• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: ale Bertík byl přeci to samé a nakonec se to poddalo... takže holt máš příliš dobrý mlíko :-)

já holky taky nemohla rozjíst - pamatuju si ty hysterie, jak jsem do nich dlábila jednu lžičku a vždycky po lžičce napít mlíka z flašky a zase lžičku mrkve, měsíc to trvalo, zdálo se to fakt nekonečný, ale dneska žerou jak ruskej zájezd.
    MORPED
    MORPED --- ---
    ELIZHANNAH: ty tak pockat par dnu a zkusit znovu?anebo vyzkouset to samokrmeni,kdy se uvari kousky zeleniny nakrajene na spalicky a dite si samo kouse a olizuje a ruzne dlachma,treba se nauci mit rada zeleninu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MORPED: zkoušela jsem, moc to nemělo účinek. Ale možná jsem tam toho MM nakropila málo :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    ELIZHANNAH: doporucuji tam dat trosku materskeho mleka,tak treba az uciti tu vuni,tak to bude chtit.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    A když jsem to říkala pediatrovi, tak ten ani nehnul brvou a doporučil přisladit. No jsem blázen, sladit dítěti i zeleninu a zvykat ho na sladký od úplně ranýho věku??
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HABRENKA: noo, tak moje dítě tvrdošíjně odmítá příkrmy a zelenina jí nejen nechutná, ale ji ani nebaví :) už skoro čtrnáct dní zkouším mrkev, brokolici, batáty, dýni, květák... a úspěch je, když sní půl dětské lžičky. Naštvaně mi do toho bouchá rukou, takže je to všude, nespokojeně mručí a vůbec je celá zpruzelá, že jako co jí to nabízím a sápe se mi po prsu...
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    GILLIATT: Děkuju. Vyzkouším.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LIDA_12: cizrna i třeba fazole jsou docela chutově výrazné, takže stačí přes noc namočit, vodu poté slít, uvařit v nové vodě do měkka. Slít vodu, přidat studenou vodu, olivový olej, trochu česneku, soli, do té cizrnové třeba citronovou šťávu, nasekanou petrželku....rozmixovat a je hotová pomazánka.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    EWICZZZKA:
    GILLIATT: A nějaký recept? Já nejsem zrovna kuchařský talent, pomazánky jsem nikdy nedělala. V podstatě se učím vařit s dcerou na pochodu.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    LIDA_12: nebo lusteninova
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LIDA_12: nebo cizrnová třeba
    MORPED
    MORPED --- ---
    LIDA_12: ja delam zaklad tvaroh a do toho dam bud zeleninu najemno nakrajenou nebo aj rybicky,vajicko,cokoliv. Rybickovou s tvarohem ma nejradsi a jeste kdyz je tam cibule.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Nemáte prosím nějaký tip na pomazánky pro 16ti měsíční dítě?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DRIZZT: zkusit to muzes... nas macek nechtel.. a asi dva tydny po pokusu se mi zacal sapat po taliri a rvat, tak dostal dyni a byl nadsenej a od ty doby ji denne obed jak otesanek... ale zase nechce vubec ovoce, ani jogurt, kase trochu... ona ta zelenina mi prijde, ze je stejne moc nezasyti, ale zabavi :D
    OXIS
    OXIS --- ---
    DRIZZT: jestli máš pocit, že není dost sytý a Ty jsi vyšťavená, tak mu mrkev dej. Ale jestli hlad nemá, tak jak píše Midori, nepatlej se s tím :D. Můj začal víc vyžadovat normální jídlo asi v půlroce, mlíko mu přestalo stačit, poznala jsem to tak, že se furt chtěl nacpávat, ale všechno vyzvracel - množstvím nedokázal nahnat výživovou hodnotu. Pak začal jíst normálně a dobrý :). A teď po roce má mlíko jenom tak jako dezert. Asi je to tím, jak je velkej, nevím, ale dost nevěřícně čtu o dětech, které byly výhradně kojené až do roka...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    DRIZZT: Podle me neni treba prikrmovat, kdyz dobre prospiva. 8 kg ve ctyrech mesicich, to je macek :-) Vyuzij toho, ze se jeste nemusis patlat s mrkvi :-)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Synovi byly včera 4 měsíce, má mírně pod 8 kg, je plně kojený. Pije průměrně co 2 hod/ 100 ml (tedy celkem kolem 1,2 l/den). Sbírám odvahu k zavedení příkrmů. Chtěla jsem počkat až mu budou 4,5 měsíce, ale mám pocit, že přichází další spurt a jí si začínám připadat poněkud...vysušeně... Co myslíte - přikrmit či vyčkat? Díky
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    MONI: Díky za tip, včera jsem je koupila a jsou moc dobré. Koupila jsem i nějakou ovesnou kaši, taky od Alnatury, myslím, že i ta bude pro děti v pohodě a taky je velmi chutná. Složení: ovesné celozrnné vločky, pufovaná rýže, rozinky, sušené datle, sušená jablka, rýžová moučka, skořice.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Díky holky za tipy.
    Já jsem kravský mlíko zatím zkoušela dávat v bramborové kaši, ale neměl z toho úplně pěknou stolici, takže zatím radši minimálně.
    OXIS
    OXIS --- ---
    GILLIATT: co rostlinný mlíko? dá se lehce udělat nebo i v tom dm koupit.
    MONI: dík za tip!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam