Ale proč sem jdu - podělit se o nápad. Možná jsem "objevila Ameriku" a nesdělím vám nic objevného, ale zkusím to.
Kombinuju domácí stravu s kupovanými skleničkami (jsem holt líná vařit na dvakrát a ne všechno, co vařím pro nás velké mi připadá vhodné pro roční dítě, taky skleničky používám na cestách) a občas se mi stane, že Jorice ta sklenička zkrátka nechutná, že ochutná dvě lžičky a pak už prostě nechce a tak mi zbyde otevřená plná sklenička. Většinou ji nakonec přidám do žrádla psovi, ale dneska mě napadlo, proč ji nezužitkovat pro nás. Měla jsem takhle v lednici otevřené Hami Brambory, vepřová kýta, čekanka (
https://www.klubmaminek.cz/cs/produkt/301/brambory-veprova-kyta-cekanka). Tak jsem na másle zpěnila pórek, orestovala trochu na kousky nakrájené šunky, vyklopila na to tu skleničku, trochu zředila vodou a smetanou, lehce dosolila, vmíchala do toho kuskus (šla by i rýže) a byl z toho celkem dobrý a super rychlý oběd pro mě a staršího potomka.
Přijde mi, že podobně se nějaká ta omáčka na těstoviny nebo základ rizota dá udělat ze spousty příkrmových skleniček, tak jsem chtěla dát tip, kdyby třeba někdo nevěděl, co s nedojezenými příkrmy.