• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    TLUSTEC: problem je ze nenavratne rozrejou pudu..a i kdyby v budoucnu(jako ze k tomu dojde) tyto lokality lide opustily a domy byly zbourany-je stejne nenavratne vse pryc.
    priklad muze byt treba z jiznich cech.vypoustel se rybnik kvuly vysuseni cesty k budovanemu satelitu pro nakladni auta..v bahne najednou,nejake jakoze balvany..ale rozmistene do kruhu.auta stale dal jezdila-i pres balvany..az nekoho napadlo ze to asi nebude jentak samossebou.
    zjistilo se ze se jedna zrejme o stary praveky balvanovy kruh(kalendar,neco jako stonehage) zastavila se prace a mohlo se chvily badat.i pres upozorneni ze se zrejme jedna o velkou raritu,unikat ze v takove podobe se to u nas este nenaslo...urady rozhodly ze nic nebrani tomu abyse pokracovalo v praci.
    dnes jsou"alespon" balvany uprostred vesnice v kruhu(ne vsechny jsou original) a pripominaji tuto pravekou pamatku.
    zrejme nikomu nedoslo ze tento kamenny kruh by mohl mit velky vyznam(turismus,media) jak pro vesnici,tak pro kraj.
    DIVER
    DIVER --- ---
    TLUSTEC: "ale on pak nekdo do neceho kopne, stane se par divnch veci, a z parcel budou zase jen parcely, protoze am nikdo nebude chtit bydlet"

    ehm... muzes uvest nejaky priklad, kde a kdy se tohle stalo?

    ja mam spis pocit, ze se satelitni domky nakupujou na klic, v kancelari realitky, obcas dokonce ve chvili, kdy jeste ani nestoji. pri rychly odpoledni prohlidce asi moc spiritistickych zazitku neprozijes. a potom mas na krku barak s petimilionovou hypotekou. navic tvuj scenar predpoklada, ze se nejaky divny veci budou plosne dit v celem satelitnim mestecku.

    no, uprimne - jeste jsem u nas o nicem podobnem neslysel. zamery developeru vzdycky vysly a nikdo odnikud kvuli "divnym vecem" neutikal. to by byla docela rarita.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    satelity jsou zlo. ale on pak nekdo do neceho kopne, stane se par divnch veci, a z parcel budou zase jen parcely, protoze am nikdo nebude chtit bydlet, jako v tech prisovicich. pani si take rozmyslela, zda mit kuchyni na miste praveheho pohrebiste skrcencu.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Právě dokončený výzkum v Brandýse nad Labem – Vrábí je typickým příkladem předstihového záchranného výzkumu. Problémem ale je, že podle současné praxe developerské firmy při výstavbě nových čtvrtí rodinných domů obvykle vybudují pouze inženýrské sítě a komunikace a na jejich ploše také zaplatí archeologický výzkum. Parcely pak rozprodají a další výstavba je v rukách majitelů. Další stavební akce probíhají nárazově, podle možností stavebníků. „Archeologické instituce se ale obvykle o další výstavby nedozvědí a při hloubení základů jednotlivých domků jsou nenávratně ničeny archeologické situace,“ říká Jan Frolík. Vzhledem k množství podobných staveb je pravidelné sledování podobných stavenišť mimo kapacitní možnosti archeologie. Již dnes lze odhadnout, že v Brandýse-Vrábí zanikne asi 90% plochy významného pravěkého naleziště. Podobných stavenišť jsou v současnosti stovky. Jedná se o poměrně velký problém archeologické památkové péče v oblasti ochrany kulturního a historického dědictví.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    MILANLXR: podobny zlocin spachali v prisovicih u turnova - a to misto od te doby vabi tragedie.

    hned u zastavky mela vyrust nova rada domku, ale pri odhrnuti skryvky pro zaklady narazili na pohrebiste lidu popelnicovych pioli, vc etne divnych jakoby picek, plnych jakychsi ctyrhranu neznameho ucelu. a pak to slo raz na raz, delnika v panelarne rozmackal naklad, pak jsem slysel, ze tam spachal sebevrazdu nejaky nestastne zamilovany student, mezi narazniky vlaku, a vse vrcholilo nalezem auta u benzinky, co je od toho asi 100 metru, kde lezel dustojnik bis s prostrelenou hlavou, spekuluje se, ze slo o vraha frantiska mrazka...
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    TLUSTEC: pamatnik..to by odpovidalo tomu vic.ale proc je vedle vchodu,proc je vlevo ta deska.ze by nejaky prapuvod zednaru v tomto kostele?nebo vubec v brandyse?Rudolfův zámek je nedaleko...známý svou "pověstí" o nálezu fexta.nevím jestly Rudolf II. byl v cechu..ale ani by me to neprekvapilo.
    Mozna ten kámen ma neco(nebo celý kostelik) do činění z nedalekých nálezů upířích hrobů(čelakovice)...a sposvatnou půdou kolem Staré Boleslavi. Udajne to neni vubec nahoda ty nálezy hrobů..jelikož pro tehdejší národ byla půda v okolí Staré Boleslavi víc než posvátná.
    (dnes je tomu bohužel jinak,debilní výstavba satelitů,nákupního sráče Tesca kde byly nalezeny taktéž hroby ze středověku a dnes je tam parkoviště pro zákazníky...to je zločin na historii Čech a Čechů).Ale to už je jiné téma.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    TLUSTEC: Nejlepsi aby to prosel spolehlivy senzibil. Ono lide na tyhle veci nejsou vsichni stejne citlivi. A zvirata obecne jsou radove mnohem citlivejsi na veci, ktere lide nevnimaji. Mne nekolikrat varoval pes v podzemi, kde bylo propadliste. Sice jsme na tyhle pruzkumy meli lana a jistilo to nekolik lidi, ale bez nej bych tam stejne zahucel, nebylo to vubec videt :-)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    jinak to kolumbarium je sila, opravdu neobvykle. nekolkrat zde doslo k pozaru. chovani psa te pani z domu cp. 10 bylo vylozene divne - zalezl pod stolek do nejzassiho kouta a ani se nehnul, jen strnule lezel a klepal se. podle pani se "bal bourky", ale ta zacala ctvrthodinu pred tim, nez jsem za ni sel s prosbou o klic - a pes do ni vybehl cely nateseny na prochazku, zvadnul az v kostele.
    chce to nejake info mistnich.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    milanlxr: udajne je to patnik, se zednarskym symbolem. popravci kamen nedava dobry smysl, kdo by si o to tupil nacini?
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    TLUSTEC: no jelikoz se tam ted dely nejake opravy fasady atd..tak tam vsude bylo leseni..ale asi pred tydnem jsem tam nakoukl co a jak. prekvapila me ta kamenna deska na levo od vchodu-stoji tam jak nejaka tabule ci co.. na pravo od vchodu zase kamen se zkrizenyma hnatama a lebkou. ten kamen pochazi udajne z nedalekeho popraviste(ovsem neni to potvrzeno) kde slouzil ( k cemu ale se neví).
    bachorka o zabitem fararovy se nepotvrdila,jedna se o povídačku.místo je opravdu zvlastní.stalo by za to nechat udelat nejakej pruzkum moznosti podzemnich chodeb.myslim si totiz..ze neni uplne nahoda ze se kostelik nachazi na takovem peknem kopecku.
    Závěrem musím priznat ze jsem divnejsi kostel jeste nikdy nevidel.neuveritelne je Kolumbárium uvnitr kostela-pod strechou. jako by stavitel chtel aby ty duse umistene v urnach nemohly ven a zustaly uvnitr stavby.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MILANLXR: Presne. Bud se o necem chci bavit (i tim rizikem, ze se tomu nekteri mohou smat) a nebo nechci a pak drzim hubu.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    milanlxr: uz jsi byl na obhlidce v brandyse okolo sv. vavrince? mas nejake dalsi info?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MILANLXR: protoze to je jenom dalsi trotl, co si ani neumi stat za svym. bububu a pak "kdo nezazil, nepochopi".
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    CONSTANTINE888: tak potom nechápu proč si něco tady vubec naznačoval.
    CONSTANTINE888
    CONSTANTINE888 --- ---
    ASAFA: nejsou to věci o kterých rád mluvím ale pokud by ti moje informace nějak pomohly tak ti je pošlu ve zprávě....sory ale vážně to nechci rozebírat v diskuzi......
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    CONSTANTINE888: tak dej nějakej konkrétní vzorek cos zažil?
    KCN2
    KCN2 --- ---
    tak byl jsem pracovne v Liberci pres noc, to mi nedalo a prosel jsem si krizem krazem obec Chvalcovice zminovanou o par topicu nize.....je pravda ze behem nekolika hodin jsem nepotkal ani zivacka, nicmene jinak na me tato mikro obec nebudila nijak zvlastni dojem, bud nemam zvlastni vlohy pro citeni para jevu nebo to proste je pouze obycejna vesnice...nebo by to chtelo tam stravit vice dni, let :) mel jsem jeste v planu zminovany hostinec ve Frydlante, ale k tomu jsem se nedostal, nicmene Frydlansti o nicem takovem nevi dle mych inforamaci...amen
    DIVER
    DIVER --- ---
    CONSTANTINE888: hele, tos ale nemyslel moc vazne sem prijit, rict nam, ze to tu mame radsi zavrit a jit klecet na hrach, vid? :)

    tady jsme dospeli lidi a pokud mas neco na srdci, opravdu nestaci tohle: "dokud nezažiješ neuvěříš....táhne se to za tebou jako prokletí....nikomu bych to nepřál...."

    takze, hochu, klid, zhluboka se nekolikrat nadechni a zkus to znovu a lepe :) pokud to bude mit hlavu a patu, mozna ti i sem tam neco uverime :)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    CONSTANTINE888: Dekuji za nabidku. Zatim nepotrebuji. Jsem dost silna osobnost na to, abych si s jestirky a jinou haveti v tehle spolecnosti dovedl poradit vlastnimi silami :-)
    BLAF
    BLAF --- ---
    CONSTANTINE888: Odhalil jsem te, ty jsi Keanu Reeves!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam