• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    BONIE: diky moc, zni to dobre
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    BONIE: a ten mák nějak před tím upravuješ? Nebo ho tam nasypeš rovnou z pytlíku? Ptám se asi jako debil, ale s mákem jsem vlastně nikdy pořádně nepracovala.
    BONIE
    BONIE --- ---
    DUFFKA: no to není nějaký speciální recept :) vařím buď bulgur, kus kus nebo jáhly, ale bulgur mají nejraději.. smíchám s medem, někdy rozmixuju další semínka, smíchám s mákem, přidám buď máslo nebo i jiný olej, třeba oliváč a je to :) asi by šly i obyč těstoviny, ale ty obiloviny se mi zdají lepší..
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    BONIE: a mohla bych poprosit o recept na kuskus s makem? diky

btw. od kdy se muze detem davat mak?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BONIE: Může klidně každý den :-) Navíc mák obsahuje mnoho vápníku (více než mléko), pro děti skvělé :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Dnešní mák je bezpapaverinovy.....jestli se ptas na tohle.
    Jinak asi jako ořechy, a když to vezmes kolik toho objemově je, nevidím problém.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, nevíte, jak často může 4leté dítě mák? můj syn ho hrozně miluje a třeba na snídani chce každý den kus kus s mákem.. nejsem si jistá tou každodenní konzumací..
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    Tip na deti, co nechteji zeleninu
    pustte jim pohadku ratatouille a pak to s nima uvarte ;)
    u nas to zabralo...".to neni rajce to je ratatouille")

KAERI
    KAERI --- ---
    DRIZZT: fifty fifty. Úvodní nápad byl z kuchařky, ale pak jsem babicovala a uzpůsobila suroviny. Pudink tam byl myslím původně vanilkový a jedno ovoce jiné? Ale už se pořádně nepamatuju.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KAERI: Má otázka zní - to bylo podle receptu, nebo tvá invence :-D
    KAERI
    KAERI --- ---
    Dnes jsem zjistila, že ananasový pudink uvařený bez cukru s rozmixovaným banánem a rozmočenými sušenými švestkami chutná zatraceně dobře, sežrala jsem dětem půlku svačiny :-O
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    jjo v Italii delaj jeden typ minestrone s celerem
    zaklad je mrkev, celer testoviny a rajcatova smes
    btw chlapi na celer moc nejsou, u nas ho jim sama s cesnekovym/bilinkovym dipem
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SOLEI: třeba polívka/směs z červený čočky lze přidat mrkev, rajče, kde co...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Zůstal mi v lednici, rapikaty celer, s čím to nakombinovat aby mladík měl chutný zeleninových prikrm? Manžel z toho odmítá vařit. Není fanda celeru.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: krom níže jmenovaného ještě třeba řapíkatý celer. Nebála bych se hub...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    TRISSIE: ja treba do masa pridavam obcas strouhanou mrkev, cuketu na kousky nebo hrasek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdo děláte pastýřský koláč - jakou zeleninu tam dáváte?

Děti si tohle jídlo dost oblíbily, navíc do něj zužitkuju zbylé pečené maso, tak chci trochu experimentovat, ať nám nezevšední...
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    ja se inspiruji treba i tady http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Podušený a na kaši rozmiksovaný vždycky jeden druh - Dýni, mrkev, brambor, jablko, banán, ....
    FRETI
    FRETI --- ---
    hola, co jste dávali/y za první příkrmy? mimčo má půl roku a nějako se nedaří naučit na lahvičku, tak jsem zatím dostala tip na špaldové mléko a dávam lžičkou, to mu jede, ale nezvládne toho moc.. zkoušela jsem i ovesný mlíko a malinko mrkve, zatím ale nic moc zájem :) díky!
    FRETI
    FRETI --- ---
    ADD: ahoj, ohledně mléka doporučuji rodost ze zdravých dětí od zerzána, asi moc nejde o množství, spíše o celkovou škjodlivost, a to hlasvně i v těhu a při kojení.. sama se však musím přiznat, že jsem na konci těhu taky začala mlíko vyhledávat, a to jsem byla pět let jen na rostlinách..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: Hlívu a žampiony tak nějak od dvou let prakticky neřeším, nebývá jí v jídle tolik, aby se nestravitelnost výrazně projevila. Nedávám jen podzimní houbová jídla z lesa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam