• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    PECA
    PECA --- ---
    QNEDLEEQ: Tady je takovej jednoduchej videonávod. Vestavěné do mosazného hranolu. Já čekal že na konci ukáže, jak to řeže v nějakým routeru, ale týpek s tím jenom svítí na měsíc.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: tak těch je taky dost, kolem 150 dolarů :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Driver = zdroj. Něco do čeho přivedeš přibližně 5V a jde z toho (v tomto případě) 1A na zhruba 4.2V. Pak ještě potřebuješ tu diodu a optiku. A vyřešit chlazení, protože z tý diody musíš odvést třikrát víc tepla než se tím laserem dopraví do cíle.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    QNEDLEEQ: ale nemaj k ní adekvátní chlazení :P
    Pro polovodičovej laser je naprosto kritický...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Jo, ale v tom tvem postu to neni poznat
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: To z ebaii neni dioda, ale jenom driver.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    QNEDLEEQ: po ty diode bych kouknul na aliexpresu,cinani tam toho maji mraky za lepsi ceny nez na ebay,na ebay to uz vetsinou lidi preprodavaji s nejakou prirazkou,cinan maly veci posle zadara,taky me to laka,libi se mi,ze muzes rezat doma na stole u pocitace a neni s toho zadnej bordel jako pri frezovani,jen me jeste zajima,jestli je na ten laser potreba nejakej spesl board na ovladani kdy bude laser svitit a pripadne nejaka intenzita
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    THERIDANE: však to řikám, YAG zvládá to co CO2 se zlomkem výkonu ;-)
    (ale několikanásobkem ceny :( )
    PECA
    PECA --- ---
    Já se k těm laserům zeptám, jak se řeší "stůl". Když se to propálí, tak laser pálí do stolu, ne? Chápů, že nějakou diodu z vypalovačky nebude nikdo řešit, ale nějaký CO2 už by asi dělalo problém - si myslím.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Mno, do 3d tiskarny muzes dat i hlavu s diodou z vypalovacky. Zakladni figl je objet to tim lejzrem vickrat a mezitim dat vzdycky hlavu o malinko niz.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PULP121: z vypalovačky neni na řezání ničeho, existuje celkem dobrej důvod proč neni ebay plný takovejch zařízení :P
    Potřebnej výkon je alespoň o 2 řády vyšší (u CO2 ještě víc protože nejde tak dobře zaostřit)...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PULP121: jsem psal cinanovi a dozvedel jsem se,ze ty obyc lasery uriznou max + - 0,5mm balsu,pry to nejsou cuttery,ale gravirky,na youtube jsem nasel video kde typ reze preklizku lepsim ukazovatkem
    PULP121
    PULP121 --- ---
    SALAM23: Nechával jsem si řezat 0.6 nerez plech a ta mašinka, říkal pán, stála dva a půl milionu. takovej malej sráč. pak jsem pochopil že dusík nebo něco inertního se používá u hořlavých materiálů (dřevo atp.) a u plechů naopak kyslík. tolik moje teorie. takže balsa by měla teoreticky jít tim z vypalovačky, od toho se to přece jmenuje ne? :-)
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    THERIDANE: jo, presne tyhle potrebuju :D
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    THERIDANE: to chci :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s laserem "rezani" - jak silnej laser je asi potreba na rezani preklizky + balsy do sirky cca max 3mm,je na to potreba uz co2 nebo jeste postacej takovy ty laciny lasery stylu blueray apod.?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ted to vypada asi takhle

    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: na rolnach - excentrickym sroubem,u tohodle druhyho jsem vule neresil,zatim mi prijde ze tam nejsou,sedi to jak prdel na hrnec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam