• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    KAMPA: Asi je, já se uklidňuju tím, že je to prostě jen další období. Dcera (2r2m) od malička jedla naprosto bez problémů v podstatě vše, jedla ráda a s nadšením a snědla toho dost, že jsme jí občas říkali Otesánku. Já za to byla tak vděčná! Letos v létě dostala dcera angínu, kdy několik dní vůbec nejedla, protože nemohla polykat ani vlastní sliny, a tím veškeré "obžerství" skončilo. Ani dříve hodně oblíbená jídla jí teď neberou, od všeho si jen zobne, chvíli mi připadalo, že se dala na frutariánství, protože by se celý den cpala jen ovocem, když jsme byli u babičky na chalupě, tak do sebe hrnula rajčata ze zahrádky, ale pořádné jídlo jí moc nezajímá, sní ho jen malinko.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMYNA: diky zkusim tu smetanovou omacku.
    ale ja zacinam byt uz bezradna, driv jedla krasne a ted odmita 3/4 jidel , co ji nabizim....je to normalni???
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    KAMPA: losos se da jeste pridat do smetanove omacky na testoviny
    nebo do jakekoliv kase kousicky ryby (do spenatu, bramborove kase, zeleninove kase...) proste neco, co ti dobre ji. Tak by si mela zvyknout na chut a pak by to nemusela odmitat. Je lepsi zacit s jemnejsi chuti ryby jako napr prazma, treska, pstruh...samo cim cerstvejsi tim lepsi.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: dík, těžko můžu jako matka odporovat :-).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Není divná!!!!!!!!!!!! Jen je prostě příliš úžasná :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: nj, Zorka je divná, já vím ;-).
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Hmm, ale Zorka... :D ;) Možná pokud bych dokázala vykrajovat do tvarů fakt jako rozpoznatelných zvířátek...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAMPA: vnímá... po zdejší debatě o ovečkách, vagoncích a lodičkách jsem to na tu naši taky zkusila a jak to do ní najednou padalo! :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: jasny...ale ona je jeste prdola mala, to asi nevnima. treba ji syrovou cibuli, ale malinu do pusy eeee fuj
    ale vagonky si zapamatuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Lososa docela jí, ale u nás hlavně fungujou takové ty fígle s tvarem pokrmu. Jakmile je něco nakrájené "na vagónky", dá se to brát rukou, tak se to jí. Když to moc vypadá jako "oběd" (= nejhorší strašák), tak se to nejí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Že já se s tím crcam - tlacenku, kyselou okurku a perník na vaření, manžel se peče se susenkama, vaří krmení, ta malá potvora basti instantní kukuricnou kaši vylepšenou nakrajenym rajcetem a šunkou, tlacenku a inferno tyčinky z lidlu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAMPA: naše děti milujou těstoviny s tuňákem a kukuřicí - třeba by to u vás taky zabralo?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky dekuju za typy, zkusim....
    pomazanka maly nejela, tunak v salatu tusim, ze by taky nejedla, ale zkusim tu uzenou makrelu, ze by si to sama brala a ty karbanatky vypadaj dobre. :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: co rybi karbanatky?Presny recept nevim,videla jsem v TV a tam meli uvarene nebo upecene rybi maso ktere pomleli a smichlai s ryzou a treba nejakou petrzelkou apod. A pak usmazili a myslim,ze to de delat aj v troube.Podle me ani nemusi byt upecena ta ryba,jen bych ji pomlela,smichala s cimkoliv jako je ta ryze,kuskus,bulrgur + petrzelku,sul a dala do trouby.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAMPA: taky normálně celý, teď to nejčastěji peču, pár plátků másla, rozmarýn, kmín, na co mám chuť, nic zvláštního asi speciálního pro dítě. Nejlíp losos, kvůli minimu kostí, ale zvládli jsme i pstruha. U našich už dostala dvakrát uzenou makrelu, ta jí jela dost, naštěstí u našich bývá(me) minimálně :). Co nějaký tuňák v salátu nebo pomazánce?
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    u nás jí děti celé ryby, nejraději na másle a s kmínem... ale neteř nejí ryby a sestra do ní dostane jen rybí prsty a to jim musí říkat "řízečky" a nesmí kápnout božskou z čeho jsou :D

a mám taky dotaz... řešila jste některá to, jak docílit dostatečného množství vitamínů v těhotenství, aniž byste baštila nějaké průmyslové vitamíny? Ideální by bylo mít někde sepsané kolik čeho denně zkonzumovat (např. hrst ořechů, lžičku lněného semínka, dvě polévkové lžíce brusinek,... - je-li to takto pochopitelné)... ideálně VEGE.. pokud máte třeba odkaz na nějaké www stránky bo tak, byla bych vděčná. Nejspíš jsme opět počali :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, jak vam deti (kolem roku a pul treba) jedi ryby a jak udelany? mala to bohuzel odmita, ale rada bych do ni sem tam treba lososa nacpala, poradite nejaky osvedceny recept, ktery u vaseho ditete boduje, i kdyz o rybku moc nestoji? predem diky
    MONI
    MONI --- ---
    GIO: my míváme taky hodně domácích jablek a při vaření přesnídávek jsem se inspirovala kupovanými skleničkami a vytvářela různé směsi, např. jablka+hrušky (1 hruška stačí na oslazení několika jablek) nebo jablka+borůvky/jahody (z mrazáku, stačí pár bobulí) a ta přesnídávka má pak hned jinou chuť.
    GIO
    GIO --- ---
    Ne ja ji to nenutila jen ze mame na zahradě Jabka ..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: já vím, proto bych ji netrapila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam