• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: to je teda pěkně strašidelnej příběh
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Tlustec: ten Tribeč jsem četla, byly tady linky, i na muřího muže, prošla jsem celou diskusi, je hrozně zajímavá :)
    Mě dost zaujaly zmínky o horách a podzemí.

    Kamarád kamarádky je geolog a chodí se známým kutat do jeskyní, do bývalých dolů a podobně.
    Vyprávěl že jednou byli v bývalé šachtě (jméno jsem zapomněla, ale mohu zjistit). Strávili tam s průvodcem celý den, prošli i do pasu spodní vodou, říkali že několikrát se tam už lidé ztratili (několik pater a labyrint chodeb) a v průběhu času tam více lidí zemřelo, bývalý důl. Říkal, že když už začali vycházet nahoru, na chvíli se zastavil. Měl na zádech hromadu věcí, lana, kladiva a bylo to těžké, tak jim řekl, ať jdou napřed, že je dožene později. Oni že jo, tak šli dál nahoru.
    Zhasl si světlo na helmě a seděl tam na těch schodech potmě. Několik minut bylo ticho, a pak uslyšel zřetelně kroky na schodech pod sebou, jako kdyby někdo stoupal šouravě nahoru. Bylo mu to divné, poslouchal dál, někdo se zezdola přibližoval. Tak rozsvítil světlo, popadl saky paky a běžel po schodech nahoru za ostatními.
    Je to dost racionální člověk, ale je naprosto přesvědčený, že tam zezdola někdo přicházel jestli duch, nebo něco živého, těžko říct. Rozhodně tam ale nikdo tou dobou být nemohl, kromě jich tří - dva kamarádi a průvodce, přičemž ti dva už byli dávno nahoře.

    Ale v šachtách a jeskyních se dá dobře skrývat, kdo ví co tam mohlo být.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    jo, vesnice je Lesany, u Kamenneho Ujezda. ale ten prizrak se videntne stehoval, prvni pozorovani Frydlant, pak Krupka, pak Cakovice, pak Jilove... docela to dava predstavu o "trase".
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    dinadea: i u nas jsou pripady zmizeni beze stopy. mozna jsem sem uz linkoval, byt prespolni, pripad "tribec".
    Případ Tríbeč: Expozice
    http://howadoor.wz.cz/tribec.html

    u nas je asi nejnovejsi tohle: http://www.kpufo.cz/portal/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2008072901
    kontakt na kluka, co to videl tady, jsem tehdy ziskal, a byl se tam podivat. dost hnusny les, vsude plno kocek (kazdych 100metru cesty tak 3-5), ale nic zvlastniho nezjisteno.
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Tlustec: díky za odkaz, nikdy jsem o tomhle neslyšela.
    Ale až podezřele často se takové případy objeví někde u hor (včetně mizení lidí atd.)
    Jinak je to teda dost strašidelné, chodím často do přírody a někdy úplně pustinou, vůbec nevím co bych dělala, potkat někde nějakou zrůdu nebo i jen vidět něco letět po obloze, to by mě asi trefilo na místě...

    Co se to v tom stanu asi objevilo, že tak prchali pryč? To muselo být něco fakt strašného.
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: vojenské tajemství..hmm..to já dávám přednost něčemu romantičtějšímu :))
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: to je pravda, zohavený dobytek mě nenapadl, ale máme tady dost svých démonů než abychom museli všechno svádět na mimozemšťany, zrovna tohle mi přijde právě podobný osudu Franklinovy expedice
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: necetl... divne ale je, ze piloti toho patraciho vrtulniku odmitli tela prevezt, bez dalsiho vysvetleni, a musela pro ne civilni. jako by tusili, k cemu doslo.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    odstranena celist, chybejici jazyk, radioaktivita a letajici telesa - to jsou divne indicie, a nemohou mne nenapadnout pripady zohavenych dobytcat v USA... ze by tentokrat byli v nespravny cas na nespravnem miste lide?
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: nečetls Terror od Simonse? To bylo první, co mě napadlo, ten chybějící jazyk, mráz, sníh, zajímavá asociace
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    na youtube je plno videi, bohuzel i s fotkami z patraci akce.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    reesha: podle mne existuje rusky polodokument i kniha, na toto tema.
    REESHA
    REESHA --- ---
    TLUSTEC: proc tohle jeste nikdo sikovnej nezfilmoval?
    uzasna vec, diky za post
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    podrobnejsi info: neco na dobrou noc pro milovniky trempingu. dodnes nevyreseny pripad, mnoho nelogicnosti, otazniku, a spatny konec.
    http://www.environmentalgraffiti.com/news-dyatlov-pass

    googlujte, jine popisy uvadi i fotky nalezenych, a ruzne dalsi divne detaily, napr. proc palili mokre urvane vetve, kdyz okolo bylo dost sucheho dreva - je podezreni, ze byli oslepeni
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    znate tento pripad?
    Dyatlov Pass Accident - The Mystery Begins
    http://www.aquiziam.com/dyatlov_pass_1.html
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    DIVER: zachytit "neco" je snadne, ale vyfiltrovat z toho srozumitelne slovo uz jekabala, a stale na hrane toho, zda nejde o filtrem zvyraznene harmonicke v nejakem selestu okolo. dve takove nahravky jsem ziskal coby originaly k znamym youtube-evp videim, a bez prohnani filtrem na nich neni nic prukazneho.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    SKYPPER: to mi připomíná mojí spánkovou paralýzu. Akorát teda krom těch sluchovejch vjemů. U mě to šumí, hučí, šustí, jako když nějakej vichr žene listí... ten tlak je taky takovej, chvílema mám pocit, že mi sleze kůže z obličeje. :) a co se těch kompů týče, slyšela jsem o lidech, co to rušej :) dobrý, že ti to nevydrželo, čiže za mě by to bylo něco jako prokletí :D
    SKYPPER
    SKYPPER --- ---
    taky se můžu podělit o jeden zážitek z období puberty (tak 15-18 let, už přesně nevim, je to už 10 let :) Míval jsem jeden čas období, kdy jsem míval sny tak reálné, až jsem nevěděl, jestli to nebyla pravda. Zdálo se mi, že ležím ve svém pokoji v posteli, jsem vzhůru, ale nemůžu se pohnout. Horší bylo, že jsem měl v pokoji starou prkennou podlahu a docela zřetelně jsem slyšel, že po pokoji někdo chodí a blíží se ke mně, jenže jsem nemohl otočit hlavou. Pak jsem ucítil, že to přišlo k mojí posteli a lehlo mi to na prsa...byl to strašně velký tlak, měl jsem pocit, že mě to úplně rozdrtí a nemohl jsem se vůbec nadechnout. Tím obvykle sen končil.
    Nevím, jestli to byla jen noční můra, ale zdálo se mi to dost pravidelně, jeden týden se mi to zdálo každou noc...bylo to celkem náročné, protože jsem začal mít strach usínat a dokonce zhasínat světlo, byl jsem jak malej :) Nicméně po nějakém čase to zase začalo mizet a teď už se mi to pár let vůbec nezdálo, tak snad je to pryč.
    A ještě jedna maličkost, která s tím možná souvisí - když jsem byl mladší, často se mi stávalo, že když jsem přišel k někomu na návštěvu a ten měl počítač nebo herní konzoli, tak mu začala dělat problémy...jednou kamarádovi dokonce vůbec nešlo zapnout PC, a když jsem odešel, tak se rozběhlo bez problému.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    KALIPH: mohl bys človíčku nastínit jaká pravidla? Já jsem se do toho nikdy neopřela skze nějaký instruktážní knížky, nic takovýho. Snad jediný, co mě kdy napadlo si přečíst byla Kabelák a to ani nebylo moc vo duchařině, takže tak. Jako děti jsme na to šli asi dost intuitivně a naivně. Nicméně s čistým svědomím a vědomím si myslim, že třeba náš činžák na Újezdě v Praze byl tzv. haunted house, což nesoudím jen dle dětských zížitků, ale aj od ostatních.... sousedi tomu říkali dům hrůzy. Zařvali nám tam tři lidi, sice staří, ale dva z nich našli na chodbě. Humus. Výtah si s náma dělal, co chtěl :) Těšila jsem se, až se odstěhujeme. Teď je dům takovejch deset let prázdnej, myslim, že se jednou propadne do díry a nebo by měl shořet. Nicméně.. jak řikám, nikdy jsme nedodržovali žádný pravidla, jen asi dobro v mysli. o mi vštěpoval otec. Který mi jednou vyprávěl, jak (on je takovej švihlej budhista) jak se rozhodl, že nám "pročistí" byt a s mantrou v zádech a takovym jeho upravenym "růžencem" chodil a chodil, celej večer celym našim bytem a zpíval. Popisoval jak zprvu, když vešel k sobě do pokoje, tak jakoby nemohl zpívat, procházel takovou vlnou a vstávali mu chlupy po celym tělě. Říkal, že to bylo dost nepříjemný, ale s každym opakováním to sláblo a sláblo až odeznělo. Já ten pokoj nikdy neměla ráda, jako malá.. jít tam pro něco večer, to byla bojovka. Jako když víte, že jsme na místě činu, nevíte jakýho, ale cejtíte to dusno a mrazivo. Jo dítě jsem si asi vymalovala hodně bubáků, ale taky si myslim, že děti jsou mnohem senzitivnější, podobně jako zvířata. Někde jsem četla, že kočky ulehaj k negativním polím a psy naopak. Já jsem kočkofil a celej život žiju s kočkama. Znamená to, že si spíš všimnu, že tenhle flek je blbej, než abych se někde rozplynuja, jak je tohle místo pozitivní?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Když člověk dodržuje určitý pravidla, nic moc se mu stát nemůže. Samozřejmě to není tak pohodlný, jako tomu nerozumět, ale zase je to bezpečnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam