• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, odpovednost za odmitnuti eura a s tim spojenou mouznou dezintegraci v ramci EU ale budou muset prijmout vsichni zastanci referenda, co soucasne hlasaji, jak se s EU chteji druzit (tedy i Pirati). Vymluva "my nic, to lid" stacit fakt nebude, protoze i Pirati prece mluvi o tom, jak chteji byt soucasti EU - a pokud lid v referendu euro odmitne, bude to i jejich selhani... A nezapominej, ze nepodlozenym strasakum z bulvaru lidi uveri snaze, nez trpelivemu vysvetlovani na zaklade vecnych argumentu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: aaa, ta neboha energie, kolovratek je zpet. nemusis mit akcie z 18stoleti, stacilo, kdybys v 80's minuleho stoleti dobre nakoupil akcie microsoftu, appliu, nebo pred druhou valkou akcie ibm...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale houby, já na tom taky vydělal víc, než jsem do toho vložil. ale co jako? ta spotřeba energie je hrozná. To jsem si mohl v 18.století koupit akcie nějaký tý tehdejších akciovky, co provozovala v zámoří plantáže s otrockou pracovní sílou a taky by si řikal, že na tom nešlo nevydělat...

    Jako jestli něco jde udělat, je jedna věc... ale úplně jiná je, jestli je etický, správný to udělat.

    Kdyby Soros místo cpaní miliard do Open Society Foundation za ty peníze prostě koupil chlast, děvky a chlebíčky jako všichni, tak ho taky dnes alt-right trumpetové nebudou tolik hejtovat, že jo... naopak, byl by pro ně jedna z celebrit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: paklize se to s referendem udela jaok pri vstupu cr do eu, kdy vlada odvedla celou praci se vstupem a pak si nechala vstup stvrdit, v tom by problem nebyl.

    problem nastane, kdyz se nejdriv udela refendum, ktery politikum nakaze co maji delat a pak teprv zacnou delat. problem je, ze si vetsina lidi v cr mysli, ze referendum je neco takovyho jak "my takhle muzeme politikum rikat co maji delat", coz je spatne, protoze ve volbach si volis politika s programem aby ho realizoval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej se na to opačně:

    ČR musí stejně časem přijmout euro, nebo bude z EU nějakým způsobem _vyloučena_ (prostě vzniknou nové mechanismy, jako mnohokrát předtím, a země bez eura se jich už nebudou účastnit).

    Současně ale ohledně přijetí eura panuje spousta obav, dílem neoprávněných, ale to je fuk. Jak ho tedy jeho stoupenci, nebo obecně stoupenci užší integrace s EU, chtějí prosadit, když jsou v menšině? To by musela být nějaká nepravděpodobná koalice Kalouska... s kým vlastně? A chtěli by riskovat, že kvůli tomu okamžitě propadnou v příštích volbách? Atd...

    Je jasné, že v současnosti by referendum o přijetí eura nedopadla. Ale ve správný moment to bude ten nejčistší způsob, jak takovouhle věc se zásadními a dlouhodobými důsledky přijmout.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pan Moravec to ma v hlave srovnane, ale obavam se, ze moc nepochodi (uz podle toho, ze reaguje na Bartose - kde mu dost do detailu ukazuje, jak vidi svet ruzovyma brylema)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zasmrdela závist.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    JAZZZ: .... protože UFO je totiž anarchokapitalista popírající svůj vlastní anarchokapitalismus :-) (na druhou stranu, s diskutérem, který nemá alespoň jedno vnitřně totálně sebepopírající a rozporné tvrzení by nebyla žádná sranda :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak právě asi kryptoměny byly poslední kapka, která mě přesvědčila, že jestl TAHLE sebranka má žít bez práce a my ostatní na ně makat, tak to už teda raši nějaký ten zlý socialismus.. třeba formou základního příjmu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: zatim se pripojis... udelat fuck-off na strane serveru s tim, ze "legacy" protokol nepodporuji muze Microsoft kdykoliv. IMAP asi jen tak nezariznou, ale muzes dojet na jinou ptakovinu - treba to, ze stary klient nebude podporovat novejsi sifrovaci algoritmy, server te s temi starymi pripojit nenecha - a opet mas smulu. Proste nikdy nemas jistotu, ze ti to fungovat bude i za rok... a v kontextu debaty silne pochybuju, ze by nekdo vzal zdrojaky Outlooku 2010 a jal se tam neco opravovat :D A zdrojaky od Adobe na tom nebudou o moc lepsi...
    JAZZZ: jisteze, spouste lidi staci opensource varianty (me treba taky) - ale u druhych to byva casto jinak.

    Proste si nemyslim, ze nejaka povinnost neco zverejnit neco zmeni - a kdyz, tak jedine v tom smeru, ze firmy budou hledat jine zpusoby, kterak se takove povinnosti vyhnout...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: ja nefnukam, ja pracuju a odvadim dane 20let a mam se celkem dobre. vlastne dost dobre, ale jak rikam, neknikam na internetech ze mi ma nekdo dat nzp. navic tu mame kryptomeny, na kterych musel vydelat kazdy idiot, i kdyby nechtel.

    ale rozhodne, tady ti jde ekonomicka debata lip nez ty kecy v btc auditku. aspon tu mas xchaose, ktery ti da par lajku :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: blabolem jsi to odstartoval ty. aktivne neco delat muze kazdy a otazkou je, jak moc tvrde ukor zbytku si za tim jde a jak moc je pak pro spolecnost vyhodne takovemu chovani branit. prodavani predrzenych hrncu duchodcum je preci taky jenom byznys, jen trochu drsnejsi a svou roli tam hraje treba prave informacni asymetrie zminena v odkazu o selhani trhu.

    fnukat nad existenci mechanismu, ktere maji pred takovym spolecensky skodlivym chovanim chranit, muze jen ten, kdo je nepochopil ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: silenej blabol, proste linejsi a hloupejsi na internetech knuci, jak se ma blbe, chytrejsi a aktivnejsi jde cokoliv delat. co chces resit? v tomhle pripade proste plati porekadklo, ze za stestim si musis tvrde jit.

    nevim proc do toho tahas anarchokapitalismus, ale nejspis jen z toho duvodu, ze mas dost zmatek, placas paty pres devaty z domnenek z btc auditka a mozna si myslis, ze jsem anarchokapitalista.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: tenhle argument je z kategorie těch "hloupějších" ;)

    už jenom to, že trh kolem nás není ideální takové zjednodušení vylučuje. informační asymetrie není o nějakém "chytřejší vs. hloupější". stejně tak monopolu se jedinec těžko může bránit. proto si lidská civilizace vyvinula pojmy jako etika a morálka a státu dala monopol na kontrolu tržních monopolů. zatím nejlepší řešení ze špatných, ale pořád lepší, než si anarchokapitalisticky lhát do kapsy ;)
    Selhání trhu – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Selh%C3%A1n%C3%AD_trhu


    DANYSEK: to mas pravdu. takove nebezpeci existuje a taky se mi takovy vyvoj moc nelibi a radeji mam krabicovy SW resp. casove neomzene licence. na druhou stranu, pro osobni vyuziti si vystacim s opensource SW a zamestnavatel mi poskytuje virtual desktop s widlema. doba se asi meni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Že je to nesmysl jsem netvrdil, s tím mailserverem máš pravdu, ale stejně náklad na správu není o moc menší, když srovnám účtované hodiny na cloudovým a onpremise mailserveru, tak to vychází skoro stejně. On premise Exchange pro small business je pasé, většinou lidem, po tom, co skončila podpora SBS2008 nasazujem Kerio, nebo právě cloudový exchange, ale i tak když si to spočítáš, tak k office 365 se jde připojit s Outlook 2010, takže i tak se to vyplatí. Zákazníků, kteří by měli Office 365 Business Premium je naprostý minimum, věšina má akorát Essential. Je to taky tím, že spravujem už rozjetý firmy, takže tam to zase tolik nelítá a zázaníci si kupujou nové věci v jednotkách kusů, jiný to bude u nějakýho startupu, kde potřebuješ najednou pár desítek licencí a není jistý, že to těch pár let, aby se to vyplatilo vydrží.
    Když si vezmeš druhý příklad Adobe cloud, tak neznám grafika, který by na to nenadával.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: to funguje v momente, kdy posuzujes veci takhle dlouhodobe - ale to uz se dnes take moc nenosi. Ono to vetsinou je v baliku Business Premium, kde to mas sice o cca 2€ mesicne vic, ale z druhe strany odpadnou starosti s mailserverem (kdyz pak zapoctes potrebny licence na Exchange/Server, tak uz se ta tva matematika dost meni, ve finale nepotrebujes tak drahyho experta na spravu mailovyho reseni... a spousta firem na tuhle "usporu" slysi). Ze bych si to neporidil ja fakt neimplikuje, ze to spousta firem nedela... a treba i tech, kde bys to mozna ani necekal (treba i takovy registrator/hoster Ignum taky jede firemni maily na O365).
    Ono kdyby to byl - jak ty tvrdis - nesmysl, tak by se to na trhu asi dlouho neudrzelo. I na svem soukromem mailserveru tu komunikaci z O365 cloudu vidim pomerne casto od ruznych subjektu, o firemnim nemluve.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: mě office 365 rozhodně levnější nepřijdou, Office 365 Business stojí 8,8E měsičně bez DPH, Office 2016 Home and Business stojí cca 4800 bez DPH, takže za necelý 2 roku už jsi v plusu. Jediný, "výhoda" je aktuální verze, ale to běžný lidi moc nezajímá, hromada mých zákazníků jede ještě Office 2007/2010 a nemají moc důvodů, proč upgradovat. Krabicový verze se už imho ani neprodávají, zrovna office už od 2013 není vázaný na HW.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JAZZZ: problem nastava u tech subscribci - kde si kupujes casove omezenou licenci - dlouhodobe prakticky veskere antiviry&pod, noveji treba Office365 ci primo Windows nebo treba i AutoCAD, SolidWorks. Ve finale to ty vyrobce / tvurce SW muze dotlacit do modelu, kdy jine produkty dodavat ani nebudou - pravidelne (byt min) platici zakaznik muze byt zajimavejsi nez nekdo, kdo jednou za deset let koupi krabicovou verzi... v ramci subscribce tu nejnovejsi verzi mas vesmes automaticky. Tim padem dojdes do stavu, kdy neco jako "nepodporovana" verze vlastne ani nebude - ten jev sam o sobe vznika proto, ze vyrobce chce prodat novou licenci a timto zpusobem te "nuti".

    Takze ano, oni neukonci support - ale svuj licencni model proste zmeni tak, ze z tebe budou penize ve finale pumpovat porad. A kdyz nezaplatis, prestane to fungovat uplne - naprosto legitimne.

    Nehlede na to, ze samotne pravo nemuze byt "retroaktivni" - zakonem nelze zpetne zmenit nejake podminky puvodnich/drivejsich licencnich dohod, tzn. si nemuzes timhle zpusobem vynutit napriklad zdrojaky od... Windows NT4 - jen proto, ze uz je davno nikdo nepodporuje. Tzn. ten francouzsky napad beztak bude pouzitelny pouze pro produkty nove uvadene, nikoliv zpetne na cokoliv. Takze ona ta euforie je skutecne predcasna.

    XCHAOS: Ano, ona ta licence formou subscribce je levnejsi... spousta firem dnes uz na O365 realne funguje. Ano, mas pravdu - krabicove verze dnes uz tolik nefrci, ale ti Frantici to zjevne nezaregistrovali ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vzdycky ten chytrejsi vydelava. ten chytrejsi jde neco delat, kdezto ten hloupejsi mekta s natazenou rukou, ze ma soused prase a ze by teda jako chtel taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam