• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    KAERI
    KAERI --- ---
    No a ještě jedna věc...

    Bydlíme v paneláku z roku 89, mám malé dítě, osmiměsíční holčičku. Poslední dobou kdykoli s ní vyjdu z bytu na chodbu (nosím ji na břiše), začne sebou cukat a kníkat. Ne extrémně vyděšeně, ale ani není v pohodě, spíš jako když se jí něco nelíbí. Vždycky. Nikdy jsem nezaznamenala nic rušivého - světlo, pach... nic. Zato když jsme se jednou vracely domů a odemykaly jsme, zaslechla jsem divný zvuk, něco jako žuchnutí a kýchnutí. Znělo to jako přímo za mnou. Vím, že tady to všechno hodně klame, zvuky z jiných pater se nesou atp., ale kdyby ta malá pokaždé netrojčila, asi bych byla o něco klidnější. O příhodě, kdy jsem ji položila v obýváku na zem na deku, ona se smála a pak, když se podívala nahoru na lustr, kde nám visí lapač snů, přešla z vteřiny na vteřinu do šíleného řevu plného paniky... ok, tak o tomto se ani raději nebudu moc rozepisovat. A jako malý bonus vím, že předchozím obyvatelům tragicky umřelo dítě, nedaleko odsud...

    OK. Výborně. Teď jsem zvládla vyděsit sama sebe.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Spíš pro pobavení, než že bych tomu přikládala nějaký význam...

    Minulý týden jsem na konečné zastávce tramvaje potkala paní nebo slečnu. Vypadala úplně normálně, slušně a čistě oblečená ženská zhruba o pět let starší než já (takže do senility daleko:). Měly jsme kousek společnou cestu, nikdo jiný tam nebyl. Tedy... možná...

    Po několika vteřinách jsem totiž zachytila, že něco říká. Myslela jsem, že mně (šla jsem kus za ní), ale pak se ukázalo, že mluví s někým, kdo není vidět.

    Jasně, normálka, mohla být vyšinutá a povídat si sama se sebou, takových už tu bylo... Jenže:

    1. Byla u toho nadprůměrně věrohodná. Rozhovor (hádka) byl z její strany konzistentní, co se týče obsahu i formy a neverbální komunikace (otáčela se vedle sebe do prázdna - ten někdo šel evidentně vedle ní - a dívala se pořád do stejné výšky). Žádné zhupy, výkyvy, prostě souvislý rozhovor. Pár magorů už jsem viděla a slyšela, ale tohle bylo prostě jinačí.

    2. Nikde ani vidu po jakémkoli mobilu, handsfree sluchátku, sluchátku obecně atp.

    3. Na první pohled opravdu nevypadala jako někdo bláznivý/postižený.

    4. Z nějakého důvodu, ačkoli nezmínila pohlaví, působilo to, že ten druhý je chlap. Taky když se po něm (?) otáčela, dívala se do větší výšky, než měla obličej.

    5. Celé to na mě působilo hodně divně a úplně jinak, než když potkám někoho, kdo se duchem potuluje jinde.

    Ještě mě napadlo jedno naprosto racionální vysvětlení, ale s tím počkám až po vašich případných teoriích :))
    DIVER
    DIVER --- ---
    KATYX7: v CR je jich snad i vic. da se to vyguglit - kdyby ti tu nikdo neporadil
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    ahoj
    pred nejakym casem se tady rozebiralo takovy to misto na Morave (myslim)- kopec, kde je gravitace obracene a veci se kutali nahoru misto dolu. Potrebuju poradit, jestli jste tam nekdo byl a jak se tam dostanu autem. Protoze prej to neni tak jednoduchy to najit. Tak prosim poradte mi kdeze to je, chci tam udelat vylet a natocit to. Pak je dalsi takovy misto na Slovensku, tam bych ev. taky zajela jestli to neni moc daleko, ovsem taky nevim kde to je.
    Diky
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOTENCE: myslim ze ne. Ale o kockach je to myslim obecne znama vec ze majo rady tebou zmineny pol - a ze jsou -. Co se reiki tyce nekde jsen cetl ze by se mely hladit jen levou rukou. Ale to uz mi prijde fakt moc. Co je nezpochybnitelne je ze byly v egypte uctivany a zily jakp chramova zvirata. Urcite jsou na nektere veci vnimave daleko vic nez lidi a psi. Nekdo by rekl ze ziji mezi svety.
    VALOR
    VALOR --- ---
    ANNALINPIPE: a pak je jeste dalsi moznost zejde o energeticke nemeritelne veci. S geopatogeni zonou (magnetismus) se toho moc delat neda. Kdyby slo o "paranormalni aktivity" s tim se toho da delat docela dost. Muzes tomu treba jen nevenovat pozornost protoze autosugesce neceho spatneho by ti tam zbytecne komplikovala zivot. Na druhou stranu kdyz si po urcite dobe zacnes vsimat ze se ti tam zdaji spatne sny, nemuzes spat, citis se podrazdene nebo unavene bez jine zjevne souvislosti tak je dobre urcit tu pricinu a bud dat postel jinam, nebo ocistit prostor atd. Me by zajimalo jak je to s tema rukama. ;) tvoje rodina ten dum postavila?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VALOR: mně kočka spí na hlavě, doufám, že to neni špatný znamení :-)
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOTENCE: Znamena to ten pol ktery neni idealni napr. pro loznici. ;)
    DRUI
    DRUI --- ---
    ANNALINPIPE: rado se stalo :)
    ANNALINPIPE
    ANNALINPIPE --- ---
    No tomu říkám vysvětlení. :) Tohle jsem přesně hledala, takže děkuji za jasno :) ty otisky otec udělat nemohl ale to už je jiná pohádka! Děkuji!
    DRUI
    DRUI --- ---
    ANNALINPIPE: Naprosto nic :D

    mozne vysvetleni mezi kockou a psem z hlediska oblibenych mistnosti muze byt sluch. Pes slysi zvuky v rozmezi 45,000-67,000 Hz, zatimco kocka jen 45-64,000 Hz. Takze muze existovat prostredi, kde je pro psa slysitelny otravny zvuk, kdezto kocka ho neslysi. To je jedno mozne vysvetleni - jak by se ti pobyvalo v mistnosti, kde slysis vysoky piskot nebo hluboke huceni ze ktereho te boli hlava nebo se ti obraci zaludek? Asi tam nebudes chtit chodit.

    Dalsi je energeticke pole - mysleno opravdova energie, ne esotericke nemeritelne veci. Obcas elektrina a magnetismus kolem ni pusobi na zvirata - at uz pozitivne (oblibene misto), nebo negativne (nechteji tam jit) - protoze maji sirsi skalu smyslu nez clovek.

    K detske ruce se vyjadrit nemohu, protoze chybi dokumentace (treba fotografii asi nikdo neudelal, co? :) Napriklad na jakekoli fotografii lesa uvidi pri jejim zvetseni clovek "obliceje", protoze nas mozek je naprogramovan obliceje videt a rozeznavat, takze kazda skvrna s dirama jako oci a vodorovnou carou jako pusa se nam snadno doplni na oblicej. Tezko rict jestli to mohla byt plisen nebo vlhka skvrna v podobe dlane - nebo mastna dlan otistena na zed pred umistenim komody. Nebo ta komoda mohla byt v minulosti prestehovana zamerne, aby zakryla zapatlanou zed od ditete (pravdepodobne tveho otce), misto aby se vymalovalo :) To je tezko z dostupnych faktu posoudit :)
    Predem se omlouvam za vecne a fakticke zhodnoceni.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VALOR: to ale snad neznamená negativní jako špatný, ne? jenom je to opačnej pól než vyhledávaj třeba psi.
    ANNALINPIPE
    ANNALINPIPE --- ---
    Co to tedy znamená?
    VALOR
    VALOR --- ---
    ANNALINPIPE: Kocky miluji negativni zony
    ANNALINPIPE
    ANNALINPIPE --- ---
    Zdravím. Je to situace stará zhruba 11 let a nějak jsem si na ní vzpomněla. Žádná duchařina jen by mě zajímal i názor jiných lidí. Nastěhovali jsme se do starého německého domu po babičce a dědovi. Pokoj po dědovi se stal mým pokojem. V té době jsme měli vlkodava. Ničeho se nebál ale dostat ho do toho pokoje bylo nadlidské. Všude jinde po domě se volně pohyboval ale tam nevydržel ani minutu, když už jsme ho tam dostali. Naopak kočky ten pokoj milují. Prarodiče vcelku senilně udělali to, že oboje okna zazdili komodou, která tam údajně podle otce jsou od jeho dětství. Od té doby tam žádné dítě nebylo ani by se za skříň nedostalo. Ovšem při ničení komod byly na nátěru na zdi (asi 40 let starý nátěr) vidět otisky ruk dětské velikosti. Nikdy jsme to neřešili a neduchařili. Ale byla bych ráda kdyby se někdo vyjádřil.
    HELLBUNNY
    HELLBUNNY --- ---
    DIVER: :-D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JOHNYLOW: jakým způsobem se to vyhrotilo?
    HELLBUNNY
    HELLBUNNY --- ---
    DINADEA: Díky jojo je to dost zajímavé..o těch kamenech jsem taky už někde zaslechla.Napadlo mě se optat v místní knihovně na historii Vrchlabí ožná bych to tam našla.Nicéně mi včera známej vyprávěl,že tam kdysi zabili nějakýho bankéře či co..
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    oCestování.cz - Záhady Britských ostrovů
    http://www.ocestovani.cz/clanky/239-zahady-britskych-ostrovu/
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    HELLBUNNY: webovky nevím...to je těžko, přímo na to nic neznám. Setkala jsem se s lidmi, kteří duchy vidí, a znám jich dost, co mají zajímavé zážitky, třeba i sluchové (viz ty kroky). Ptala jsem se pak ještě toho kamaráda, jestli ty kroky slyšeli vícekrát, prý že jo, ale už to potom nikdo neřešil. Co taky s tím, že.
    Podle jedné teorie pohlcuje energie zážitků a událostí dobře kámen, takže ve starých budovách a hlavně hradech se nějak do zdí zapsaly ty události, co se tam staly, a pak se to někdy může "přehrávat", což znamená, že někteří lidi třeba slyší hlasy, nebo kroky, tam kde nikdo není, na hradech třeba zvuky hostiny, cinkání příborů, atd. Těžko říct, i bych tomu věřila, že je to možné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam