• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: navíc k hovězímu masu je podle mě lepší vzít hovězí tuk než vepřový, i když i to vepřové sádlo je lepší než kus kytky (čti slunečnicový nebo řepkový olej)
    prostě svůj k svému, lze-li
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: tak gulášek už bublá na plotně. přidala jsem do něj dvě červené papriky na proužky a půl maďarské klobásy. díky za tip, v poslední době mě hodně baví co nejefektivněji využít všechny suroviny a hezky pospojovat do dalších jídel (viz.vývar z uzených žeber apod.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: to je fakt :) guláš jsem dlouho nedělala (holka ho nejí), ale pro nás bych udělat mohla
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: nevyhazuj, pouzij, treba pod hovezi gulas je to lepsi nez veprove sadlo
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ještě jsem včera uvařila hovězí vývar z morkových kostí (měli náhodou u nás v masně), ale je na můj vkus dost mastnej, tak nechávám na balkoně zmrznout a část toho tuku pak seberu a vyhodím
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: no je to vlastně taková lišková omáčka co děláme + maso :)
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: takyze ma byt z lisek!!,) skoda ze je nemam, tez bych si dala
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    stroganoff hotov. je to luxusní :) (místo žampionů jsem dala lišky)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TAPINA: drzim palce, at nyxi pravidla funguji... u nas je ted taky par dnu bojkot jidla bere na milost jen jogurty/variace, obcas ovoce nebo zeleninu, jen cerstve, jednou suchy chleba... polevky a tepla jidla ted proste jist nebude, namazany chleba taky ne... tak to holt neji...
    zitra budou testoviny s dusenym mletym masem/mrkvi/rajcaty a pripadne u nas velmi dobre funguji gnochi - v podstate s cimkoli, vede ale spenat a maso (kralik, kruta nebo kure povetsinou)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ach jo, já už chci zase dítě, kterému se dá něco uvařit. Teď jsem tady pro něj měla ty jeho rajčatovo těstovinové skleničky, abych mohla teda aspoň něco různorodého dělat pro nás. A hádejte, co je další novinka? Nejí skleničky, žádné. Už zbývá jen řešení navařit kotel rajské a zamrazit po porcích, ale počítám, že v okamžiku, kdy to udělám, přestane jíst rajskou.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TRISSIE: jj, chápu, když ho potřebuješ vypravit do školky, jinak to nejde... možná je to další fáze, která nastane i u nás. Já Bertíkovi tohle zatím dávat nechci, chtěla bych, aby se naučil jíst normálně jako kultivované batole, ale to chci asi moc. Obávám se, že ani tohle by možná nejedl a určitě ne sám. Hrozně mě to štve, kdysi byly snahy o samostatné krmení se lžičkou, ale všecko to ustalo, co by se krmil sám, když prostě nechce jíst. Sám si vezme akorát tak rozinky nebo sýr nakrájenej na kostičky. Pak to dopadá tak, že já jsem o hladu a přesvědčuju batole, ať už se konečně nají.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: já u Pavla s tím ranním jídlem taky bojuju... proto začal dostávat různé slazené cereálie. Zvlášť když ho potřebuju vypravit do školky, tak fakt nemám čas řešit hodinu půl krajíčku chleba, zatímco malou mističku ciniminnies si dá sám během doby, než převlíknu dvojčata. Ráda moc nejsem, ale fakt ho nechci nechat až do svačiny ve školce o hladu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    GIO: jo, tohle naše dítě taky docela jí :)
    TRISSIE: tak to je dobrý, bramborová kaše by u nás neprošla, tu Bertík nejí ani omylem, nepomohlo bohužel ani posypání pažitkou, které se na brambory obvykle dožaduje
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    GIO: jo, bohužel chutě se jim mění rychle. Já mám doma exemplář, kterej se vždycky na čas zamiluje do jednoho typu potraviny a nic jinýho nechce a pak už je toho samozřejmě přejezenej a nechce to ani vidět. Jeden čas pořád trval na kakau, teď ani omylem, pak vajíčko ve formě volského oka, jindy banánové období...

Obecně jsou s Bertíkem ale spíš potíže, že nic nechce a když už, tak jí hrozně pomalu (klidně půl hodiny, tři čtvrtě hodiny, prostě jedna lžička a pět minut pauza a pak teprve další lžička...) a hlavně ráno kdepak jíst, jí se přece až před spaním na noc. Asi typický projevy batolete - noční sovy. Nikdy jsem nechápala, jak může někdo nesnídat, já když nesnídám, tak hynu (ranní ptáče holt) a teď to mám doma hezky názorně. Všecko se mu rozjíždí k večeru, to má tunu energie, tančí, zpívá, veselí se, vykládá, sám si zatleská, jak se mu to daří... na palici. Ale to už jsem OT, pardon, mám sklon k odbočkám :)
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: joj tak to neni podle meho gusta.)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: delala se tri hodky, na 150ºC, jen na posledni cast zvyseno
    cekala jsem, ze bude jeste vic stavnatejsi
    kazdopadne s tou zeleninou super, v tom vypeku byla vyborna

jen nas vsechny 3 postihla nejaka str.viroza,kterou jsme puvodne prisuzovali chudince krute, ale skolilo to i ty, kteri s ni neprisli do styku

takze ted mame dietu :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: my děláme kuře na paprice s rýží
    GIO
    GIO --- ---
    joo kure na paprice jsme tez meli.) opet s nudlema, knedliky sice dite rado, ale davam mu je zridka uz, max k ty koprovce
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ještě jsem zapomněla na lečo s ostrou klobásou (ne pro dítě) a kuře na paprice - obojí vařila babička
    ve středu asi zkusím ten stroganoff a pro jistotu udělám vývar, kdyby toni nechtěla
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: nojo vidisto, nez mi komplet zmrzne, tak ho setnu.)
    jachym ji ji no.)) pry nam nam.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    u nás, pokud si vzpomínám, byly v poslední době:
    krůtí stehna s rýží (ani smykem... snědl akorát komvpot)
    vepřové v mrkvi s rýží (úspěch)
    květákové placičky s brkaší (taky úspěch)
    kuře na paprice
    zapečené špagety s mletým masem
    smetanové kari s kuřetem a rýží
    rychlá čína s rýží (ani smykem... a to tam ani nebyla sojovka)

a víc mě nějak nenapadá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam