CNufm6Ck-7oCFchY3godg24AeQ Klasický tyčový mixér, na tom nic není, ale ty nádoby na sekání všeho možného využívám s dítětem furt. Narvu tam zeleninu, projedu, uvařím a je zeleninový příkrm pro dítě, které už může kousky. A samozřejmě to využiju hodně i při vaření pro nás, vůbec už nevytahuju struhadlo, všechno sekám. I rohlíky na strouhanku :o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    YMLADRIS: jako nejaky specialni robot pro dite? Me teda postacil pouze rucni mixer, kdyz jsem mixovala kasicky .. vic fakt nepotrebujes
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YMLADRIS: znám lidi co žádný mixér nemají....eventuelně u druhého dítěte mixér zavrhli. a používají jen mačkání vidličkou. Při přechodu na kouskovatou stravu jim to pak jde jedna radost :o)
    Jinak já mám doma tyčový mixér - neboť bych klasický oooobrovský nedokázala vystát. Tyčový opláchnu a zase hodim do šuplete
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    čtvrtek véča - půl pečený kachničky s pečenejma jabkama .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam