• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    ASAFA: tak dej pak report.ja sem tam tudy tenhle tejden projizdel a nevidel sem zadnej takovej podle toho popisu...ale treba sem se nekoukal poradne vid.)

    dej pak vedet..
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    MILANLXR: tak to si piš že se tam na něj pojedu podívat, není to daleko a zajímá mě!
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Pro milovníky tajemných míst přidávám další typ.

    Moje maminka strávila dětství v maličké vesničce Popovice blízko Brandýsa nad Labem. Je to opravdu půvabná vesnice s dokonale romantickými zákoutími a i když je kousek od Prahy, bohužel čím dál víc ,,vymírá" a chátrá. Ráda tam s mamkou občas zajedu, chodíme, ona vypráví, vzpomíná..

    V téhle vesnici stojí dům, tedy spíš domek, který mě naprosto fascinuje. Stavba sama o sobě je to dost podivná, takový ani ryba ani pták, jak se u nás říká. Je to jednopatrová poměrně malá budova, celá do čtverce, má málo oken krytých okenicemi a vepředu pouze jedny veliké dveře.

    Je to velmi starý dům a stylově se absolutně nehodí do ostatní zástavby ze stejné doby. Vždycky už od dětství mě ten dům děsil a zároveň jakoby přitahoval. A ten dům jakoby přitahoval nebo naopak vysílal neštěstí. Moje máma a hlavně babička vyprávěla často, že od doby, co pamatuje a to už je dneska dobrých 90let (babička je již dlouho po smrti), bylo s tím domem spjato neštěstí. Počátky vzniku této stavby neznám, už stál, když se rodina mé matky nastěhovala do sousedství.

    První rodina, kterou v něm pamatují přišla o syna při automobilové nehodě, což byla v té době hodně málo pravděpodobná smrt, poté se odstěhovali a rodině, která po nich dům koupila se brzy utopil malý syn v nedalekém rybníku. Pak byl dům prázdný a po nějaké době se tam opět nastěhovala rodina, která se kompletně otrávila houbami včetně dvou malých dětí. Moje máma si pamatuje, jak šli ráno do školy a ty dvě děti seděly na povaleném sudu před vchodem a čekaly na auto a chlubily se, že nejdou do školy, že snědli houby a jedou do špitálu. Nikdo z nich se nevrátil a dům opět zůstal prázdný... Říkalo se, že každého "vyžene." Ale prý z něj byly slyšet občas divné zvuky, objevovalo se světlo, otvíraly a zavíraly se zavřené okenice..

    Nikdo ho nechtěl koupit. Poté se z vesnice naši odstěhovali a další osud toho domu neznám. Ale pravda je ta, že tam jezdím už opět skoro každý rok na dušičky na místní hřbitov, kde mám své blízké a ten dům tam stojí v nezměněné podobě (a znám ho sama už 30let) dosud. Stále prázdný, stále stejně ponurý, vyzařující zvláštní mrazivou atmosféru. Přijde mi, jako by tu stál takhle věčnost a hodlá stát i nadále.

    Zajímalo by mě, pokud se tam někdo z vás bude chtít vypravit, jak na vás zapůsobí. Na mě velmi silně. Proto Vám o něm taky píšu.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Záhady.Mystéria - Podivné depresivní místo
    http://zahady.mysteria.cz/stories.php?id=2428
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    BLAF: co ja vim ? :o) naznaky poznam ale to kazdy.... jsou lidi jakoby bezbarvi jsou lidi jakoby barevni....
    BLAF
    BLAF --- ---
    DAPHNEE: Uhm, jak vypada takova aura? :)
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    MACHEPELA: jelikoz jsou aury viditelne (minimalne naznakove) tak to se verit da... a kridla... kridla chapu, jsou mezi nami taci kteri je maji... to je velice uveritelne....


    EIREEN: ochranne amulety nic moc... pokud to nejsou echt silne symboly a to zas neni dobre drazdit...
    vykurovani pomaha :o) proto jsem kurak :o) moje minule zivoty sahaji hodne do minulosti a to co se delo tam muze byt pricinou nicmene post si zachovavam podobny celou dobu, jen nekdy jsem byla silnejsi nekdy slabsi... ale porad dost silna na to abych resila ostatni....
    :)
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    jedna holčina vídala přízrak- týpka, kterej ji vyhrožoval,nutil ji, by podpálila dům ublížila blízkým ap., furt k ni mluvil,děsil ji. Zkoušeli s ní navštvívit náky "okultisty", prej ona jemu cosi provedla v minulym životě a on chtěl pomstu... no možná ,že vše bylo jen výplodem její fantazie, páč si zažila znásilnění v dětství a teď tahle holka vídá anděly a vídí aury a křídla lidi... většina lidí v jejím okolí neví už, co ji má věřit.

    jo docela fajn místo je u Kladna, tuším ,že se to jmenuje Záplavy. Nachází se tam nádrž ,která tenkrát zalila zdejší hřbitov a pár domů. Místní se tu nekoupou z tohodle důvodu, že mrtví zůstali pohřbeni pod malebnou hladinou vody. Ale rybaření jim nevadí:) Pro odvážlivce by to mohlo být fajn místo ke kempu a k potápění :))
    EINSTEIN: dík
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    EIREEN: minule zivoty... to mam docela prehled... ja vim co jsem byla.. vsechno.. i kolik si pamatuju.. a jsem trochu starsiho vydani :o)
    neublizuji, tenhle byl extrem a ja byla mlada a nezkusena...
    ted uz vim jak na to :o)
    co konkretne umis ty? a co kdyby jsi mi trosku pomohla...?
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    to chapu... ja to mela podobne... akorat ze ja i kdyz se nesnazim a mam kolem sebe dost divoke zony, tak oni se porad snazi kontaktovat mne
    abych pravdu rekla moc mne to neba
    uz mi z toho ani nehrabe, naucila jsem se o tom radeji nemluvit, padz jinak bych asi skoncila v utulne bile cele, v krasnem bilem kabatku na zavazovani vzadu...
    pokud si neco sedlo na perinu bud rada...
    na me jednou sahli a mela jsem podrapane zada... fuj...
    ja bych spis chtela vedet co po me jako chteji...
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    EIREEN: to tak byva :o) vetsina lidi je zranitelnejsi kdyz jsou sami

    husinu? leda kdyz se snazi byt kontaktni, ale to moc casto nezkouseji :o)nechtej dostat na budku :o)
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    KATYX7: reseni je naucit se branit efektivne tak aby to byl podmineny reflex... abys na to nemusela myslet :o)
    EINSTEIN
    EINSTEIN --- ---
    MACHEPELA: tomu sa hovori lucidne snenie, na nete je k tomu kopa navodov ako to dosiahnut, zlepsit frekvenciu lucidnych snov, kvalitu dlzku atd...
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    tak s těmi sny, neříká se tomu "astrální cestování" ,kdy si vlastně cvičíš mysl na to ,abys byl schopen ovlivňovat, či zcela ovládat sny... takovej ten stav, kdy se ti zdá ,že padáš a náhle se probudíš, někdo báchoří, že je to okamžik,kdy se tvůj duch vrátil z nočního tripu zas do tvýho těla.
    Mě se třeba stává ,že si uvědomim ,že jsem ve snu, a mnohdy jej začnu někomu vyprávět ,čímž se děj zas přehrává zpátky, a třeba se tam změní kulisy.Bejvá to těsně před probuzením.
    A než zaberu, zbožňuju ten pocit, kdy se citím jak malý červ,zároveň ale rostu,jak bych se propojovala s vesmírem... jo a ted zním jak bláznivej člen posádky vesmírných :D
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    KATYX7: proti temhle navstevam fnguje jako dobry odpuzovac cokoli elektronickeho - napr. oddeklovane zapnute PC. elektromagneticky smog, co se z techto zarizeni siri, tem jevum jaksi "vadi". kdyz pak ale vypnou proud, casto se to "vrati" v nebyvale intenzite.

    jinak zde je zajimavy clanek: http://zahady.mysteria.cz/stories.php?id=2566
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    DAPHNEE: Takjo, lapačům nevěřim, ale kamínky zkusim:) Myslim, že ale nejjednodušší je nekalit a nestresovat se. To pak nemaj žádný hnusný síly šanci.
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    KATYX7: hmmm... mozna jses pristupna pro takovyhle veci... obrana je ale vcelku jednoducha, hod si nad postel lapac a k posteli si postav par kristalu a ametystu a uvidis....
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    KATYX7: uf tak to je mazec.
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    Jasně, musim ležet na zádech. A hučení v uších taky. Ale mam pár hnusnejch zážitků, kdy jsem v těhle stavech myslela, že umírám. Začlo to když jsem se probírala a trvalo to v uplnym bdělym stavu. Nemohla jsem se ani hnout ani křičet ani dýchat a cítila jsem jak mě nějaká hnusná síla zalehává a čim víc to na mě tlačilo, tim víc se zesiloval ten hrounej hluk v uších a tim menší jsem měla pocit, že se vůbec nadechnu nebo cokoliv, prostě jsem fakt myslela, že je se mnou konec. A to jsem byla naprosto probuzená, akorád to na mě přišlo těsně před probuzením. Řikala jsem si, že jestli to chci přežít, tak musim něco udělat, ale bylo to dost těžký.Z uplně posledních sil, co jsem ještě měla jsem sebou nakonec trhla a zakřičela jsem.A ono to pomalu odešlo i když se to po chvíli zase chtělo vrátit, tak už jsem se tomu ubránila. Tohle se mi stalo několikrát a nevim, co to je- v tu chvíli jsem měla pocit, že mě opravdu zalehává nějakej duch, jakoby mě chtěl vystrčit z mýho těla a vlést si do něj. A taky vim, že pokaždý když se mi to stalo jsem byla hrozně oslabená (deprese, několikadenní chlasání, chřipka apod), takže byla li to opravdu nějaká bytost, tak měla dost pootevřený dveře ke mě, páč normálně jsem silná a nic takovýho se mi nestáva. Už se mi to dlouho nestalo. Fuj, nikomu to nepřeju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam