• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    RAINBOF: Já moc aplikací nepotřebuju. Mám pořád iPhone 4 i přesto, že ho Apple minimálně dva roky už tyhle telefony nepodporuje. Stačí mi maily, skype, WhatsUp, Viber.... Nepotřebuju moc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JAKUBMOKRIS: no 4 roky ti vydrží jen co se mechanické stránky hodí ale už za 2 bude málo aplikací. tj jako telefon s fotakem vpohode, jako chytrejsi telefon bych s ni moc nepocital.
    Je v ní například stále ten bug že když nejsi na 4G nepovede se ti nasdílet síť.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    FIELDMAN: Jo, vemu tu Q10, obvykle kupuju telefon tak minimálně na 4 roky, moc často nestřídám, takže potřebuju něco co vydrží moje zacházení. A to HDMI taky využiju, takže je asi rozhodnuto.
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    JAKUBMOKRIS: Sice s křížkem po funuse, ale určitě jdi do Q10... Všechno je na ní lepší, z lepších materiálů a drží to víc při sobě. Na Q5 všechno vrže a pod sklíčko displeje jde prach. Q10 má nvíc vyměnitelnou baterku a externí nabíječku na ní (což já jsem využíval skoro denně). Má to taky HDMI, takže jsem už i prezentoval z mobilu prezentaci o 120ti slidech...
    Vrcholem Q10 je ale displej! Je to Super AMOLED a neznám lepší displej na mobilu než je tento. Nejlíp je to vidět na Bedside módu, kde ti jen slabounce svítí hodiny a vše, co je na displeji černé, je fakt černé (mám teď Classic a displej na něm je žumpa oproti Q10)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    EXCITE: volume nahoru + volume dolu
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jak se na Q10 fotí aktuální display?
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BALOSH:
    MILAZAJICEK:
    Ok, oběma vám děkuji za info, objednám tu Q10
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JAKUBMOKRIS: na PC s windows to funguje skvele používám to prakticky i jako desktoovyho email klienta. Na PC s OS X odzkouseno nemam wine pod Linuxem to nedava.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Tyjo to nepoužívám protože jedu na linuxu kde nefunguje...... ale ma to dva softwary:

    bb link - zaloha dat,souboru atd...
    bb blend - "vzadleny oovladani"

    blend sem si nainstraloval na android tabletu a parkrat sem to používal ale že by mě to nějak odvařilo se říct nedá. Určitě to funguje, je tam přístup k bbhubu ale jen základní komunikace (mail, sms, bbm) facebook, whatsapp a dalsší chybí. Má to i přístup k souborům, ale po wifi skoro nepoužitelný.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BALOSH: Ještě se zeptám co ten soft na propojení s PC? Prej pak můžu psat sms a odesílat z PC, fachčí to nebo je to problematický jak u applu?
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    jak rikam, ta q10 co mam uz neco zazila... kryci sklicko je poskrabany a uvnitr bude urcite dost prachu. Nova bude mit kvalitu urcite lepsi.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BALOSH: Děkuji ti pěkně. Popravdě jsem čekal větší rozdíl, Q5 dělá parádní fotky, Q10 je má prokreslenější. Ale asi pudu do Q10, vypadá, že vydrží víc.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Tak tady sou ty fotky: http://cloud.green-garden.cz/index.php/s/iENc7dwL4Da0WR3 heslo je nyx.cz
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    FLUMO: No uz me to napadlo otestovat, jenze

    Q5 je vetsinu casu v kapse, displej vypnutej. Wifi je zapnuta a pripojena cca 20h denne. Automaticky stahovani mailu a tak 3h denne hovoru.
    Q10 whatsap, facebook nonstop casto volaní, kazdej záchod = blesk.cz po vecerech nejaky cteni/serialek.

    Kazdej vyuzívam uplne jinak. Mám ale dojem, že amoled je podstatne uspúornější ne? Jinak ty fotky vypadaly lip z q5 proto sem je sem ani nedaval :-D, na obranu desitky je silně zaprášená, odřená apod. Q5 měla fotky očividně podexponovaný, q10 zase naopak. Komprese a ostatní kvalita byla shodná.
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    BALOSH: kdyz jsi na sebe prozradil vlastnictvi obou, jak jsou na tom spotreby obou displeu ve srovnani? q5 display docela sosa baterku mi prijde..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    JAKUBMOKRIS: od jistyho updatu q5 fotak dela imho dosti dobre fotky, ma dobre defaulty a to vcetne barev, ale jen kdyz mas svetelny podminky, v seru nepouzitelne kvuliva zrnu. q10 nevim
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    KUBULA: ted sem narazil na BlackBerry aplikaci OBER for UBER mel by to bejt bb klient pro uber, je za 3 babky
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BALOSH: Super, díky moc
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Urcite, zejtra dojedu domu udelam par fotek z obou, za stejnejch podminek.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    BALOSH: Díky za porovnání, bohužel nejsu pražskej, ale ocenil bych porovnání fotoaparátu. Nebo spíš, nemáš možnost hodit někde na cloud pár fotek z obou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam