• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mozna sanci nemeli, ale ani se o to nepokusili. Ano - ted se o to mozna snazi a davas to sem jako nejakou "prikladnou" cinnost, i kdyz ty hlasy viditelne (opet) nevychazi :-) Tzn. na jedne strane rikas, ze to uz tehdy bylo zbytecne, ale tim soucasne priznavas, ze i ted jde o placnuti do vody :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jediné období, kdy měla předsedu poslanecké sněmovny opozice, byla éra opoziční smlouvy. A jestli zrovna tu chceš dávat za vzor toho, jak by parlamentní demokracie v ČR měla fungovat.. inu, to je fakt věc vkusu.

    Každopádně bych rád zdůraznil, že Piráti neměli šanci toto svými hlasy zvrátit a nevím tedy, proč je to pořád znovu otevíráno. Poslanci se ustavením sněmovny chtěli prezentovat jako konstruktivní opozice (argument, že předsedu sněmovny by šlo později odvolat, byl ale naivní - SPD a KSČM nezmění samozřejmě nic, současný stav jim rozhodně vyhovuje)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    fskutečnosti lázeňský švihák!
    Ivan Bartoš otevřel svoji regionální kancelář v Poděbradech
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/podebrady-maji-piratskou-kancelar-otevrel-ji-bartos.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale v rozporu s drivejsi ustavni zvyklosti... vitez vse nikdy nebral ;-) Drive byla snaha o jistou diverzitu na klicovych ustavnich postech... o nic takoveho se Pirati ani nepokusili.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: sněmovna by byla stejně byla ustavena i bez Pirátů. Že Piráti (možná naivně - viz výbory) čekali, že podporou základního ústavního prinicpu (ustavit po volbách sněmovnu je dost základní věc) si získají nějaké lepší vyjednávací pozice, to je jiná věc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyby si sledoval vývoj, tak bys věděl, že připomínky Pirátů nebyly do návrhu agro-hnědého referenda zapracovány a tím pádem vůbec není jasné, jestli Piráti takový návrh zákona podpoří. Zatím to bylo v Parlamentu odloženo, protože i když většina stran nějakou formu referenda požaduje, tak chybí konsensuální návrh.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 85 hlasu v souctu... s tim nic neochranis, zejo :-) vysledkem budou hodiny zvaneni u pultiku a nezmeni se nic. Ale i Pirati defacto Babisovi pomohli... chteli rychle snemovnu (s Vondrackem z ANO v jejim cele), tak se rychle potopila puvodni vlada a oteze predaly plne do rukou Agrofertu - a ted se jen slozite bude resit, co s tim delat...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ti sami pirati, kteri jednaji o referendech s hnedkama z spd? ti sami pirati, kteri pomohli s ondrackem... hmmm olol
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti jednali s ostatními opozičními stranami o tom, jak chránit státní správu před prorůstáním Agrofertem
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-jednali-s-opozici-jak-omezit-vliv-agrofertu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti navrhují opatření proti praní špinavých peněz u advokátů. Zahraniční daně nesmí mít vyšší ochranu
    https://www.pirati.cz/...zpravy/pirati-navrhuji-opatreni-proti-prani-spinavych-penez-u-advokatu.html
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: stejnou jako s tématy X dalších klubů kam to naházel ;)

    - nic - moc - :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DAJVEX: jakou to má souvislost s tématem auditoria? "Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu - polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče"
    DAJVEX
    DAJVEX --- ---
    Zítra v neděli 25.2.2018 je na Václavském náměstí demonstrace za svobodu a demokracii. Máme svobodu projevu a slova, proto myslím, že nastala chvíle ji využít. Já osobně tam jdu s přáním, aby na nejvyšších místech byli lidé, kteří ač mají své slabosti a nedostatky, dokážou obstát před národem. Dokážou podpořit sebevědomí lidí kteří nejsou pod nimi, ale kterým mají sloužit jako určitá jistota hodnot, které by měly být nezpochybnitelné. Aby se nepaktovali s takovýma individuama jako je Konvička, Okamura aj., kteří představují v demokratické společnosti předzvěst něčeho daleko horšího, než jsou oni sami. Aby si nevybírali pro sebe jen poslušná média s patolízaly v jejich čele, v tomto případě myslím konkrétně pana Soukupa a jeho Barrandov TV. Aby nepoukazovali na umělce v jiných státech, kteří v textech svých písní kritizují místní poměry, jako na lidský odpad. A chtěl bych, aby se postupně přidávali další, kterým takové manýry vadí a chtějí veřejným projevem nespokojenosti s poměry v nejvyšších politických kruzích spoluvytvářet tlak na pomýlené lídry našeho státu. Tady jsem chtěl ještě napsat i na jejich svědomí, ale obávám se že ho moc nemají. Je to myslím jen jedna z dalších demonstrací, jelikož to bude asi běh na dlouhou trať. Mocní se svých pozic jen tak nevzdají, mají totiž legitimitu svého úřadu a rádi na to poukazují. Bohužel to je smutný stav věci a je potřeba s tím něco dělat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LINKOS: docházka do práce je návyk i v případě, že se tam dělá hovno. pak když se něco musí dělat jsi alespoň na place. nzp je lití peněz do krku zbůhdarma. v době homeofficu se nám to malinko posouvá, ale jen do uvědomění si, že se bavíme o zaměstnaném člověku. nemusíme spolu souhlasit, nechodím diskutovat do NZP o NZP, nemám s tímhle vůbec co řešit. reaguju na xchaose, protože to je normální rudej socialista. zisk za cenu rizika považuje za vykořsťování. vnášet šmejdský praktiky, na který mimochodem páky jsou, jen se jich chytají orgány pomalu a postupně, do pytle s kryptoměnama chce obě oči slepý, nebo rudý.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PALEONTOLOG: no,me tedy umela zamestnanost,tedy vytvareni pracovnich mist ktera nejsou potreba neprijde o moc lepsi nez "drzhubne" v podobe nzp. Kdyz vezmeme koncept,ze prace ubude v ramci automatizace, pouzivani umele inteligence k "papirovani" atd. tak vytvorit statisice az miliony pracovnich mist,kde budou lidi jen 8 hodin cumet do blba, aby dostali svoji dotovanou mzdu, to uz radeji ten nzp...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: možná si to neuvědomuješ, ale nepodmíněný příjem má silnou afinitu ke společnému vlastnictví a tím pádem jsi u socialismu a variantou marxe. dřív praktikovaný, a v bělorusku ještě současně, princip nucené až umělé zaměstnanosti mi připadá racionálnější než koncept NZP. ale to už je záležitost věcné diskuze, do které já se vůbec nebudu pouštět. krypto se hledá a přináší aplikace jednu za druhou. tady si někdo možná přisvojuje kapitál spekulací, ale ne programově kapitalisticky vykořisťováním prací jiných. čili nevidím důvod v socialistické odpovědi.
    prostě jsi socialista, možná né tak docela marxista, jelikož marxista zastával tzv. socialismus vědecký. to u tebe ale nejspíš nehrozí, ty jsi jen takový žvanil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: masove rozsireni cehokoliv velmi casto vede k tomu, ze se veci vivinou jinak nez chces ty - tedy tak, aby se uspokojili i potreby jinych.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ale prd marxismus... hlásám já nějakou revoluci a diktaturu proletariátu? Bojkotovat zboží, které vyrábí někdo, kdo mi není sympatický, je úplně normální, volnotržní způsob ovlivňování věcí.

    Já pokládal kryptoměny nejdřív za dobrý nápad, ale pak se vyvinuly směrem, kdy se moc nehodí na to, na co jsem si je představoval (tedy dobrovolné mikroplatby autorům článků, diskuzních příspěvků, hudby, videí ... prostě jako takové palečky tady na NYXu.... a dále pro využití v e-shopech, apod.). A s decentralizací to v éře mining poolů už taky moc slavné není...

    Podporovat současnou podobu kryptoměn znamená současně blokovat rozšíření takových kryptoměn, které by se hodily na to, co jsem uvedl (i za cenu, že nebudou vhodné pro obchod s drogami a se zbraněmi, že...)

    Jako je neuvěřitelný, že člověk napíše "z kryptoměn se vyvinulo něco dost jiného, než jsme si od nich my early adopters slibovali" - a je obviněný z "marxismu" (názor Karla Marxa na kryptoměny by mě sice zajímal, ale obávám se, že se ho už nedozvíme :-)) (Stejně dobře bych mohl být oviněn z náboženského kacířství, nebo z čarodějnictví - středověká církev také měla na kryptoměny jistě silný názor :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: hurá marxismus, comming out za námi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    id VYHULENY_UFO má týden ban za šíření offtopic poplašný zprávy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam