HARVIE: napred veci ktere jdou zlepsit hned,
vylozeni nastroje a delka, vzdy pouzivat co nejkratsi nastroje s co nejmensim vylozenim. Vetsinou se to dela kuli zmenseni ohybu nastroje v rezu, tobe to zmensi paku co pusobi na ulozeni vretene.
upinat co nejblize kraji a co nejvejs kde je stroj nejtuzsi, co nejmene uprostred kde ma nejmensi tuhost.
Ten disk vypodlozit necim ze spoda, pak lehce dotahnout, doklepat k te podlozce a dotahnout, strasne ten disk drnci a to nechces.
snizit otacky nebo pridat posuv, jednobritky taky drncej kdyz nejsou dostatecne zatizene. Predpokladam ze 3000rpm je preklep protoze co jsem nasel tak dremmel 3000 ma rozsah otacek 10000-33000 a posuv 0.005mm/ot je strasne malo, minimalne to chce 2x spis jak pise Teapack 4x tolik, tedy zvednout posuv pri tehle otackach na 660mm/min.
ve videu je slyset v otackach ze stroj jede skokove, vzhledem k tomu ze se rychlost toho zvuku meni s tim jak se blizi konec oblouku, tzn meni se rychlost jedne osy tak to bude mozna zpusobeno hrubym rozlisenim, muze to byt zpusobeno ale i tuhosti, stroj se napina tak dlouho dokud sila v napnuti mechaniky neni vetsi nez rezna sila a pak teprve poskoci, spis to bude to prvni, protoze v tehle hloubce uberu jeste nejake meritelnejsi rezne sily jeste nevznikaji.
obecne je dobre kdyz nastroj bere co nejdelsi casti britu, kdyz se pouziva napr jen 0.1mm, tak se opotrebi 10x driv nez kdyz bere 1mm. obecne se hloubka rezu v drazce udava jako 0.5xD nastroje, tedy v tomhle pripade by to bylo 1.5mm hloubka (kazdy nastroj a material to ma samozrejme trochu jinak,je to nejobecnejsi pravidlo co muze byt)
dremlu padaj otacky protoze ten nastroj je uz tupej k zahozeni od pulky frezovani.