• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUJERKA: Sýr a křup občas mívá :D On by si řekl, čokoládu s bonbonama. U nás jsou s jídlem věčné boje, chutnají mu asi tři jídla, ty do něj zapadnou, a jinak scéna.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TAPINA: A neřekne si sám, co by rád ke svačině? U dcery to pomáhá, i když nejvíc pomohly zjištěné zdravotní problémy... Jinak v její škole je oblíbené sýr a křup.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: rohlík je moc velký, naši dostávají toast na dva trojúhelnícky, což je tak akorát na rychlé snezeni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: To předpokládá klidnou hru na místě, to nebude náš případ :o)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: jeste me napadlo, jestli by jedl nejakou smes orechu/rozinek, treba by se dalo domluvit, aby to mohli deti ujidat i pri vyucovani. nevim jak to ted ve skolach chodi, ale nase tridni na prelomu tisicileti podobny obcerstvovani pri hodinach tolerovala , ale zazila jsem na gymplu matikarku (starsi generace), ktery vadilo i popijeni pri hodine.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: A nebo naopak něco, co může po kouskách uzobávat při tom hraní? Oříšky, sušené ovoce, krekry, tyčinky/šneky z listového těsta... Co může mít položené v otevřené krabičce vedle sebe a zobat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Je fakt, že já si taky beru do práce tekutou stravu :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TAPINA: ja zrovna tyhle jogurtovy napoje - ale neochuceny - balim muzi do prace a do terenu, protoze taky vecne nema CAS se najist a vysledek je peknejch 20+ kilo nad optimalni vahou na jeho vysku. a taky to, ze pres den proste neji a koupi si nekde naky shit na benzince a dojida se vecer.

a teda casto to pije az odpoledne a ma to v tasce nebo v aute od rana.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IKARIE: Dostává rohlíky, jenže on do sebe prostě rohlík souká půl hodiny, to je náš speciální případ :D Jogurtové nápoje možná taky zkusím, říkala jsem si, jestli nevadí ta doba mimo ledničku, ale pak si uvědomím, že když dostávají něco v projektu mléko do škol, tak je to taky bez ledničky pár hodin, než to donesou domů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Zkusím, to není blbej nápad. Dík.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TAPINA: treba to je uplne mimo, ale ted mluvim z me vlastni zkusenosti: moje mama dost resila zdravou vyzivu, za coz ji jsem ted vdecna (ze mam naky navyky stylu ze zelenina neni sprosty slovo a tak:). nicmene v kriticke dobe pred/s nastupem do puberty me strasne stvalo, ze mam luxusne nachystany tortilly s nakrajenou mrkvi a okurkou na hranolky a jahlovy kase (v ranych devadesatkach!:) a ocenila bych ten obyc rohlik namazany malsem a sunkou, co mela vetsina spoluzaku. na to, ze jsem to nemela "cas" snist jsem se vymlouvala taky.

jinak me napadaj takovy ty jogurtovo ovocny aktivie ve flasce? https://www.rohlik.cz/1304973-danone-activia-jogurtovy-napoj-malina-granatove-jablko
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: neprošly by jogurty/termixy v kapsičce? ekologická stopa nic moc, ale asi lepší než když nežere
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETUL_KA: Jo a lahve jsou problém. I na pití už dostává jen petflašku od Rajce, protože poztrácel 4 kvalitní lahve.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: pff, zasytilo
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TAPINA: naky smoothie do lahve s sirsim hrdlem, treba nalgene. s pres noc namocenejma ovesnejma vlockama, aby zasitilo, s bananem, jogurtem a co prijde pod ruku. mohlo by to byt dostatecne cool i pro skolaka.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Řešíme problém. Synovi se ve škole nechce o velké přestávce konzumovat svačiny, "nemá na to čas" pro hraní, takže je většinou hlady až do oběda, něco ze svačiny sní až odpoledne v družině a pak doma vyžere ledničku, což ale podle mého názoru zhoršuje jeho hyperaktivitu a problémy s chováním při vyučování. Nemá někdo nápad, co takovému dítěti dávat s sebou, aby to zkonzumoval, ideálně rychle (třeba i v tekuté formě)?
    DASIK
    DASIK --- ---
    PETUL_KA: Jestli jsem to dobre pochopila, sirup byl jen pro Ikarie. Diteti bych taky nedavala, zbytecne, pokud to bude jist i bez toho :)
    DASIK
    DASIK --- ---
    IKARIE: Ten zakaz bude spis na piti - nahrada za materske nebo umele mleko. Jako soucast jidel by nemel byt problem, naopak jsou podle me zdrava. Klidne bych zkusila i to kravske plnotucne, jen bych se osobne vyhnula sojovemu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: tím neříkám, že by se do kaše měly přidávat pokaždé dvě lžíce cukru :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE: to je jediná cesta, jak se se dvěma malýma dětma zasytit..jíst, když jedí taky. S tou sladší chutí bych si vůbec starosti nedělala, MM je taky sladký a preference sladkého u dětí není dána výchovou/návyky, ale evolucí...
    Btw vypadá to krásně!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam