• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    To um davate proc(myslim kombinaci um vecer, kravske mleko pres den)? nereju, zcela vazne se ptam:-)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Aha, já myslela, že kravské mají děti pít až od dvou let? Vařím s ním, ale pít jí ho nedávám.
    PETATA
    PETATA --- ---
    LIDA_12: vecer v lahvi UM a rano teple kravske mleko, kolik si rekne... nekdy 3 hrnecky, nekdy jen jeden
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LIDA_12: Já dávám UM ráno ještě v posteli z lahvičky. Těsně po odstavu, kolem roku, dostávala i večer těsně před spaním, v roce a půl už jenom ráno. Přes den pije plnotučné kravské kdykoliv si řekne. Prakticky mlékem zapíjí skoro každé jídlo.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    A mám tedy další dotaz do placu. Dcera se asi během pár dní definitivně odstaví od mléka, ráno už nechce, večer tomu dávám pár dní. Dáváte v tomhle věku UM? Kolikrát denně? V lahvičce nebo jak? Ze sklenky moc neumí. Díky.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    INUSHKA: Dcera je jedlík, pečivo snídá a ke svačině už dávám jen ovoce, zeleninu nebo jogurt. Jinak ji musím spíš omezovat, takže pečivo 2x denně jí dávat nechci.

TRISSIE: Já nějak nemám na to, vařit po večer, to maximálně vyžehlím.

PETATA: Bohužel, podpora rodiny my chybí ( v okruhu 300km nikdo). Takže taky často vařím do mrazáku.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA: Přesněji řečeno přežije celý víkend na suchém chlebu a vysomrovaných sladkostech :-D
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LIDA_12: Tak já jsem asi matka krkavec, my večeříme pečivo zcela běžně a nepřijde mi, že by to mělo být a priori špatně. Je teda fakt, že se snažím nedávat ho moc přes den, snídáme většinou jogurt nebo nějakou formu tvarohu (a není to mateřský plurál, já ráno startuju na mlíko stejně jako dcera), případně teda sladké pečivo, ke svačině se snažím dávat hlavně ovoce. Kdyby mi dítě žužlalo rohlíky v průběhu celého dne, jak taky u někoho vídám, tak bych se asi taky snažila vymyslet k večeři něco jiného. Ale když je teplý oběd, taky mi připadá zbytečné dělat ještě večer další kompletmí teplé jídlo. Maximálně takové to "poloteplé" - listové těsto, palačinky, vajíčka, kaši (krupicovou máme rádi celá rodina), zapečené tousty a podobně.
    Někdy se mi vařit chce, tak uvařím (a pak je z toho i oběd na druhý den), ale rozhodně se nehodlám stresovat a honit, aby dítě, chudák, nemělo k večeři chleba se šunkou. A když jsme někde pryč, jako třeba teď o víkendu, tak kolikrát přežije jen o chlebu (suchém) celý víkend, protože na lepší jídlo nemá čas. No a co? Však z toho neumře.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LIDA_12: Taky dělám jenom jedno teplé jídlo denně. K večeři většinou pečivo se zeleninou, salát, vajíčko natvrdo, případně zbytek od oběda (je-li nějaký)... Dlouho nadšeně kaše, ale teď si dává pauzu.
    ADD
    ADD --- ---
    LIDA_12: Osobně si myslím, že jedno teplé jídlo denně stačí, takže pokud je kvalitní oběd, může mít dítě klidně studenou večeři. Tím spíš, že mnohé děti (třeba ty naše) snědí většinou pečiva s něčím mnohem víc než teplé večeře - a protože ani tak se nepřejídají, volím to, čeho snědí víc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně pečivo k večeři nepřijde až tak blbé, taky ho občas dávám.
    PETATA
    PETATA --- ---
    LIDA_12: chces fakt vedet jak ja varim? tak jednou tydne neco uvarim a narvu to do mrazaku do sklenicek a ty pak vytahuju dle potreby... obcas nejaka rychlovka v podobne ruznych uprav dyne
    nekdy vyfasuju od mamky nebo od babicky krabicky :) proto nemame ty teple vecere... casto se vracime domu pozde, takze se stravujeme po navstevach a nebo pak nejaka rychlovka v podobe salatu atd
    vikendy travime mimo,
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LIDA_12: jasně... já právě s dětma začala teplé večeře vařit. Teda začalo to už v době, kdy jsem nastoupila na mateřskou, protože vařit oběd pro jednoho se mi nechtělo, tak jsem k večeři uvařila čtyři porce a měli jsme s mužem oběd na druhý den.

Takže odpověď na tvoji otázku, kdy vařím - většinou večer, obědy jsou ohřívané nebo rychlovky (husté zeleninové polévky nebo těstoviny)
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    PETATA: Kaše už uplně odmítá, někdy krupicovou, ale jinak nic. Zkusím tvaroh s banánem...Aspoň jedno jídlo navíc se hodí :-) Jinak samozřejmě dostane i to, co bylo k obědu, ale hodně cestujeme, často obědy zamrazuju, abych to mohla vytáhnout, když vyrážíme ven. Kdy to všechno vaříte, abyste se sem tam dostali i z domu?
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    TRISSIE: Nějak nejsem z domu zvyklá na teplé večeře. Já i manžel to většinou řeším pečivem a to se mi jí dávat nechce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEMINO: To je o chuťových preferencích. Jirka miluje ovoce, ale prakticky jakékoliv uvařené a teplé jídlo považuje za nutné zlo, které sní jen když už opravdu hlady nemůže (a ovoce není k dostání, vyřvání, ukradení).
    PETATA
    PETATA --- ---
    LIDA_12: my sami teple vecere moc nejime... pokud tedy zrivna neco je uvareno, ji totez co mi (varin tak, aby to mohka jist s nami), ale krom tedy tech polevek dostane to, co zbylo od obeda treba predchoziho dne, krupicovou kasi, ryzovou s ovocem (ale to uz vzdavan, moc ji to nejede), oblozene pecivo, tvaroh s bananem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LIDA_12: máš nějaký důvod, proč jí zatím nedáváš to, co jíte vy?
    V roce a půl už s námi jedl i starší, u kterého jsem jídlo hlídala výrazně víc, než u dvojčat, prostě jsem solila a kořenila o trochu míň a vyřadila jídla s nevhodnými surovinami.
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Prosím, poraďte, co dávat v roce a půl k večeři? Malá není moc polévková, dávám kus kus se zeleninou, rizota, těstoviny, ale už mi dochází nápady.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: myslím,že to bude zase indivindi.. Matymu,když byl batole,tak k svačině dopo dostával celý banán rozmačkaný s půl velkého bílého jogurtu.Nedat oběd nejpozději o půl jedné,tak je zle,a to i ted (5let). Ted občas svačinu vynechá,ale pouze ve školce,když mají pomazánky,co nejí(což je každá,která má jinou barvu než bílou),když je to odpo..musí jíst ještě doma před večeří.
    Nenadělám nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam