• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    Diskuze týkající se problematiky při stavbě domácího CNC a i jiných obráběcích strojů, nejsem žádnej profík, ale můžeme se zde společně podělit o těch pár poznatků co jsme nasbírali. Samozřejmostí bude prezentace našich výrobků a výsledných produktů.
    rozbalit záhlaví
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ANDY_WARHOL: Plexisklo je drahý, no. Ceny co má na eshopu Zenit jsou prakticky stejný jako máme velkoobchodně. Co levnější průhlednej materiál, třeba čirý PVC nebo sklo?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ahoj, není to úplně správnej klub, ale je ti dost lidí co by mi mohlo poradit. Kde sehnat v Praze plexisklo nebo něco podobného (vím že jsou různé druhy těchto průhledných materiálu, ale neznám to, potřebuju to na box pro 3d tiskárnu) za dobrou cenu? Co najdu se mi zda poměrně předražený.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Presne tak, vykres a tolerance a cenovou predstavu, kus 22 kulatiny bych i nekde mel
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    HOLOBYT: bývá zvykem k poptávce přiložit výkres a ne básničku
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HARVIE: taky mame, myslim ze od usovo.de, nijak zvlast ji nepouzivam ale co jsem potreboval tak to docela slo, nicmene bych 8mm nastroje v ER11 nedoporucoval zatezovat na katalogove hodnoty.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    HARVIE: Pár takových "nadstandardních" mám a nevšiml jsem si tam rozdílu v kvalitě (že by to házelo víc než ostatní z dané sady).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Máte někdo zkušenosti s 8mm kleštinama do ER11? Koukám, že se na aliexpressu v poslední době objevujou. navzdory tomu, že v tabulkách je největší metrická ER11 kleština jen 7mm.

    ER11 kleština má v nejužším bodě 9.5mm, takže to znamená, že tam bude 8mm kleština mít 0.75mm tloušťku, na druhou stranu mi to může bejt jedno, protože to není v místě na kterym by fréza držela. Je možný, že to nebude moc přesný, ale s 8mm frézou si na žádnou přesnotu nehraju. Docela mě do teď mrzelo, že do ER11 nedám 8mm nástroje. Mohlo by to mít pro hobby sféru přínos.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    JVCNC: pro 3D tiskárny, lasery, fixky (plotter), EDM, plasma? a podobný použití který nepotřebuje tuhost - good enough.
    Jen tam proboha necpat frézu, obzvlášť tak dlouhou a tenkou...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    AKA_THE_A: ono kdyb ta mechanika byla zdvojena, tak by to melo i vyrazne vyssi tuhost ale pak se doatavame k jinemu problemu a to k geometrii stroje, kdyz tuhej neni, neco uhne, treba vodici tyce, kdyz tuhej je, a neuhne nic jineho, odsere to vedeni. A kdo z lidi co ma 3D tiskarnu ma nejaka meridla aby to dal dohromady a kdo z nich bude investovat do poradnych pouzder misto lozisek kdyz setri 3D tiskem na konstrukcnich dilech. Me se tahle koncepce libi ale zaslouzila by lepsi provedeni, to zase vylucuje termin mostly printed
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Tak ono to uplne neni atc ale spis vymena technologickych hlavic, na velmi omezenem poctu stroju se to pouziva, stroj si krome samotnych nastroju meni i vretena tedy ma i zasobniky nastroju pro ruzna vretena. Chapu ze tohle je pro ramec velmi omezenych moznosti ale porad je to jen spis hricka nez neco skutecne pouzitelneho, to spis se mi vic libi system atc od usovo.de ktery lze namontovat treba na vreteno kress, funkcne to ale take neni moc pouzitelne ale rekl bych ze porad o rad lepsi.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    HARVIE: 3:36 - s timhle strojem bys je měnil velmi často.
    Kdykoliv chceš do něčeho cpát frézu, potřebuješ tuhej stroj, jinak je její zlomení jen otázkou času...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    skoda jen, ze pokud bych chtel menit frezy, tak na kazdou musi bejt novy vreteno :-D

    MPCNC Automatic Tool Changer
    https://www.youtube.com/watch?v=OTaon2fveP4
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    TRUHLIK: Zkus se zeptat ve Drevu. Tam by ti mohli poradit ne? Pelhrimov je asi daleko co? Tam bych asi vedel.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TRUHLIK: o jedne slusne a asi i ne uplne drahe firme sem vedel kde takhle velky stroj maji a zabyvaji se zakazkovym obrabenim dreva v ramci naplneni vyrobnich kapacit, ale jako na potvoru ji ted nemuzu vubec dohledat jako by uz neexistovali, jeste je zkusim najit.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    JVCNC: Sluzbu obrabeni
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TRUHLIK: nebyli to spis frezky? a hledas nakup stroje nebo sluzbu obrabeni na stroji?
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    Ahoj, někde jsem viděl webovou stránku s nabídkou služeb CNC fréz po čechách - daly se tam přidávat a i vybírat apod., prostě jako rozcestník. Nevěděl byste někdo, bohužel jsem ji zapoměl. Případně někoho v Praze s CNC frézou, jde mi o dřevo, překližka, velký rozměr - pravděpodobně celá deska (2500x1250) - netušíte? Díky
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SHISHKEBAB: posli vykres delame veci 2-4ks kdyz je neceho nad 10ks tak je to pro nas seriovka :)
    SHISHKEBAB
    SHISHKEBAB --- ---
    THERIDANE: Diky za tip. urcite se jim ozvu. ;)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SHISHKEBAB: Poptej Gregora, nám dělali taky podobný válečky v malých počtech, kolem 100 ks to bylo a vycházelo to i materiálem a pozinkem na nějaký desetikoruny za kus.

    https://gregor-cnc.cz/
    SHISHKEBAB
    SHISHKEBAB --- ---
    Zdravicko vespolek,
    mel bych na mistni osazenstvo prosbu ( jestli jsem se netrefil do auditka, omlouvam se predem :) ).
    Aktualne shanim jakoukoliv firmu ci jednotlivce co by mi byl schopen a ochoten vyrobit mensi serii nerezovych obrobku (cca 30/50ks mesicne, popripade vice kusu na jednu objednavku) a za predpokladu ze by obema stranam spoluprace vyhovovala, idealne hledam dlouhodobou spolupraci.
    Jedna se o jednoduchy tvar, kde se bude bude menit jeden prumer v ramci milimetru. Jedna se zhruba o 60mm kotouc, 3cm vysoky, od horni pulky by se zuzoval radiusem do 3cm. hruby nakres bych samozrejme dodal.

    S kolegou nam zatim firmy vsech velikosti naznacili ze je to pro ne nezajimave.

    Kdyby tu byl kdokoli s kontaktem nebo by snad si snad sam umel predstavit pustit se do toho s nami, budu neskonale vdecen. :)

    Jakekoliv info rad poslu do zprav, at to tu nespamuju.
    Diky vsem predem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam