• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    DZINDRA
    DZINDRA --- ---
    THERIDANE: diky, presne takhle to ma vypadat.
    DZINDRA
    DZINDRA --- ---
    AKA_THE_A: Co jsem koukal, tak nikdo nema nic podobneho s 12mm dirou, prave proto to zkousim tady...

    THERIDANE: Predstavuju si neco kolem 300, ale nejak nemam predstavu co tyhle veci stoji
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DZINDRA: proč proboha chceš frézovat chladič, to nemá žádnej prodejce taženej profil kterej by ti vyhovoval?
    DZINDRA
    DZINDRA --- ---
    Nasel by se nekdov Praze ci okoli, kdo by za rozumnou cenu mohl vyfrezovat z hliniku chladic z prilozeneho vykresu? Doufam, ze to neni nic sloziteho - rozmery 40x40x30 mm, par zarezu a dira na laserovy modul (v prumeru idealne 12.3+-0.2)

    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    THERIDANE: cim to frezujes? Ja delam tistaky klasickou fotcestou, ale rikam si ze si postavim nejaky CNC aspon na vrtani der.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    THERIDANE: Diky moc, presne takhle jsem si to predstavoval :)
    Kdy a kde bych si to mohl vyzvednout?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Diky moc, to je naprosto skvele :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    THERIDANE: naprosto bohate. Z cehokoli, okolo ceho pujdou ohybat ty (telefonni/eth/udp) dratky a muze se to valet na stole bez rizika zniceni. Klidne i tlustsi plexisklo nebo cokoli jineho.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Chtel jsem se zeptat, jestli by mi nekdo v Praze a blizkem okoli byl ochoten v dohledne dobe rekneme za stovku vyrobit zubaty kus plechu na ohybani dratku s krokem 2.54mm (pro breadboardy, integrace a spol), neco jako je tento pripravek, ale jednodussi, jednovrstve a tenci.

    Potrebuju si ohybat medene dratky o prumeru 0.5mm (cili zadna velka sila), tak abych ziskal tvary typu:
    |_______| - kde ta dlouha cast je nasobkem 2.54mm (0.1 palce)

    Zakladem by byl plech tak od 1mm vys, roztec jednotlivych zubu v nasobcich 2.54mm, (2.54, 5.08, 7.62, ...), s toleranci 0 az -0.5mm (od presneho cisla - aby se mi nekumulovala chyba), pocet zubu 20 na kazde strane, cili vysledna sirka 50.8 mm

    Byl by se toho nekdo ochotny (idealne s nejakym zarizenim pro posun, automatickou frezkou, CNC masinou, laserem ci jinym usnadnenim) za takovouhle cenu ujmout? Nebo budu muset vzit pilnik a rucne pizlat za dlouhych zimnich veceru?

    tady jsem to nakreslil, ale jediny CAD co momentalne mam a umim ovladat je Eagle, takze si nejsem jist, zda ten obrazek pujde primo pouzit. Ale je to proste zubaty trojuhelnik se schody vysokymi 0.05" a dlouhymi 0.1" (bude-li tech schodu vic, tak se vubec nebudu zlobit, prave naopak)

    /files/000/013/1371762_e744a11a1b6320fda448/original.png"/files/000/013/1371761_6f3e907193747a9c109d/original.bin">https://i.nyx.cz/files/00/00/13/71/1371761_f3e907193747a9c109d0.dxf?name=ohybacka.dxf
    VASEK
    VASEK --- ---
    Ahoj, do firmy Eel Pie s.r.o. zabývající se výrobou dřevěných motorových člunů, dřevěných van a všemožné převážně truhlářské výroby hledáme:
    -= PRACOVNÍK S 3D CAD / CAM =-
    Jedná se zejména o přípravu 3D modelů pro 3 a 5ti osé CNC obráběcí frézy a jejich následnou obsluhu. Znalost 3D CAD podmínkou, Siemens NX, CAM výhodou.
    Sídlíme v Libčicích nad Vltavou, hned u zastávky vlaku - 20 min z Masarykova nádraží v Praze (Holešovice, Podbaba). Příjemné prostředí na břehu Vltavy.
    Kdyby měl kdokoli zájem tak se prosím ozvěte. Díky



    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    Máte někdo zkušenosti s lineárama z ebaye?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PERUAN
    PERUAN --- ---
    FIRGO: mělo to být z Vítkovické střední a s možností se dostat k praxi i práci ve Vítkách.
    Ale děda má starý hrotový soustruh a to mě baví jak čert, takže obojí...Díky
    SALAM23:HOJ "kompletni hlinikovej "cnc kit z ciny vcetne softu? musim se podívat co tím myslíš to zní hustě :) Díky za odpověď
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TLOUDEV: vyrobit ani náhodou...sestavit ze štotu už ano :P
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    THERIDANE: nakladna... pokud uvazime ze se laser da vyrobit podomacku, pak IMHO ona nakladnost znacne klesa. navic v kombinaci s DIY ramy pro frezovani atd... IMHO to zacina byt pomerne zajimave.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele napadlo me, nedalo by se mimo rezani laserem i svarovat? vyhoda: presne zamereni a vedeni svaru...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PECA: pokud to má jet nějakou delší dobu, bude to chtít lepší chlazení, dost možná i s peltierem aby dioda byla hezky při pokojový teplotě a mohla jet na plnej výkon...

    btw (alespoň teoreticky) jdou složit 2 diody do jednoho paprsku pomocí hranolů...normálně se používaj k rozdělení dle polarizace, ale fungujou i obráceně ;-)
    PECA
    PECA --- ---
    QNEDLEEQ: Tady je takovej jednoduchej videonávod. Vestavěné do mosazného hranolu. Já čekal že na konci ukáže, jak to řeže v nějakým routeru, ale týpek s tím jenom svítí na měsíc.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: tak těch je taky dost, kolem 150 dolarů :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Driver = zdroj. Něco do čeho přivedeš přibližně 5V a jde z toho (v tomto případě) 1A na zhruba 4.2V. Pak ještě potřebuješ tu diodu a optiku. A vyřešit chlazení, protože z tý diody musíš odvést třikrát víc tepla než se tím laserem dopraví do cíle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam