SALAM23: s tim ti asi moc nepomuzu, pouzivam prevazne CAD/CAM jehoz jsem vyvojar a do ktereho si potrebne funkce implementuju sam, malokdy nekdy potrebuju nejaky jiny SW (ani nepamatuju kdy naposled). Ten tangencialni nuz je v podstate to same, s tim rozdilem ze natoceni toho noze je rizene a casto je nuz jeste vybracni (kmita nahoru a dolu treba o 1-4mm) prorizne pak i docela tluste materialy.
Ten tangencialni nuz je rizen na urovni ridiciho systemu, takze neni treba generovat neco jineho nez jen kontury. Sice lze prepocitat gkod a doplnit rotaci noze napr pomoci osy A ale to uz je takove nesystemove reseni. Rizenim na urovni systemu pak mam jedny data a je pak na stroji cim je vybaven aby to vyriznul. Jestli nekdy budu implementovat vlecny nuz tak nejspis tez na urovni ridiciho systemu. To pak bude mit zase tu vyhodu, ze vytvorim konturu, a upravu drahy udela ridici system podle toho jaky nuz tam zrovna je.
do nekterych camu byva na ten vlecny nuz plugin, asi jsem nekde potkal i samostatny sw, zatim jsem ho nepouzil tak jsem se po tom vice nepidil a vim jen ze sem tam na to obcas neco potkam.