• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ULO
    ULO --- ---
    GALE: s pažitkou mmmm
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: udelej jich vic, a budes mit na snidani na toast :-)
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Volský oko s novými bramborami je úplně nejvíc jídlo! Dneska bude k večeři. A ještě budu mít sukces, že jsem uvařila teplé jídlo, co nejsou toasty nebo párky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GILLIATT: já zrovna obědvám do toastu zrecyklované zbytky od snídaně, ale můžu!!! protože tu nejsou děti ani manžel a nikdo po mně nic nechce! :-)
    (včera v zoufalství jsem udělala k večeři volský oka s novýma bramborama. V lívanečníku - ty vajíčka, ne brambory, samozřejmě. Ale děti to jedly, tak asi dobrý...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TRISSIE: je to hrůza! Toasty už nemůžu ani vidět:) , teď jedeme k večeři hity jako chleba ve vajíčku:) , starej chleba tu mám furt, vejce taky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ale samozřejmě ve finále jdu dělat toasty, že :-)

už z toho vaření nějak nemůžu, obědy i večeře každý den, s prakticky zanedbatelnými přestávkami už 14 měsíců (nepočítaje v tom 6 týdnů v květnu/červnu 2020, 5 týdnů v září 2020, 3 týdny v prosinci 2020, a jeden týden teď v květnu, co byli v institucích fakt všichni)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    slintám....

60 Easy, Awesome Kid-Friendly Dinner Ideas
    https://www.thespruceeats.com/quick-kid-friendly-dinner-recipes-2097971

(kopírovala jsem si odkaz pro pozdější použití a říkala jsem si, že tady by se určitě taky líbil :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: taky si myslím. přecijen tříleťáci jsou v jídle dost konzervativní, a ještě se nenechají přemluvit pádnými důvody k ochutnání. budu čas od času zkoušet, uvidíme :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: chjo... ale třeba se ještě chytnou, já si pamatuju, že když jsem v podobném věku zaváděla víc luštěniny (to jsem byla těhotná s Barčou, takže syn měl 5,5 a dvojky necelé 4 - a strašně jsem ujížděla na luštěninách, mohla jsem luštěniny jíst na kila a rodina holt "trpěla" se mnou), tak to trvalo, rozhodně aspoň 3-5x v každé úpravě, než to začali jíst pořádně.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: tak jsem zkusila dneska tu hrachovku...mě chutnala, s cibulkou, dobrota. 5-ti letá se po počáteční nejistotě nechala přemluvit a pár lžic snědla. tříletá se regulérně rozplakala, když kaši uviděla, a nakonec obědvala mléko a banán. dík za tip, radovala jsem se, že mám rozšířený repertoár, ale u nás bohužel trop ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    je to trochu babica, ale v americkém stylu a bez práce :-)

#pomalyhrnec - když na vykostěné kuřecí stehenní řízky vylijete láhev barbecue omáčky a necháte to 8 hodin na low a na závěr natrháte maso vidličkou, vznikne velmi obstojná omáčka k rýži (a asi i k těstovinám).

děti si dvakrát přidaly, mně to zabralo ani ne pět minut a navíc jsem spotřebovala dvě načaté lahve omáčky, co sice vypadaly OK, ale na přímou spotřebu bych si to už nelajsla. tripple win!
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    V tydnu bych chtela vyzkouset.. https://fresh.iprima.cz/bolonska-omacka-z-cocky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Díky... musím vyzkoušet....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: nene, ta ze žlutého hrachu: https://recepty.cuketka.cz/hrachova-kase-s-cibulkou/
    když se udělá s mlékem a máslem, je to lahůdka, jsem schopná ji zastudena užírat lžičkou jako zákusek :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: prosim te, jaky recept, ta ze zeleneho hrasku nebo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dělala jsem dneska hrachovou kaši podle Cuketky a všechny čtyři děti si přidaly!

jak málo někdy stačí k radosti... ale já jako dítě hrachovou kaši velmi intenzivně nesnášela, hlavně teda u nás se prakticky nevařila, takže jsem ji znala jen ze školní jídelny a všichni víme, jak tam vypadala a chutnala!
    A přitom to může být tak dobré jídlo, sametově hladké a s jemnou chutí...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    TRISSIE: Díky za večeři!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Ja to na panvi delam, funguje to v pohode, jen to vzdycky trosku pritlacim (varianta s vajickem na omeletu je taky fajn)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: v troube na grill funkci, krmim regiment :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRISSIE: delala jsi na panvi?
    slo by to mozna soupnout i do kontantniho grilu. vypada to skvele, urcite vyzkousim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem asi objevila Ameriku, ale pizzadilly jsou geniální záležitost!

i ve své nejjednodušší podobě (tortilla, rajčatová omáčka -použila jsem rajčata s bazalkou z LIDLu, mozarella) je to děsně jedlé, chutnalo všem dětem, k tomu kopa zeleninového salátu a večeře byla na stole za 15 minut včetně přípravy i chladnutí před krájením!
    inspirace a postup odsud: https://www.theseasonedmom.com/cooking-kids-series-pizzadillas/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MISHUGE: ja se chystam na cizrnu na paprice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam