• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    CUKOTEK: ne tak docela, s temi noutonicemi :).
    CUKOTEK
    CUKOTEK --- ---
    Hrbitov noutonice - Je to jen obycejny hrbitov ktery ma dobrou povest....

    Doporucuji vrele : Panensky tynec a jeho nedostaveny chram tam poznate krasu pozitivni energie . Roztoky tiche udoli a opusteny dum nakonci ulice ktera vede k vyhorewlemu hotelu maxmilianka , dum je na leve strane a tam zas poznate co to je strach... dale vrele doporucuji dum jenz je na ceste s kopce radobyl do litomeric , opet po leve strane opet strach... a na vlastni oci videny utek psychotronika ktery uz tam neche nikdy jet... je to asi v pulce kopce . Pro otrlejsi doporucuji i jine vylety ale to az po urcitych zkusenostech a male lustraci... SZ
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    v noutonicich je pohrbena hrabenka Dlauhowesky von Langendorf, ktere se jevy pricitaji. ale od te doby, co je misto turistickou atrakci, a je tam i geocache, tyto aktivity polevily. navic okolo vyrostlo typicke nevkusne satelitni mestecko, takze tajemno je pryc.

    ale jeste pred tremi lety jsem mel stesti - byl jsem tam s kamaradkou v noci, a jev "fungoval". byla takova klidna vlaha lednova noc (obleva), listecek se nepohnul. jen co ale zapadla vratka, zvedla se doslova vichrice, padaly vazy z hrobu, ohybaly se tuje. ze zacatku jsme je narovnavali, ale pak uz to bylo v takove mire, ze jsme radsi odesli. a jen vratka zavrela, zase bezvetri, listek se nepohnul.

    teorie, ze jde o vyvyseninu v rovine, kde proste existuje nejake proudeni vzduchu ve vetsi vysce nad zemi, v jeji racionalni nesmyslnosti vyvraci uz prosty fakt, ze kdyby tam foukalo, byly ty vazy davno shozene, a nezacaly hromadne padat az pri nasi navsteve...
    PERSEFONA
    PERSEFONA --- ---
    LSDMASACRE: nepletes si to s Noutonicema? to je u Okore a je to znamej hrbitov, psalo se o tom i v casopisu Enigma.. viz MILANLXR:
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    S výletem bych souhlasil:) Jinak takokých UL je trampský folklor plný, snad každé místo které je více navštěvované má nějakého toho svého mrtvého čundráka, ať už pád ze skály, sebevražda z nešťastné lásky... nebo nějaká sázka.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    MILANLXR: a není to jen nějaká UL s tím trempem?
    jinak souhlas, rád bych někam vyrazil..
    prý dost energické místo je na hřbitově v Nelahozevci u prahy - kousek od okoře :)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    to neni vubec spatnej napad.Udelat sraz par lidiceka vydat se pres noc na nejake proflakle energicke misto..nahodim sem do nedele nejake typy-pridate se ve vyberu? hodime to pak na nastenku a z vyletu udelame rozsahle reporty:)

    ted zrovnajsem si vzpomelna vypraveni meho znameho o strašení na zřícenine hradu nekde u ušteku...našlytam tenkratnejakeho trempa kterej byl mrtvej,šedivé vlasy a vytřešteneoči pote co šel spat na noc sam na hrad.............................
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    TLUSTEC: tak se aspon vožerem ne?.)

    INSEQUI: mno tak seženem nějakou menší partu na víkend a načmáráme na mapce pár míst a ty objedemne?
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    mno, poradat procesi na "divna mista" neni uplne nejlepsi napad - niceho si nevsimnete, a dost mozna k zadnym podivnym jevum nebo projevum vubec nedojde. cloveku ve spolecnosti jinych lidi dost degraduje smyslove vnimani, a co normalne postrehne, tady mu ujde - ostrazitost jde vnivec.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ASAFA: Nějaký výlet by nemusel být špatný
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    LSDMASACRE: tak vidim že si rozumíme, hrozně mě to láká, hrozně to chci zažít a budu se hrozně bát, ale strašně moc se mi líbí tvá ikonka jestli mi rozumíš?:) asi toho máme společnýho víc:)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    ASAFA: když bude čas a bude po půlnoci tak klidně... ale sem děsnej posera... :)
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    neni tu někdo kdo by se jel semnou někam podívat na nějaký záhadný místo?
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    MILANLXR: to jsem psal ja :)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    MILANLXR: klidne jmenuj. pokud se chceme o tyto jevy zajimat, je potreba adresne rict, co a kde se deje. at se clovek muze k patrani pridat, nebo si udelat vlastni nazor.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    WARSHEEK: to je docela síla.nekde jsem cetl neco podobneho..
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    Zdravim. Zkusim co nejlépe popsat kraťoučký zážitek.

    Léto 1994. Jedeme s rodinou za příbuznými na Slovensko, v tátově voze Lada 2105 :-) Rodiče se rozhodli jet přes noc. Jako dítě jsem byl nespavec, takže celou cestu sedím vzadu uprostřed, otavuji rodiče a nespouštím oči z výhledu, který poskytují světlomety. Sestra spokojeně zařezává vedle mě. Na široké silnici lemované svodily jedeme pouze my a zhruba 100 metrů za námi další osobák. Cesta se stává nudnější a nudnější, když táta vyhrkne. Vidíš to ? S mámou zpozorníme a v dálce za svodidly se začíná rýsovat silueta postavy. Hádal bych 3 metry výška. Plášť až na zem s kapucí zakrývající tvář. Zřetelné obrysy rukou podél těla. Projíždíme kolem a místo osvíťí auto jedoucí za námi. Otáčím se a stále je vidět ta hubená, vysoká, bizardní postava. Nejspíš to vidí i posádka za námi a s jistotou je to vyvedlo z míry o dost víc než nás. Prudce začínají brzdit a řidič rozsvicí dálková světla. V momentě kdy se auto dosatává při brždení na úroveň postavy jeho světla zhasínaji. Auto i silueta mizí ve tmě...

    Vystrašilo mě to jako tehdy desetiletého opravdu dost :-) Co to mohlo být jsme s rodinou probírali často a stále nás to zajímá a udivuje.
    BODLINKA
    BODLINKA --- ---
    POWEROFSTYLE: Ostrý kde? Já znám Ostrý v Beskydech, ale hádám, že jich bude víc.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    GOBERS: U těhle smírčích křížů jsem nedavno četl že podobne utvary jako kaplicky zvonicky krize atd..oznacovaly v minulosti mista, kudy vedla velka podzemni chodba.Tak velká že se v ní jezdilo kočárem a že se dalo takhle podzemím projet z jedne strany státu na druhou.Vjezdy nebo vstupy znaly jen zasvěcení nebo ti kteří dokazaly dobře přečíst krajinu,ruzne indicie a napovedy v krajine ktere jsou jiz dnes zapomenuty apod.
    dokonce Čechy jsou nejvice provrtanym statem v Evropě....takže na tom něco bude.

    o negativnich silach na místech smírčích křížu- spousty z nich se nachází na místech kde se neco negativniho odehralo,vrazdy,bitvy,popravy........to by mohlo vysvetlovat proc tam nic neroste nebo proc se tam clovek cejti tak spatne.
    V jedne nejmenovane vesnici u Prahy se nachází klasickej křížek uprostred trech stromu.Známej co tam zije rikal jak místní ožrala kterej zdedil spousty stareho majetku po dedovy,objevil ve sklepe starou kroniku te vesnice,nekde v nejakem ukrytu ve zdi.tam se psalo o obrovske a rozsahle bitve po ktere zustala hromada lidskych tel.byla vyhloubena jama tela zahrabana,postaven křížek oznacujici toto smutne misto a vysazeny tri stromy.
    nikde v historii ani v zaznamech toto neni uvedeno,jako by se to nestalo.ovsem uz jenom nazev teto vesnice a vubec mistni obyvatelstvo zije neustale v hrozne negaci.
    O pravdivosti teto informace me utvrdilo to kdyz se zacala opravovat silnice v místech křížku.po chvilce hrabani bagrem lžíce vytahla první kosti.Ukrajinci zavolali starostu kterej jim rekl at to rychle dodelaj a nikde se o tom nezminujou..mel strach z rozsahleho archeologickeho pruzkumu.

    V teto souvislosti me kolikrat napadlo kolik asi zajimavych nalezu,informaci ...mizi pri tak rozsahlem stavebnim šílenství novych ctvrti ktere rostou vsude kde to jen jde.Prijedou bagry ktere odkryjou pudu kolikrat i zemedelskou,do hloubek kde lezi vsechno tak jak pred x lety......a treba i nalez ktery by mohl hodne vysvetlit,objasnit,vypravet-zmizi v hromadach suti.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POWEROFSTYLE: No to je hrubě zjednodušující, tak jak to říkáš. A pokud jde o smírčí kříže... ano, některé stojí na takových místech, ale zdaleka ne všechny. Ono také skutečných smírčích křížů máme doloženo jen velmi málo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam