• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SHEDLO: no to jo, bez legrace, .. jednou mu nekdo dal u obeda ochutnat kyselou okurku a pak nechtel nic jineho :D
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    MALA_MISIA: jasny, kazdy ma jiny chute :) u nas jsou hit.. aspon mu na mikulase muzes koupit kysely okurky a ne cokosku :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SHEDLO: Hele s tema batatama je to takove zvlastni. Syn (cerstve rok) a ukazkovy nejedlik :D a vymejsidlo zrovna bataty neveme do pusy. Ted se pomalu zacal rozjidat a bere na milost hodne ruznych veci, ale bataty jsou tabu porad. On obecne nezapada do kolonky, ze by jedl jen sladke, casto sladke plyve, mrkvi taky neholduje a ma rad kyselejsi a vyraznejsi chute.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    KAMPA: zkus taky batáty s hovězím (udělám si vždycky vývar a pak to maso naporcuju do mrazáku do zásoby) a jakoukoli další zeleninou, co se k tomu hodí, je to mňam kombinace a náš to s sní i když všechno ostatní končí na zemi a ve vlasech :) jak jsou batáty sladký, tak to vezme na milost
    a přesně, oni maji různý období, zuby, vzdor a bůh ví co ještě:) pak zas najednou začnou dlabat (pak zas přestanou :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Upekla jsem dneska tyhle sušenky http://conovehonakopci.cz/?p=9765 a je to fakt dobrý! Cukru jsem pětinu ubrala, jsou dobře svačinový a pořád dobrý. Představovala bych si mít ve skříni plechovku pro chvíle krize, ale je mi jasný, jak to skončí...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Podle mě vše, co jde smažit, jde upéct v troubě. Na teplotu co nejvyšší. Kamarád dělá v troubě obalovaného kapra na Vánoce.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: já to mám právě schovaný na takový ty "dny debil", kdy už prostě melu z posledního a nemám sílu vymýšlet a připravovat něco "pořádnýho"...kluci je měli zatím jednou a olizovali se až za ušima, tak jsem si řekla, že jednou za čas je to nezabije .)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: tak teď jsem koukala na obal a ty naše jdou taky, nakonec jsem je pekla 15min na 220C a bylo to dobré.
    Na víc mi dneska síly ani invence nestačí, Kačenka měla vlnou noc, já následně taky a v práci to fakt nevylepsili.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: jen některé druhy, resp. značky...konkrétně frosta...návod je na obalu, mrknu na to až děti vysprchuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    v oblasti polotovarů jsem poněkud nezkušená, ale znáte to...
    jde mražené rybí prsty místo smažení upéct v troubě? pokud ano, na jakou teplotu a jak dlouho?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Ach, díky! Moje děti teď taky nejí! U starší je to standard, mladší se teď přidal:-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: ok...tak jsem klidnejsi, ze to tak deti maj :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Já už tak rok a půl funguju s vědomím toho, že ve školce Jirka většinu obědů sní, tak si nemusím dělat až takové starosti kvůli tomu, že doma konzumuje prakticky výhradně svačiny. Obědová jídla, tzn. něco teplého, na talíři, s přílohou - tak jednou za dva týdny je něco ochoten ochutnat, jednou za měsíc něco i sní. Za úspěch považuju, když si třikrát zobne z mého talíře, nebo sní tři kousky masa ze svého, bez přílohy.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    diky za uklidneni, ze v tom nejsme samy.
    za posledni dny:
    leco - plivala
    bram.kase s karbanatkem a zeleninou - eeeeee
    zeleninova polevka - letela na koberec
    ryze s kurecim masem - dve lzicky
    co jí je - nejaky druhy ovoce, paprika, okurka, chleba se sunkou, detsky piskoty, susenky, cibule, mliko, syr tvrdy gouda, michany vajicka, testoviny, brambory. takze to furt nejak kombinuju a uz me to nejak vycerpava. ja se tak tesila, az bude jist co my a je to horsi a horsi....Ale taky si rikam, ze to je obdobi a ze to prejde....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Bohužel, no.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KAMPA: je to normální..a bude se to měnit :) nám Maty(6) jedl krásně všechno dokud nezačal mluvit..snědl špenát,brokolici..jediné,co opravdu nesnědl byla kukuřice a hrášek..ted do něho zeleninu dostanu jen formou rozmixované polévky,protože ofiko sní jen mrkev,cuketu..a čerstvá rajčata. a není to,že bych na to kašlala a nezkoušela..dohnal to tak daleko,že jak dostane něco,co nejí na jazyk a on to opravdu pozná,takže ví jak to chutná,tak začne natahovat,až se poblije.. vždycky patřil k jedlíkům,tam problém nebyl..ted konečně v jídle polevil a babička se hroutí,že nic nesnědl..ale já jsem ráda.
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    KAMPA: Asi je, já se uklidňuju tím, že je to prostě jen další období. Dcera (2r2m) od malička jedla naprosto bez problémů v podstatě vše, jedla ráda a s nadšením a snědla toho dost, že jsme jí občas říkali Otesánku. Já za to byla tak vděčná! Letos v létě dostala dcera angínu, kdy několik dní vůbec nejedla, protože nemohla polykat ani vlastní sliny, a tím veškeré "obžerství" skončilo. Ani dříve hodně oblíbená jídla jí teď neberou, od všeho si jen zobne, chvíli mi připadalo, že se dala na frutariánství, protože by se celý den cpala jen ovocem, když jsme byli u babičky na chalupě, tak do sebe hrnula rajčata ze zahrádky, ale pořádné jídlo jí moc nezajímá, sní ho jen malinko.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMYNA: diky zkusim tu smetanovou omacku.
    ale ja zacinam byt uz bezradna, driv jedla krasne a ted odmita 3/4 jidel , co ji nabizim....je to normalni???
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    KAMPA: losos se da jeste pridat do smetanove omacky na testoviny
    nebo do jakekoliv kase kousicky ryby (do spenatu, bramborove kase, zeleninove kase...) proste neco, co ti dobre ji. Tak by si mela zvyknout na chut a pak by to nemusela odmitat. Je lepsi zacit s jemnejsi chuti ryby jako napr prazma, treska, pstruh...samo cim cerstvejsi tim lepsi.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: dík, těžko můžu jako matka odporovat :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam