• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANNNA: jestli chceš nejake záruky, hledej označení IPZ ( integrovaná produkce Zeleniny /)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: Tak zrovna cuketa je ale k dostání celoročně v téměř stejné kvalitě, na té skleník nic moc nezkazí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Hádáš dobře, není :) Jako fazolky někam nacpu, ale zrovna tu koukám na půl přepravky karotky, která se nedá pořádně skladovat ani zahrabaná v písku...

TAPINA: Tak s tím počítám, ale jednodruhové neochucené se seženou jenom některé druhy. Myslím, že třeba jednodruhovou cuketu jsem asi ještě neviděla :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: Vyprdla bych se na jedno i druhé. Uprostřed zimy koupíš mraženou jednodruhovou zeleninu, která se dělá z té krásné levné čerstvé teď a nemusíš jí skladovat doma patnáct kilo :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: kapacita v mrazáku asi není, co?
    já mrazila domácí zeleninu (nevařenou, jen blanšírovanou) a pak vařila z toho.
    třeba bys našla kousek místa aspoň na ty druhy, co se budou v dobré kvalitě shánět nejhůř...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám dilema. Dítě bude na příkrmy někdy uprostřed zimy. Teď je spousta krásné domácí/farmářské zeleniny, která do zimy nevydrží. Zavařovat, či uprostřed zimy kupovat skleníkovou zeleninu?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Tak se mi konečně dítko rozjedlo - zabrala obskurní kombinace pyré z vařené mrkve a najemno strouhaného banánu (pochopitelně syrového, vařený banán by asi bylo něco obzvláště hnusného). Dnes je to už třetí den, co tak hezky jí, zvládla pokaždé asi 60 ml na oběd, což je u nás tedy opravdový úspěch:)
    REONA
    REONA --- ---
    HABRENKA: A odkdy mu dáváš ten vývar?

Já zatím zkoušela jen mrkev, to jí moc nejede. I když, oni se prý potřebují naučit vlastně nové pohyby pusou, jiné polykání....třeba to není o tom, že jí to nechutná, ale neví jak na to. Teď dostala kukuřičné křupky, většina skončí na puse, rukách a oblečení, ale jednou už taky tak půlku fakt snědla, aspoň se mi to tak zdálo. Teď jsem koupila a dnes jí zkusím udělat dýni, případně ty brambory, snad se na něco chytne.

No a jak je moje tchýně rozumná, tak jsem totálně nechápala, když včera namočila dudlík do zmrzliny a chtěla jí to dát. Tak jsem ho olízla a řekla, že ne. Dost na tom, že malá pije sladké šťávy (hipp ředěný vodou). Nedávno pochopila princip pití z flašky a tahá celkem pěkně, ale chci se vrátit k nesladkým variantám.
    OXIS
    OXIS --- ---
    Hmm, to jsem zvědavá na toho našeho. Chlap je to pořádnej, ale maso ještě neměl (13m), tak doufám, že až ho u babičky dostane, tak že nepřestane jíst zeleninu...i když, asi mu nic jinýho nezbude, páč u mě se masa prostě nedočká .).

Mimochodem, četly jste tenhle článek? Pro mě je zajímavej třeba v tý absenci masa, že fakt není potřeba...ale moje dítě by z kojení do roka umřelo hlady :P a rozumím tomu, že pro někoho to může bejt až fašizodiní světonázor (ačkoliv to pani nikomu necpe) .). Já jsem toho názoru, že když se sama stravuje vegansky, tak je to ok i pro to dítě, ale když rodiče jedí všechno a jenom tomu dítěti zakazujou sladkosti, maso/etc., protože je to nezdravý, tak je to hloupost.
    http://www.jimejinak.cz/2013/03/fabian-je-tabulkove-dite-i-bez-masa-mleka-piskot-a-pribinaku/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HABRENKA: jj, taky mame masozroutku, u samotny zeleniny se ofrnuje, ale jak je v tom maso, hned je to jina...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELIZHANNAH: ja udelala ze zebra silny vyvar, rozmixovwla obrane maso a zamrazila takhle ty masovy bujonky na kosticky v ledovaci, nshazela do pytliku a macek to ji jak silenej, samotnou zeleninu jako ze snedl, neb mliko mu zjevne nestaci, ale co vam maaso v tom vyvaru, tak sni jakoukoli slichtu... ale ja uz mu micham co dum da, zacinal dyni, mrkvi a rychle jsem pridavala, vetsinou ma smes tri zelenin a pak to ma docela i chut, plus vyvar a parada... a zacala jsem mu davat vsemozny krupky minuly tyden a taky dobry, aspon na trenovani
    PETATA
    PETATA --- ---
    OXIS: jako prvni mela zahnutou od Chicca (prave na prvni samostane krmeni) a naucila se s ni jist sama velice rychle
    OXIS
    OXIS --- ---
    Prosím vás, jakou lžičku používá vaše dítě k jídlu? Malej by se sám i najedl, ale všechny lžičky jsou buď moc velký nebo divně tvarovaný, buď se mu to nechce vejít do pusy nebo jídlo neslízne... nejlepší by byla nějaká jen mělká lopatička...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ELIZHANNAH: ja ti to neradim, mne to prijde zvrhly, jen rikam, co se radilo a delalo driv, plus teda tchyne se me ptala hned po sestinedeli, co zacnu davat, takze bych ji moc nebrala v potaz. No, jeste me napada cibule nebo fenykl (pridat trochu k vareni k ty mrkvi nebo necemu), docela to ochuti...

ale treba nepomuze nic a potrebuje vic casu
    (ja nejsem dobra radkyne, nase jedla hned na druhy pokus brambory dost ochotne).
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HABRENKA: no teda, to už je velkej chlapec :) Alenka akorát tak olizuje rohlík, příp. se snaží sníst papírový ubrousky, ale dětské zeleninové pyré asi nehrozí. Banán u nás taky neprošel, dívala se po mně, že je to nějaký chutově divný... no prostě prso nad všechny pokrmy.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELIZHANNAH: jo... 6,5m a 9,5kg a 73,5cm, doktorka trochu zvedla oboci, kdyz jsme se dostali k jidlu... netrpi, chlapecek... ted teda prosel banan, prsote jsem mu ho dala at si dela co chce... a on ho sezral temer cely, tretinu ukradla starsi, co banany uz skoro rok nechce... tak budu zkouset dal ;)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TRISSIE: asi to tak bude, ale teda u Alenky je to tužší odpor než byl u Bertíka..
    HABRENKA: Alenka má dneska přesně 6,5 měsíce a kromě toho 8 kg a 70 cm, takže taky velká s velkou spotřebou MM - už padám únavou, nebo nevím, čím si tu sílící vyčerpanost vysvětlit, proto bych taky ráda, aby mrně už papalo i něco jinýho než mě
    SEBIEN: tyjo, sůl a cukr...? já jsem myslela, že nás spasí batáty, ale ani ty nechce
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ELIZHANNAH: Tchyne ted taky rikala, ze to mam Zorce sladit nebo solit, ze jeji synove to jedli az osoleny. No, Zorka to basti zatim ochotne, takze ty, rady nechapu (delala jsem polivku s rimskym kminem, koriandrem a jeste necim a ze jsem to tam davala po lzickach, a ze prej je to koreneny malo a muzu ji to davat stejne jako nam....)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELIZHANNAH: a jak ze je stare? macek odmita cokoli krom masozeleniny, je to kozojed a uz je to dost otravny, jak je velkej, ma dost spotrebu... z flasky nic ani smykem, kasi obcas par lzicek a ovoce? jogurt? matko ses po, naval kozu... uz mne chlapec trochu moc unavuje, dudlik taky ani nahodou, takze ty noci... to neni ani na nocni mury... ale porad doufam, ze se to prekona...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELIZHANNAH: ale Bertík byl přeci to samé a nakonec se to poddalo... takže holt máš příliš dobrý mlíko :-)

já holky taky nemohla rozjíst - pamatuju si ty hysterie, jak jsem do nich dlábila jednu lžičku a vždycky po lžičce napít mlíka z flašky a zase lžičku mrkve, měsíc to trvalo, zdálo se to fakt nekonečný, ale dneska žerou jak ruskej zájezd.
    MORPED
    MORPED --- ---
    ELIZHANNAH: ty tak pockat par dnu a zkusit znovu?anebo vyzkouset to samokrmeni,kdy se uvari kousky zeleniny nakrajene na spalicky a dite si samo kouse a olizuje a ruzne dlachma,treba se nauci mit rada zeleninu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MORPED: zkoušela jsem, moc to nemělo účinek. Ale možná jsem tam toho MM nakropila málo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam