• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Ty hříbky budou taky pěstovaný, takže oproti žampionům nevidím rozdíl.
    GIO
    GIO --- ---
    zampion bych jeste brala, ty hribky moc ne no..ono jde o to, ze se to s tim jidlem uz vari, ne kolik dite sni vyluhovanych platku hub, ale nehrotim, ja nejsem moc resici typ, ale ty houby mi osobne prijdou na deti opravdu tezke a nezdrave no.. kazdopadne kdyz to neni obde samozrejme se nic nestane, z vlastniho popudu se jim ale striktne vyhybam, zampiony jsou trosku neco jineho
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIO: dvouleťákovi nedám smaženici, ale pár plátků hub v bramboračce nebo guláši teda neřeším vůbec. A žampiony (pěstované) jsou povolené cca od 18m.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Hříbky a žampiony jsou na školkovém jídelníčku i u nás docela běžně. Ono to v praxi vypadá tak, že jsou dva plátky na porci a dvě třetiny dětí je stejně nechají na talíři, nehrotila bych to.
    GIO
    GIO --- ---
    a co ty hribky? v jeslickach? ja se hub zatim stranim co se ditete tyce, docela striktne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak jsem se koukala na jídelní lístek školičky, kam chodí mládě (abych nedělala tu samou věc k večeři), a já tam chci taky chodit na jídlo! :-)

    kdyby se chtěl někdo inspirovat:

    Pondělí 9.12.2013
    Svačinka: Výběr cereálií, výběr ovoce, mléko
    Oběd: Polévka gulášová, Kuřecí prsíčka na hříbkách a smetaně s dušenou rýží
    Svačinka: Kukuřičný plátek, tvarohová pomazánka, výběr zeleniny, čaj

    Úterý 10.12.2013
    Svačinka: Kaiserka, pomazánkové máslo, mix zeleniny mléko
    Oběd: Polévka jarní, Lasagně s kuřecím masem a okurkový salát s rajčaty
    Svačinka: Ovocný salát, celozrnná sušenka, čaj

    Středa 11.12.2013
    Svačinka: Houska, šunka, zelenina, mléko
    Oběd: Polévka fazolová, Domácí švédské masové kuličky s petrželkovým bramborem
    Svačinka: Bagetka, med, čaj

    Čtvrtek 12.12.2013
    Svačinka: Vánočka, marmeláda, mléko
    Oběd: Polévka česnečka, Krkonošské lívance se šlehaným tvarohem a borůvkami
    Svačinka: Slunečnicový chléb, mozzarella, výběr zeleniny, čaj

    Pátek 13.12.2013
    Svačinka: Zeleninový salát, grahamový plátek, čaj
    Oběd: Polévka bramborová, Smažená krůtí prsa s bramborovou kaší
    Svačinka: Croissant, mix ovoce, mléko
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Třikrát hurá, snědl svíčkovou! Co snědl, sežral :D Takže doufejme, že omáčky teď tak nějak půjdou, s tím už se dá pracovat.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    QUAACA: veprovy platek naklepany a v nem zabalene zeli... muz to, nevim proc, miluje, diteti nevadi...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HABRENKA: co je záhořácký závitek?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak testoviny s mletym, rajcaty a strouhanou mrkvi meli uspech, stejne tak testovinovy salat se zeleninou, jogurtem a tunakem, betka vseho snedla porci a pul a jeste by jedla... jinak nechce moc chleba, ale kdyz ji ho lehce ohreju v topinkovaci, tak projde. ted je na poradu dne leco a veprovy platek s hraskem nebo veprove na paprice, nebo zahoracky zavitek - meli fakt peknou kytu...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Dneska se u nás zaprášilo po slovenských haluškách, a to jsem je udělala v té jejich nejjednodušší formě, tedy bramborové noky smíchané s bryndzou. Baruška si 2x přidávala (což u ní teda není vůbec normální, většinou nedojí ani 1 porci). Já měla tohle jídlo v dětství taky strašně v oblibě, nevegetariáni si navrch můžou dát na kostičky smaženou slaninu, nebo jsou různé varianty se zelím.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: tak to každopádně!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: navíc k hovězímu masu je podle mě lepší vzít hovězí tuk než vepřový, i když i to vepřové sádlo je lepší než kus kytky (čti slunečnicový nebo řepkový olej)
    prostě svůj k svému, lze-li
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: tak gulášek už bublá na plotně. přidala jsem do něj dvě červené papriky na proužky a půl maďarské klobásy. díky za tip, v poslední době mě hodně baví co nejefektivněji využít všechny suroviny a hezky pospojovat do dalších jídel (viz.vývar z uzených žeber apod.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BALAENA: to je fakt :) guláš jsem dlouho nedělala (holka ho nejí), ale pro nás bych udělat mohla
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUAACA: nevyhazuj, pouzij, treba pod hovezi gulas je to lepsi nez veprove sadlo
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ještě jsem včera uvařila hovězí vývar z morkových kostí (měli náhodou u nás v masně), ale je na můj vkus dost mastnej, tak nechávám na balkoně zmrznout a část toho tuku pak seberu a vyhodím
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: no je to vlastně taková lišková omáčka co děláme + maso :)
    GIO
    GIO --- ---
    QUAACA: takyze ma byt z lisek!!,) skoda ze je nemam, tez bych si dala
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    stroganoff hotov. je to luxusní :) (místo žampionů jsem dala lišky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam