YMLADRIS: Obecně lepí třeba jasmínová rýže, kulatozrnná ("na rizoto") a úplně nejvíc, co jsem kdy viděla rýži lepit, byla thajská rýže na sladká jídla. Bohužel si nepamatuju, co přesně to bylo zač - koupeno ve vietnamské večerce. Ta fakt udělala slizkou hmotu, která by se dala z hrnce vyklopit v celku.
Jak upravit rýži, aby se dala jíst rukama - zatím jsem na to taky nepřišla. Nejčastěji máme jasmínovou, ta kuličky udělá krásné - jenže se zrníčka přilepí i na ruce a dítě je z toho nešťastné. Trochu pomáhá předem uválet kuličky mokrejma rukama, ale furt to není ono. Viděla jsem smažené rýžové kuličky, ale to asi není to, na co se ptáš :) Nakonec rýži dávám jenom přirozeně nahrudkovanou, případně smíchanou s omáčkou, a pak holt uklízím. Co je ale holka citlivější na znečištění, tak často rýži prostě krmím lžičkou, protože nemám nervy na bekot u každého zrnka na triku.