• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Máš nějaké zkušenosti? Např. s použitím různé roviny polarizace? Já ne, byl to takový nápad na základě nějaké zmínky někde.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Polarizační filtr v tomhle případě nezvýrazní nic...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: Vypadalo to nějak takhle:


    Nebylo to nic jako to, čemu se říká "orby". A měl jsem pocit, že to nějak vybudil ten blesk.

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PISKOTKA: Fotil jsem nějaké šutry na zemi, šikmo dolů. Ta čára šla zhruba úhlopříčně zprava nahoře do středu a kulička byla na tom konci ve středu. Ale byl to strašné krátký okamžik, zároveň s bleskem foťáku. Byl jsem tam sám a bylo to odpoledne. Zahlídl jsem v zorném poli pestřenku (taková ta vosička, co stojí na místě a dělá takové cukavé přelety), tak jsem si myslel, jestli se ten blesk neodrazil od ní. Ta koule měla kolem sebe ten prstenec nebo co to bylo, který by mohl vzniknout vířením křídel. Celé to nejspíš nebylo moc velké, na fotce to pak vypadalo mnohem větší. měl jsem pocit, že je to tak půl metru od objektivu. Zkoušel jsem fotit z té vzdálenosti lžičku, ale vypadalo to jenom jako lžička. Zkusím nakreslit až přijdu domů.
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    GUYVER: koukala sem na ten Beistein, zajímavá lokalitka :-) Ten úkaz, co tu popisuješ, zajímavé. A když se ten úkaz děl, co jsi v tu chvíli chtěl fotit? Ten skalní masiv?... Ta čára byla byla vodorovně či svisle?Ta kulička dole nebo nahoře? Je to zvláštní, ale "zvláštní věci či situace" vždy jakoby náhodou nejdou vyfotit, že? :-) Myslím, že letící hmyz by toto nevytvořil... Dokázal bys to skycnout na papír a hodit to sem? Když k tomu úkazu došlo, byl den, noc? Byls u toho sám nebo s někým? Vím, moc otázek, fakt mě to zajímá :-)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PISKOTKA: Já nikdy nic nevidím, jenom tyhle věci celkem obstojně cítím. Jednou se mi podařilo něco divného vidět a zároveň vyfotit na takovém zvláštním místě (Kamenec u Číměři, okr. Jindřichův Hradec). jsou tam nějaké kamenné řady nebo co a zbytky hrádku (jiné jméno Beistein). Najednou se před objektivem zablesklo a zahlédl jsem takovou tenkou "žíznivou čáru" s jakoby kuličkou na konci. Někde mezi objektivem a zemí. Na fotce pak byla bílá světelná koule s čímsi jakoby světlejším prstencem lehce naplacato okolo. Bohužel, fotka ani negativ se nezachovaly. Napadlo mě, že by to mohl být odraz světla blesku od letícího hmyzu, ale nepovedlo se mi už experimentálně vytvořit.
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    Z té oblasti, spousta lidí, hlavně projíždějících autařů i motorkářů popisuje spíš jen pocity, jako adrenalin, najednou chuť zrychlit jízdu, takzvaně se tam "vykrosit", protože je to rovný a přehledný terén... A poslední diskutující mi řekl, že kdykoli tamtudy projíždí, tak má chuť to "strhnout" do příkopa... že ho to tam vždy pokouší. O vidění něčeho divného od někoho jiného zatím žádné informace nemám.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    DRUI: Že je Šedivec "divnej" se píše i na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0edivec O klášteře nic, ale zato o jednom zmizelém loveckém zámečku.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    WRYKOLAKAS: Vidím vlkodlaka. tedy bytost, kterou neexistuje. Dokonce umí psát na PC. Jsem magor?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    DRUI: Tyhle věci dost chytá termokamera. jenže ta asi nebude běžně k sehnání. Možná by něco zvýraznil polarizační filtr. Nejsou v oblasti, co jsem zakreslil, případně v blízkém okolí, nějaké jiné anomálie? Nebo neviděl tam něco divného někdo jiný? Co se hypnózy týče, naprostý souhlas.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    WRYKOLAKAS: To bys musel zavřít do cvokhauzu tak asi půlku Irska. Protože ti leprechauny a podobnou partu vidí celkem běžně. A představ si, že jsou taky lidi, co mají absolutní hudební sluch! Zavřít až zčernají, však oni je ti roupi přejdou!
    DRUI
    DRUI --- ---
    a posledni rada k pripadnemu budoucimu videu (jdi do toho! :D) - predem rovnou zavrhni veci co jsi nevidela, ale na videu se ukazaly, pokud jde o "orby" (je to jen rozostreny prach) nebo obliceje. Ukaz mi jakoukoli fotku a ja ti tam najdu 5-6 obliceju co na me kouka z kury stromu, ze krovi, z okna.. :)
    DRUI
    DRUI --- ---
    PISKOTKA: jinak nenech se "zastrasit", kdyz neco clovek vidi, je to problem. Bud je "duchovni osoba" a pak je to jednodussi. Nebo je to clovek vic pri zemi a pak se boji jestli nezacina byt blazen. Obcas to chce hodne odvahy nekomu takovy zazitek rict, zvlast kdyz clovek nema jiny dukaz nez svoji pamet. A ta je bohuzel nepresna a dokaze se zpetne prepisovat, clovek si proste vsugeruje ze neco videl. Zvlast kdyz jede v noci unavenej autem. (osobni zkusenost)

    Osobni nazor/poznamka: rozhodne bych nesel do veci jako hypnoza, abych dostal vic detailu o tom, co jsem videl, ale opravdu se znazil dostat fyzicky dukaz videni. Ta kamera na predni sklo je celkem levna zalezitost a v nejhorsim pripade budes mit treba zabery srnky, nebo atmosferickou nocni cestu auta lesem pro video ala blair witch :D
    Prijde mi pravdepodobnejsi ze pokud uz na cloveka hypnoza funguje (ne kazdy se muze uvest do toho stavu), je jeho pamet vic ovlivnitelna sugesci a ty detaily si proste dotvori. I kdyz je clovek treba nikdy nevidel.
    DRUI
    DRUI --- ---
    ok - pokud bych neco takoveho videl, asi bych se
    1. snazil zdokumentovat maximum budoucich videni. Cili dash cam (kamera snimajici prostor pred autem)
    + zapsat si presne den, hodinu, misto kde jsem neco videl
    2. pokud neco uvidim ("balonky") a na kamere nic nebude, radeji bych se objednal na vysetreni na neurologii/ocnimu (to neni urazka, jsem paranormal nadsenec, ale z vedeckeho pohledu nejprve vyrazovat pravdepodobnejsi vysvetleni). Pokud bude vysetreni negativni a stejne nemam video-dukaz, muze clovek zacit premyslet jestli neinvestovat do termo-kamery a podobnych veci (podle nadseni a touhy vysetrit to co vidim a ochoty do toho investovat penize)
    381007
    381007 --- ---
    WRYKOLAKAS: Pokud na nadpřirozené jevy nevěříš, nechoď do auditka jménem Duchové, Poltergaist, strašidla... Určitě nebudeš navštěvovat kostel, abys tam přesvědčoval věřící, že bůh není. Mimochodem Piškotku znám dlouhou dobu a je to jeden z mála lidí, kteří to mají v hlavě srovnané neuvěřitelně dobře. Má prostě citlivější přijímač, ale rozhodně není blázen. To, že něco nevnímáš Ty, neznamená, že to nemůžou vnímat ostatní. Když na to kouknu selským rozumem, to, že existují různé druhy "vlnění a energií" se ví už dlouho, jen pro tyto konkrétní neexistuje efektivní vědecká metoda (nebo spíš technická možnost), kterou by se daly změřit, zachytit, nebo jinak zpracovávat. Rádio, počítače, ponorky, letadla, internet - to byla také dříve fikce a dnes běžná realita. Před sto lety nikdo nevěřil, že by mohla existovat nějaká bezdrátová komunikace na bázi nějakých vln, nebo záření. A určitě, kdyby jsi někomu v té době řekl, že jednou bude mít každý v kapse mobil, kterým může v reálném čase komunikovat s lidmi na druhé straně zeměkoule, měli by Tě za stejného blázna, jako máš Ty, ty lidi tady. Možná časem, až někdo vymyslí a objeví efektivní způsob jak zpracovávat "signály" které dnes umí "chytat" jen hrstka citlivých jedinců, a umožní je používat i těm méně citlivým, jako jsem třeba já, přehodnotíš své názory. Nikdo Tě nenutí to tady číst, nikdo Tě nenutí tomu věřit. Jsi svobodný, rovnoprávný a běloch, takže si věř, tomu, čemu chceš, zkus se nad výše napsaným zamyslet a prosím, neurážej lidi, které neznáš. Díky, Honza.
    KAERI
    KAERI --- ---
    WRYKOLAKAS: Tak nějak mi uniká podstata osobních útoků na někoho, kdo přispívá k tématu. Co čekáš ve fóru s názvem "Duchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil, doporučení na místa, kde přespat a něco nadpřirozeného zažít" - krále Miroslava? :)
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    TO: WRYKOLAKAS
    Jak asi šťastný je člověk na světě, když žije jen pro to, aby škodil druhým? Není pro takovéhoto člověka jiný druh zábavy, než jen trollovat?
    Jsem-li magor, tak asi s velice dobře vyvinutým instinktem, který mi říká, že to, co tu píšeš, je jen odrazem tebe samého.
    Odpouštím ti.
    Najdi si však, s pokorou prosím, jiný web, kde se budeš moci takto vyjadřovat. Nyx je pro slušné lidi a pro ty, kteří mají co nabídnout.
    Nemáš-li k tomuto vláknu, do této diskuze, co nabídnout, nechoď sem.
    p.s.: jsi důkazem, že je i něco horšího než jen ti duchové a přízraky :-)
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    Asi tak :-)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: Strašání by se mělo koncentrovat zhruba v téhle oblasti:


    Je tam ještě něco divného?

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PISKOTKA: Tohle je ta pumpa? Takže ten les za ní?

    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    GUYVER: Ty "balónky"- jedeš po D11, po pravé straně mýjíš pumpu,pak chvíli nic a začíná lesík, jím projedeš a jsi v oblasti obce Líšnice. Tak na začátku toho lesíka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam