• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    WARSHEEK: to je docela síla.nekde jsem cetl neco podobneho..
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    Zdravim. Zkusim co nejlépe popsat kraťoučký zážitek.

    Léto 1994. Jedeme s rodinou za příbuznými na Slovensko, v tátově voze Lada 2105 :-) Rodiče se rozhodli jet přes noc. Jako dítě jsem byl nespavec, takže celou cestu sedím vzadu uprostřed, otavuji rodiče a nespouštím oči z výhledu, který poskytují světlomety. Sestra spokojeně zařezává vedle mě. Na široké silnici lemované svodily jedeme pouze my a zhruba 100 metrů za námi další osobák. Cesta se stává nudnější a nudnější, když táta vyhrkne. Vidíš to ? S mámou zpozorníme a v dálce za svodidly se začíná rýsovat silueta postavy. Hádal bych 3 metry výška. Plášť až na zem s kapucí zakrývající tvář. Zřetelné obrysy rukou podél těla. Projíždíme kolem a místo osvíťí auto jedoucí za námi. Otáčím se a stále je vidět ta hubená, vysoká, bizardní postava. Nejspíš to vidí i posádka za námi a s jistotou je to vyvedlo z míry o dost víc než nás. Prudce začínají brzdit a řidič rozsvicí dálková světla. V momentě kdy se auto dosatává při brždení na úroveň postavy jeho světla zhasínaji. Auto i silueta mizí ve tmě...

    Vystrašilo mě to jako tehdy desetiletého opravdu dost :-) Co to mohlo být jsme s rodinou probírali často a stále nás to zajímá a udivuje.
    BODLINKA
    BODLINKA --- ---
    POWEROFSTYLE: Ostrý kde? Já znám Ostrý v Beskydech, ale hádám, že jich bude víc.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    GOBERS: U těhle smírčích křížů jsem nedavno četl že podobne utvary jako kaplicky zvonicky krize atd..oznacovaly v minulosti mista, kudy vedla velka podzemni chodba.Tak velká že se v ní jezdilo kočárem a že se dalo takhle podzemím projet z jedne strany státu na druhou.Vjezdy nebo vstupy znaly jen zasvěcení nebo ti kteří dokazaly dobře přečíst krajinu,ruzne indicie a napovedy v krajine ktere jsou jiz dnes zapomenuty apod.
    dokonce Čechy jsou nejvice provrtanym statem v Evropě....takže na tom něco bude.

    o negativnich silach na místech smírčích křížu- spousty z nich se nachází na místech kde se neco negativniho odehralo,vrazdy,bitvy,popravy........to by mohlo vysvetlovat proc tam nic neroste nebo proc se tam clovek cejti tak spatne.
    V jedne nejmenovane vesnici u Prahy se nachází klasickej křížek uprostred trech stromu.Známej co tam zije rikal jak místní ožrala kterej zdedil spousty stareho majetku po dedovy,objevil ve sklepe starou kroniku te vesnice,nekde v nejakem ukrytu ve zdi.tam se psalo o obrovske a rozsahle bitve po ktere zustala hromada lidskych tel.byla vyhloubena jama tela zahrabana,postaven křížek oznacujici toto smutne misto a vysazeny tri stromy.
    nikde v historii ani v zaznamech toto neni uvedeno,jako by se to nestalo.ovsem uz jenom nazev teto vesnice a vubec mistni obyvatelstvo zije neustale v hrozne negaci.
    O pravdivosti teto informace me utvrdilo to kdyz se zacala opravovat silnice v místech křížku.po chvilce hrabani bagrem lžíce vytahla první kosti.Ukrajinci zavolali starostu kterej jim rekl at to rychle dodelaj a nikde se o tom nezminujou..mel strach z rozsahleho archeologickeho pruzkumu.

    V teto souvislosti me kolikrat napadlo kolik asi zajimavych nalezu,informaci ...mizi pri tak rozsahlem stavebnim šílenství novych ctvrti ktere rostou vsude kde to jen jde.Prijedou bagry ktere odkryjou pudu kolikrat i zemedelskou,do hloubek kde lezi vsechno tak jak pred x lety......a treba i nalez ktery by mohl hodne vysvetlit,objasnit,vypravet-zmizi v hromadach suti.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POWEROFSTYLE: No to je hrubě zjednodušující, tak jak to říkáš. A pokud jde o smírčí kříže... ano, některé stojí na takových místech, ale zdaleka ne všechny. Ono také skutečných smírčích křížů máme doloženo jen velmi málo.
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    MILANLXR: Aha, já to nepochopila. Myslela jsem, že je to tvůj příběh:)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    tak to ja prave taky nevim...v tom clankus e toho moc nepsalo..
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    MILANLXR: No a nemůžeš nějak blíž popsat, kde ho najdu? Na jaký straně, blízko čeho..? Ráda bych si tam udělala vejlet, ale jak ho mam najít??
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    ASAFA: tak dej pak report.ja sem tam tudy tenhle tejden projizdel a nevidel sem zadnej takovej podle toho popisu...ale treba sem se nekoukal poradne vid.)

    dej pak vedet..
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    MILANLXR: tak to si piš že se tam na něj pojedu podívat, není to daleko a zajímá mě!
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Pro milovníky tajemných míst přidávám další typ.

    Moje maminka strávila dětství v maličké vesničce Popovice blízko Brandýsa nad Labem. Je to opravdu půvabná vesnice s dokonale romantickými zákoutími a i když je kousek od Prahy, bohužel čím dál víc ,,vymírá" a chátrá. Ráda tam s mamkou občas zajedu, chodíme, ona vypráví, vzpomíná..

    V téhle vesnici stojí dům, tedy spíš domek, který mě naprosto fascinuje. Stavba sama o sobě je to dost podivná, takový ani ryba ani pták, jak se u nás říká. Je to jednopatrová poměrně malá budova, celá do čtverce, má málo oken krytých okenicemi a vepředu pouze jedny veliké dveře.

    Je to velmi starý dům a stylově se absolutně nehodí do ostatní zástavby ze stejné doby. Vždycky už od dětství mě ten dům děsil a zároveň jakoby přitahoval. A ten dům jakoby přitahoval nebo naopak vysílal neštěstí. Moje máma a hlavně babička vyprávěla často, že od doby, co pamatuje a to už je dneska dobrých 90let (babička je již dlouho po smrti), bylo s tím domem spjato neštěstí. Počátky vzniku této stavby neznám, už stál, když se rodina mé matky nastěhovala do sousedství.

    První rodina, kterou v něm pamatují přišla o syna při automobilové nehodě, což byla v té době hodně málo pravděpodobná smrt, poté se odstěhovali a rodině, která po nich dům koupila se brzy utopil malý syn v nedalekém rybníku. Pak byl dům prázdný a po nějaké době se tam opět nastěhovala rodina, která se kompletně otrávila houbami včetně dvou malých dětí. Moje máma si pamatuje, jak šli ráno do školy a ty dvě děti seděly na povaleném sudu před vchodem a čekaly na auto a chlubily se, že nejdou do školy, že snědli houby a jedou do špitálu. Nikdo z nich se nevrátil a dům opět zůstal prázdný... Říkalo se, že každého "vyžene." Ale prý z něj byly slyšet občas divné zvuky, objevovalo se světlo, otvíraly a zavíraly se zavřené okenice..

    Nikdo ho nechtěl koupit. Poté se z vesnice naši odstěhovali a další osud toho domu neznám. Ale pravda je ta, že tam jezdím už opět skoro každý rok na dušičky na místní hřbitov, kde mám své blízké a ten dům tam stojí v nezměněné podobě (a znám ho sama už 30let) dosud. Stále prázdný, stále stejně ponurý, vyzařující zvláštní mrazivou atmosféru. Přijde mi, jako by tu stál takhle věčnost a hodlá stát i nadále.

    Zajímalo by mě, pokud se tam někdo z vás bude chtít vypravit, jak na vás zapůsobí. Na mě velmi silně. Proto Vám o něm taky píšu.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Záhady.Mystéria - Podivné depresivní místo
    http://zahady.mysteria.cz/stories.php?id=2428
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    BLAF: co ja vim ? :o) naznaky poznam ale to kazdy.... jsou lidi jakoby bezbarvi jsou lidi jakoby barevni....
    BLAF
    BLAF --- ---
    DAPHNEE: Uhm, jak vypada takova aura? :)
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    MACHEPELA: jelikoz jsou aury viditelne (minimalne naznakove) tak to se verit da... a kridla... kridla chapu, jsou mezi nami taci kteri je maji... to je velice uveritelne....


    EIREEN: ochranne amulety nic moc... pokud to nejsou echt silne symboly a to zas neni dobre drazdit...
    vykurovani pomaha :o) proto jsem kurak :o) moje minule zivoty sahaji hodne do minulosti a to co se delo tam muze byt pricinou nicmene post si zachovavam podobny celou dobu, jen nekdy jsem byla silnejsi nekdy slabsi... ale porad dost silna na to abych resila ostatni....
    :)
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    jedna holčina vídala přízrak- týpka, kterej ji vyhrožoval,nutil ji, by podpálila dům ublížila blízkým ap., furt k ni mluvil,děsil ji. Zkoušeli s ní navštvívit náky "okultisty", prej ona jemu cosi provedla v minulym životě a on chtěl pomstu... no možná ,že vše bylo jen výplodem její fantazie, páč si zažila znásilnění v dětství a teď tahle holka vídá anděly a vídí aury a křídla lidi... většina lidí v jejím okolí neví už, co ji má věřit.

    jo docela fajn místo je u Kladna, tuším ,že se to jmenuje Záplavy. Nachází se tam nádrž ,která tenkrát zalila zdejší hřbitov a pár domů. Místní se tu nekoupou z tohodle důvodu, že mrtví zůstali pohřbeni pod malebnou hladinou vody. Ale rybaření jim nevadí:) Pro odvážlivce by to mohlo být fajn místo ke kempu a k potápění :))
    EINSTEIN: dík
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    EIREEN: minule zivoty... to mam docela prehled... ja vim co jsem byla.. vsechno.. i kolik si pamatuju.. a jsem trochu starsiho vydani :o)
    neublizuji, tenhle byl extrem a ja byla mlada a nezkusena...
    ted uz vim jak na to :o)
    co konkretne umis ty? a co kdyby jsi mi trosku pomohla...?
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    to chapu... ja to mela podobne... akorat ze ja i kdyz se nesnazim a mam kolem sebe dost divoke zony, tak oni se porad snazi kontaktovat mne
    abych pravdu rekla moc mne to neba
    uz mi z toho ani nehrabe, naucila jsem se o tom radeji nemluvit, padz jinak bych asi skoncila v utulne bile cele, v krasnem bilem kabatku na zavazovani vzadu...
    pokud si neco sedlo na perinu bud rada...
    na me jednou sahli a mela jsem podrapane zada... fuj...
    ja bych spis chtela vedet co po me jako chteji...
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    EIREEN: to tak byva :o) vetsina lidi je zranitelnejsi kdyz jsou sami

    husinu? leda kdyz se snazi byt kontaktni, ale to moc casto nezkouseji :o)nechtej dostat na budku :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam