• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: dík, těžko můžu jako matka odporovat :-).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Není divná!!!!!!!!!!!! Jen je prostě příliš úžasná :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: nj, Zorka je divná, já vím ;-).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Hmm, ale Zorka... :D ;) Možná pokud bych dokázala vykrajovat do tvarů fakt jako rozpoznatelných zvířátek...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAMPA: vnímá... po zdejší debatě o ovečkách, vagoncích a lodičkách jsem to na tu naši taky zkusila a jak to do ní najednou padalo! :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: jasny...ale ona je jeste prdola mala, to asi nevnima. treba ji syrovou cibuli, ale malinu do pusy eeee fuj
    ale vagonky si zapamatuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Lososa docela jí, ale u nás hlavně fungujou takové ty fígle s tvarem pokrmu. Jakmile je něco nakrájené "na vagónky", dá se to brát rukou, tak se to jí. Když to moc vypadá jako "oběd" (= nejhorší strašák), tak se to nejí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Že já se s tím crcam - tlacenku, kyselou okurku a perník na vaření, manžel se peče se susenkama, vaří krmení, ta malá potvora basti instantní kukuricnou kaši vylepšenou nakrajenym rajcetem a šunkou, tlacenku a inferno tyčinky z lidlu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAMPA: naše děti milujou těstoviny s tuňákem a kukuřicí - třeba by to u vás taky zabralo?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky dekuju za typy, zkusim....
    pomazanka maly nejela, tunak v salatu tusim, ze by taky nejedla, ale zkusim tu uzenou makrelu, ze by si to sama brala a ty karbanatky vypadaj dobre. :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: co rybi karbanatky?Presny recept nevim,videla jsem v TV a tam meli uvarene nebo upecene rybi maso ktere pomleli a smichlai s ryzou a treba nejakou petrzelkou apod. A pak usmazili a myslim,ze to de delat aj v troube.Podle me ani nemusi byt upecena ta ryba,jen bych ji pomlela,smichala s cimkoliv jako je ta ryze,kuskus,bulrgur + petrzelku,sul a dala do trouby.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAMPA: taky normálně celý, teď to nejčastěji peču, pár plátků másla, rozmarýn, kmín, na co mám chuť, nic zvláštního asi speciálního pro dítě. Nejlíp losos, kvůli minimu kostí, ale zvládli jsme i pstruha. U našich už dostala dvakrát uzenou makrelu, ta jí jela dost, naštěstí u našich bývá(me) minimálně :). Co nějaký tuňák v salátu nebo pomazánce?
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    u nás jí děti celé ryby, nejraději na másle a s kmínem... ale neteř nejí ryby a sestra do ní dostane jen rybí prsty a to jim musí říkat "řízečky" a nesmí kápnout božskou z čeho jsou :D

a mám taky dotaz... řešila jste některá to, jak docílit dostatečného množství vitamínů v těhotenství, aniž byste baštila nějaké průmyslové vitamíny? Ideální by bylo mít někde sepsané kolik čeho denně zkonzumovat (např. hrst ořechů, lžičku lněného semínka, dvě polévkové lžíce brusinek,... - je-li to takto pochopitelné)... ideálně VEGE.. pokud máte třeba odkaz na nějaké www stránky bo tak, byla bych vděčná. Nejspíš jsme opět počali :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, jak vam deti (kolem roku a pul treba) jedi ryby a jak udelany? mala to bohuzel odmita, ale rada bych do ni sem tam treba lososa nacpala, poradite nejaky osvedceny recept, ktery u vaseho ditete boduje, i kdyz o rybku moc nestoji? predem diky
    MONI
    MONI --- ---
    GIO: my míváme taky hodně domácích jablek a při vaření přesnídávek jsem se inspirovala kupovanými skleničkami a vytvářela různé směsi, např. jablka+hrušky (1 hruška stačí na oslazení několika jablek) nebo jablka+borůvky/jahody (z mrazáku, stačí pár bobulí) a ta přesnídávka má pak hned jinou chuť.
    GIO
    GIO --- ---
    Ne ja ji to nenutila jen ze mame na zahradě Jabka ..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: já vím, proto bych ji netrapila
    GIO
    GIO --- ---
    tak ona je mini mimi zatim
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: časem se to možná změní, pidi nejdřív jedl jen golden delicius, teď chrousta nezralá zimní jabka, rybíz, jostu.... Samy kyseliny
    GIO
    GIO --- ---
    SOLEI: nechce moc no.. a subjektivne mi to tez prijde kyele.. tak asi zustanem u kupene nez ji do toho budu moci pridat dalsi sladsi ovoce.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: jestli vážně chceš upravovat tak banánem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam