• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    JOPS:
    GIANT:
    Vsak ja nerikam, ze mnoho veci nema logicky oduvodneni. Taky nerikam, ze je pouzivani logiky spatny, jen rikam, ze virou jen v materialismus a v to, co se da zmerit, lidi ztraceji viru ve svou intuici a prestavaji ji pouzivat. Tzn i kdyby meli sanci neco zazit, tak to treba nezaziji anebo pokud zaziji, tak se to snazi svest na realne vysvetleni, ktere s tim taky nemusi mit nic spolecneho, jen aby nemeli strach ze se kolem nich deje neco neznameno a neovladatelneho.

    Muj tata miluje zahady a je to zaroven skeptik, ktery rad vse objasnuje. Chci ho vzit ctvrtek na ,, Kopec" tak jsem zvedava, co na to misto rekne :).
    GIANT
    GIANT --- ---
    MORTWYRTHA: tak ridit se rozumem, logikou a premejslet nad podstatou veci se lidstvvu za poslednich stovky let celkem vyplatilo. ptoro by me zajimalo, jestli lidi, ktery veri takhle na duchy se to nejak snazej logicky oduvodnit - jaky formy energie to jsou? jak rychle zanikaj? atd. (protoze nic neni idealni a bezeztratovy v nasem viditelnem vesmiru)
    je sice hezky, ze nakej chlapecek vypravi o mrtvy holcicce a celkove lidi, ktery k ni meli obrovskou emocionalni vazbu, ji nekde koutkem oka videj, ale to bych spis videl na obranou reakci psychiky u tech lidi (proste porad stale veri v jeji existenci nekde, aby se z toho, ze je mrtva nezblaznili) chlapeckovo vypraveni bych se napriklad snazil vysvetlit tim, co do nej rodice klidne nechtene, nepozorovane nebo i mimosmyslove vstepili. ikdyz teda o existenci telepatie se porad vedou spory.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    _JP_: ja jsem si zase jistej ze jsem vcera nechal na baru rozsvicenou zářivku ,ráno byla zhaslá,proud běžel:)
    JOPS
    JOPS --- ---
    a hlavne lidska predstavivost je strasne svinstvo...

    starej barak, vecer, tma jak v prd*li a clovek tam je sam a musi si dojit o patro niz na zachod :))) Ja v tomhle jsem celkem klidas ani rozsvecet si nemusim, ale znam lidi, kteri kdyz museji opustit postel, tak jsou schopni rozsvitit si po celem baraku, pustit si TV v pokoji, aby neco slyseli a pak se na zachod vypravi :))


    ale je fakt, ze se mi jednou stalo po pulnoci, ze jsem nemohl usnout. Tak cumim v mistnosti do blba, vsude tma a clovek akorat rozeznaval obrysy nabytku, dveri, a veci co ma v pokoji. A pak se najednou stalo to, u ceho si nejsem moc jistej, ze se skutecne stalo, ale prislo mi, ze se najednou otevrely dvere (je fakt, ze je nikdy nezaviram na kliku). Z toho jsem byl mirne vykulenej a radsi jsem hned usnul :))

    Rikam si, ze to mohl byt pruvan, okno jsem mel otevrene (bylo to v lete) a rikam si, treba se bratr vratil z chlastacky a jak dole otevrel venkovni dvere, udelal se pruvan a ten otevrel moje dvere... Nevim, ale jak rikam, snazim se za vsim najit rozumne vysvetleni :)))
    JOPS
    JOPS --- ---
    MORTWYRTHA: mne se taky prihodilo par zvlastnich veci, ale pokazdy to ma vetsinou logicke oduvodneni...

    Napriklad v zime u nas v baraku byly obcas k veceru slyset dute rany, ktere trvaly treba hodinu. Prolezli jsme barak skrz na skrz a neprisli jsme na to odkud to jde a vypadalo to, ze ty rany jsou jakoby pod barakem (cloveka napada, zda tam neni zakopana mrtvola, co se snazi dostat ven ci nejaky stary pohrebiste :)) )

    Jednou tohle zminim pred kamaradkou/sousedkou a ona rika, hele, to je tatik, ten obcas vecer stipe dole ve sklepe drivi :)))

    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    BLAF: kazdej ma cit a talent na neco jinyho... kazdej ma jiny vnimani a kazdej se pohybuje v jinym prostredi, u nekterych lidi je to neco jako sesty smysl u nekterych je to vyvolane sílou te napr. entity - ze by si toho musel vsimnout i uplnej zabednenec
    Jak si vysvetlit statisticky neopodstatnene nezazivani vaginalniho orgasmu u vetsiny zen? Taky neexistuje? - mozna blby prirovnani ale jsem unavena a jsem lina vymyslet lepsi :)))

    ale taky si hodne myslim, ze lidi v sobe zabili to ridit se svou intuici, svymi smysly, vsechno resi pres logiku a rozum a tim se tyhle schopnosti dost uzaviraji, neco treba vidi nebo slysi a casto to svedou na nejakou logickou vec aby si nic takovyho nemuseli pripustit (i kdyz samozrejme lidi taky casto v uplnym prdu vidi deset certu uplne zbytecne) - ja napr verim v telepatii aspon do urcity miry je mozna urcite, vzdyt pouzivame naprosty minimum naseho mozku, ta brana - otevrit se takovym vecem - bypodle me by mohla jit otevrit kazdemu, je otazkou jestli by to kazdy ustal a jestli je to dobrej napad

    ja mela zazitku plno a naprosto v to verim, nemuzu jinak - i kdyz to neprozivam na dennim poradku

    jako priklad uvedu sveho nevlastniho stryce, kteremu bohuzel zemrela dcera, s manzelkou si poridili druhe dite - syna - a ten jim jako maly vypravel, ze si s nim chodi povidat nejaka holka a presne ji popsal jak vypadala jejich dcera... po case nejak dosli stryc s jeho exmanzelkou k tomu, ze ji koutkem oka take vidaji, jak se obcas mihne chodbou ale bali se to rict jeden druhemu, aby nebyli za blazny... po case to ustalo, oni jiz nejsou spolu a ani v tom byte

    mozna budu u hodne lidi za blazna, ale ja verim v Boha, v andely, v astral, v duchy a vsemozny tyhle mrchy... neni to vychovou, neni to nabozenstvim, je to zkusenostma a zazitkama
    BLAF
    BLAF --- ---
    MORTWYRTHA: Mno, jak si ovsem vysvetlit statisticky neopodstatnene nezazivani u prinejmensim poloviny populace?
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MARKONE: to si myslis jen proto, ze jsi jeste nic nezazil...
    MARKONE
    MARKONE --- ---
    VRINDAVAN: ,,u nás v laborce je gnom (skřítek,permon),, asi nejvetsi pobaveni :DDDDD nic takovyho neexistuje,jedine co existuje je nekonecna predstavivost lidi a sila vlastni sugesce
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    treba mame v praci taky skritka, je to tu pro nej jak delany, sklep, vsude spousta jidla a tak :)))
    DIVER
    DIVER --- ---
    VRINDAVAN: ovsem uznavam, ze jestli nekde neco, pak pobliz artefaktu. to da rozum :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    VRINDAVAN: pche. proste o pulnoci hodim tri pirka pres rameno, tri dalsi spalim, zlomim pet sirek a sezeru svaba a gnom mi bude zobat z ruky :))

    ale vazne. hele, me doma taky neco furt praska. topeni, kotel, dokonce i televize. krivy dvirka mam u skrinky v kuchyni - nekdy se taky oteviraji. ale zdravim se zatim jen s kockama :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    takze jsme se za ty tisice let posunuli od uctivani slunce k uctivani pruvanu? :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    nejses, ale to proste asi nikomu nevysvetlis, obzvlast nekomu cizimu na nyxu, to nema cenu rozebirat ;-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    KATYX7: "Ja osobne jsem nastvana na to,kdyz vsichni hned vsechno svadeji jen na fantazii."

    "Ja mam opravdu velkou fantazii, ktera mi zasahuje do zivota neustale a vsude a zacina mi v mym byti delat docela zmatek, protoze casto nevim, co se mi zdalo a co byla pravda, co jsem si vysnila a co jsem opravu zazila a neustale vidim kolem sebe veci, ktery nejsou."

    "Ale vim, ze je to jen fantazie."


    jsem tady jediny, kdo vidi v tom textu vzajemne rozpory? :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    nj jako relista reknu jasne, ze lidska psychika je vsemocna a jak sama rikas, bude to hodne ovlivneny tim prostorem ne? urcite to ovlivni rozmisteni nabytku, odrazy atd, ze clovek muze dostat tenhle pocit (nebo i vic lidi najdenou).
    kdyz mi nekdo rika, ze slysel hlasy nekde na pude a nesel se tam presvedcit, tak stezi uverim na nejaky duchy atd. ;-) jestli je nejaky zaruceny misto, tak mi o nem reknete, rad bych to sel prozkoumat, stezi se spolehnu na vypraveni vychazejici z neci bujny fantazie :-)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    (oprv.nastoupila..)


    je to pocit, jako kdyz ctete casopis a nekdo vam cte pres rameno, mate tendenci se porad ohlizet a presvedcovat se, ze za vama fakt nikdo neni... ale nepomaha to, ten pocit mate porad
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    KATYX7: ja s tebou souhlasim, ale u zabednenyho realisty jeste dodam jeho protipol - ze zkusenosti naprosto ustrasenyho cloveka, kterej se uz po jistych zazitcich boji vseho

    ja jsem ted nastoupil jako nocni recepcni v jednom hotelu, v pulce restaurace (kdyz pripravuju snidane nebo uklizim ) mam porad pocit, ze mi nekdo stoji za zady, obcas koutkem oka vidim neco se mihnout a mam tu nekdy hroznej strach... ne teda proto, ze by to byla vylozene negativni energie, to zas ne, ale je to divnej pocit...jako by mi tu v ty casti mistnosti nekdo skoro dychal za krk. Dnes se za mnou byl podivat kamarad, sedli jsme si do kuracky casti restaurace a on se parkrat ohledl - zeptala jsem se ho tedy, proc to dela a on, ze ma pocit, ze za nim nekdo je... tak jsem mu rikala, ze ten pocit tam v te casti mam skoro porad... nicmene proti mluvi to, ze v te casti jakoby musite stat zady ke vchodu, coz asi dost pusobi na psychiku a je to tu hodne prosklene, coz by mohlo vysvetlit to míhání... tak nevím, nepovazuju se za energeticky tupeho cloveka - delam reiky, moje vyvolavani duchu zpusobilo ze nam doma (v puvodnim dome, ktery stal shodou okolnosti ob barak hotelu, je uz zbourany - my bydlime jinde) strasilo a dokonce jsem i nekolikrat slysela hlasy... to, co mi stoji za zady me asi nechce uplne vydesit, pokud to neni jen moje haluz, bud me to jakoby hlida nebo je to zvedavy... ale je to fakt divny
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    PAMETNIK:
    Ja osobne jsem nastvana na to,kdyz vsichni hned vsechno svadeji jen na fantazii. Jako jasne chapu to, ale vadi mi to, protoze moje zkusenosti jsou takovy, ze i clovek se sebevetsi fantazii kdyz se setka s necim OPRAVDU z jinyho sveta, tak to OPRAVDU pozna. Neplati to mozna na vsechny, ale ja to tak mam. Ja mam opravdu velkou fantazii, ktera mi zasahuje do zivota neustale a vsude a zacina mi v mym byti delat docela zmatek, protoze casto nevim, co se mi zdalo a co byla pravda, co jsem si vysnila a co jsem opravu zazila a neustale vidim kolem sebe veci, ktery nejsou. Ale vim, ze je to jen fantazie. Furt se teda neceho lekam, ale nedesim se toho. Ale kdykoliv jsem se setkala s bytosti z jinyho sveta, tak to je teda takovej pocit, kterej normalne clovek na svete nezazije v zadny jiny situaci. Klidne si nesouhlaste, ale muj nazor je tento, ze kdyz se clovek setka s necim silnym nadprirozenym, tak to od fantazie, ci nejakejch zviratek na pude opravdu rozezna. (pokud to tedaneni nejakej extremne zabednenej realista)
    _JP_
    _JP_ --- ---
    DRUI: hodně zajímavý, fakt bych to v lese v noci slyšet nechtěl :)
    takový to štěkání srnců je taky dobrý :)
    DRUI
    DRUI --- ---
    Ono je taky zajimavy jaky zvuky dokazou delat zvirata. Nejbezneji kocky. Nebo lisky - docela pri tom prebehne mraz po zadech kdyz je clovek v noci u lesa... :D

    YouTube - Red Fox Cry
    http://www.youtube.com/watch?v=zk1mAd77Hr4&feature=related
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam