• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    kvalita prumerna, cena znacne nadprumerna cca 2x-3x, jak nastroje tak i stroje, trochu usnuly a porad zijou v dobe pred 5-6 lety, to spis datron kteri delaji i specialni nastroje ktere se jinde sehnat snad ani nedaj.

    z beznych velkovyrobcu mam vyborne zkusenosti s alpen maykestag, ktere preprodava ponekud draz treba i ten zmineny hoffman, tam je pomer cena-kvalitaobracene nez u gravographu kterej je vylozene predrazenej, s ceskym obchodnim zastupcem je vyborna spoluprace. a z preprodejcu spis wnt nez hoffman
    B3DA
    B3DA --- ---
    muzu vedet proc gravograph ne? jsou drazsi, to jo, ale vylozene negativni zkusenost s nima nemam. reklamace vadnyho plechu taky bez problemu.. ale treba jsem mel stesti :)
    MICA
    MICA --- ---
    B3DA: http://www.rmp.cz/ vypadaj fér, zkusím poptat ceny
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    gravograph nebrat
    B3DA
    B3DA --- ---
    rytecke materialy cz, maj sidlo v orechu 7 slivence, nebo tak gravograph benatky nad jizerou maj ctyrky frezy.
    MICA
    MICA --- ---
    PROFOR: Mno v podstatě sháním větší variantu tohodle http://cncshop.cz/dvoubrita-freza-typ-826 průměr břitu potřebuju mít stejný jako průměr stopky a to maximálně 5mm, ideálně kdyby bylo něco ve 4mm
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    MICA: Frezy kupuju u pana Cejky na kovonastroje.cz nebo u firmy www.hoffmann-group.com (maji ceske zastoupeni). Predpokladam, ze u druhe vety ti jde o dvoubritou frezu - nepises vsak, zda ma mit brit pres stred nebo ne, jaky ocekavas prumer (predpokladam, ze delku myslis celkovou). Jinak nepises ani material (HSS x TK).
    MICA
    MICA --- ---
    Nemáte tip na nějakej eshop s frézama? Na cncšrotu maj jenom s 3,175mm stopkou. Potřeboval bych nějakej dvoubřit to se dělá v délkách aspoň 40mm (na délce břitu mi příliš nesejde)
    MICA
    MICA --- ---
    AKA_THE_A: Ci jo většinu jsem musel opravit před focením
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PECA: staci i radialni, v ulozeni dve proti sobe v domecku stazena a vymezena matici, tak aby se otacely ale nebyla v ulozeni vule a domecek s lozisky na druhe strane sroubu nez je spojka k motoru, axialni by jsi taky musel pouzit dve aby jsi je mohl stahnout proti sobe
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MICA: nafoť, ať se pobaví/zhrozí i ostatní ;-)
    MICA
    MICA --- ---
    AKA_THE_A: Dřevácká kvalita, mohu nafotit. Díry jsou vedle klidně i o 1mm (což je ostuda o tolik netrefit střed na 20mm širokém dílu). Kupoval jsem od něj Kompas H-300 ale předpokládám že i větší stroje budou stejně "kvalitní"
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MICA: pročpak?
    MICA
    MICA --- ---
    Mimochodem důrazně bych chtěl všechny varovat před stroji od tohodle člověka http://www.cnc1.eu/
    PECA
    PECA --- ---
    JVCNC: Takže vertikální tyče by to chtělo položit na axiální ložiska. To by snad neměl být takový problém... Až to budu stavět, tak se nad tím zamyslím :-)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AXTHEB: konstrukcne je to spatne a je jedno jestli se to vejde to povoleneho rozmezi nebo ne. me to je celkem fuk, at si lidi delaj co chtej, ale at se pak nedivej
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JVCNC: Na zatizeni jakemu je to vystaveny je to naprosto dostacujici. Bezny nema17 motor ma max. dlouhodobe axialni zatizeni kolem 0.5 kg a kratkodobe kolem 20N, do cehoz se v klidu vejdem.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AXTHEB: neexistuje jediny duvod proc ten sroub nechavat jen na loziskach v motoru, jedine snad z lenosti nebo z blbosti, sice zatizeni tech lozisek bude minimalni ale to porad nemeni nic na tom ze to je prasarna, k tomu ty loziska v motoru proste urcena nejsou, navic v tom motoru nejsou ani axialne zajistena ale jen pruzne vymezena loziskovou podlozkou, navic v tom smeru jak jsou je hmotnost Z casti zrovna odvymezuje, vezmi krokac, zatlac axialne na hridel a podivej se jak pekne cvaka a jak malo sily k tomu odvymezeni staci :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JVCNC: Tak treba ty vodici srouby pro Z nejsou nijak ulozeny schvalne :) a ulozeni lozisek a linearu je pro nase potreby dostacujici, zda se :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AXTHEB: uz to konecne zacina pripominat stroj, kdyz budu ignorovat ulozeni lozisek, linearnich lozisek, vodicich tyci, a sroubu ktere prozmenu nejsou ulozeny vubec nijak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam