• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PSYBER: hele vymasteny ufo bude psat kdekoli jakoukoli blbost jen aby se s tim pitomcem nekdo dohadoval... Na to se neda rozumne reagovat protoze bud to je fakt debil,nebo to ze sebe uspesne dela...
    PSYBER
    PSYBER --- ---
    VYHULENY_UFO: Myslim tim, jake strany by si preferoval v poslanecke snemovne a proc? Tim smeruji k tomu, co Piratska strana dela tak hrozneho, ze proti ni tak bojujes? Take s necim uplne nesouhlasim, ale nevidim v tom jakekoliv zlo.. Mozna maji obcas nejake navrhy, ktere nekomu prijdou spatne, zbytecne, ale od toho tam preci je vice stran, aby se snazily domluvit a najit to nejsmirlivejsi reseni pro vsechny.. Z meho pohledu ma vetsina stran prohnile koreny.. Coz tady zatim neni nebo to nevidim..
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    PETER_PAN: projekt je dle zkusenych architektu/urbanistu hodne spatne (především navrhovany způsob vyuziti a dimenze - proste z toho uzemi chteji vymáčknout co nejvíce, bez ohledu na mesto).. osobne nedokazu nic konkretne specifikovat, nejsem zkuseny odbornik na všechno jako jina mistni ID... (napr.: Ing. arch. Danysek, PhD, MBA: "To, co se tam boura zadnou hodnotu nemelo" me pobavilo)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PETER_PAN: Podle všeho to rozhodně není nadimenzované tak akorát, ale naopak dost předimenzované (viz diskuze ve VV).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: protoze par architektum se to nelibi (ano - vzdycky se nekdo nespokojeny najde, vkus je subjektivni vec) a Pirati obecne moc developery v lasce nemaji... a cela jejich "politika" je o tom, ze vsechno kolem je blbe - at udelas cokoliv... i kdyz do toho cpe svy prachy soukromnik.

    Taky jsem to nepochopil, projit dnes z Opletalovy na Florenc je "zazitek". To, co se tam boura zadnou hodnotu nemelo - byl tam akorat bordel, projekt se pekne vyporadava s tim, ze koleje oblast dlouho neprijemne rozdeluji, okoli nadrazi je ukazkovy brownfield primo v centru - prekladiste v tomto miste je jaksi obsoletni uz sakra dlouho. Asi tam nejaky Pirat mel svuj squatt... :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Proc chce CPS zmarit ten projekt Masarykova nadrazi? : [ ANDR3E @ Věci Veřejné - Neměl jsem chuť podporovat ani druhou kandidátku. ]

    Je to po kaplickeho knihovne jedinej developerskej/stavebni projekt v Praze ktery se mi opravdu libil. Co je spatne? Kdyt je to nadimenzovane tak akorat.
    TOYAK
    TOYAK --- ---
    VYHULENY_UFO: PSYBER se ptal jak by měla být podle tebe poskládaná sněmovna a ne vláda, která je v demisi. To je sakra rozdíl!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PSYBER: to same se kdysi rikalo u zajistovacich prikazu... toho, jak je bernak pouziva (zneuziva) v praxi jsou plny noviny. Ale hadam, ze to Pirati nevedi, presneji receno videt nechteji - i kdyz uz ma bernak na triku nekolik prohranych soudnich sporu s postizenymi... aneb klasika, cesta do pekel byva dlazdena dobrym umyslem. To, ze soud nakonec vyhrajes je vcelku fuk - ty firmy to poskodilo a vitezstvi u soudu ti posramocene dobre jmeno nenapravi.

    Michalek viditelne vubec necetl smernice EU, na ktere se opakovane sam odvolava. To co predlozil Michalek ve snemovne neobsahuje zadne omezeni, o kterem mluvi v odkazovanem rozhovoru na info.cz - tedy Michalek do medii sam lze o tom, co predlozil - jednoduse spoleha na to, ze lidi si ti zdrojove informace hledat nechteji. A zatimco EU resi prani spinavych penez a terorismus, Michalkuv navrh to rozsiruje na libovolny danovy unik, presneji podezreni - ktere nemusi urednik nijak dokazovat. Michalek predklada dalsi paskvil, ktery v rukou bernaku (toho casu rizenym lidmi z Agrofertu) dava dalsi nastroj k likvidaci nepohodlne konkurence - pod "hlavickou" podezreni z danoveho uniku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PSYBER: normalne, aby nevymejslela picoviny, kdyz je bez duvery v demisi. fakt nechapu duvody, proc kvuli par vadnym advokatum chteji pirati vsechny hodit do jednoho pytle.
    PSYBER
    PSYBER --- ---
    VYHULENY_UFO: mne by zajímalo, jak by podle tebe měla být poskládaná sněmovna, aby si mohl v klidu žít a neviděl všude protivníky, dementy, hlupáky..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PSYBER: chapu, ze budou pirati tedka knucek, kdyz videli reakce verejnosti. to je takovy tradicni chovani tradicnich politickych stran.
    ten navrh automaticky predpoklada, ze advokati, kteri svym jmenem zakladaji firmy a delaj obchody, budou smeckari a podvodnici.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Vláda a Piráti chtějí prolomit advokátní mlčenlivost. To nebylo ani za komunistů, tvrdí právníci | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ferjencik-tomas-sokol-16g-/zpravy-domov.aspx?c=A180306_103330_ln_domov_rsa

    „Pokud je prioritou vlády řádně vybírat daně, je nezbytné, aby měla finanční správa účinné nástroje vůči tomu malému počtu osob z řad advokátů a dalších odborných profesí, které se podílejí na legalizaci výnosů z trestné činnosti,“ citují Michálka internetové stránky Pirátů.

    „Je v rozporu se zájmy České republiky, aby Česká republika musela chránit německé a rakouské daňové příjmy, ale rezignovala na odpovídající ochranu daňových příjmů českého státního rozpočtu,” míní někdejší pražský zastupitel.


    //logika kalouska cislo 2 je obdobna, kterou obhajuji nekteri jedinci instalaci kamer v ulicich. kdo je bez viny a nepacha zlo, nemusi se zadnych kamer bat. presne takhle je piratsky navrh minen, slusni advokati se nemusi niceho bat, jich se to tykat nebude.

    //predpokladam, ze pirati jsou pro vetsi pocet kamer v ulicich, ktere by zajistily bezpecnost obyvatel.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: to ale neni obecne z "rodinnych duvodu", ale jasne pojmenovane konkretni situace - a musis tyto i dolozit. Nevsiml jsem si, ze by dotycny nejaky z tech vyjmenovanych duvodu "transparentni" Pirat uvadel.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Omluvenku z rodinných důvodů (konkrétně specifikovaných v ZP a souvisejících podzákonných dokumentech) může využít každý zaměstnanec, nejen poslanec.
    590/2006 Sb. Nařízení vlády, kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci
    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-590
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Tak si ten zakon o jednacim radu precti, postup je zde detailne. Je volne dostupny na internetu... prekvapive i poslanci musi zakon respekovat a postupovat podle nej. A je fakt smutny, ze Michalek s magisterskym titulem z pravnicke fakulty zakon upravujici jeho vlastni praci, za kterou dostava nemaly penizek z verejnych rozpoctu viditelne taky vubec nezna.
    XCHAOS: kdyby vsichni nepritomni pirati pritomni byli ve Snemovne, Ondracek by zvolen nebyl - ne v situaci, kdy prosel o jediny hlas nad potrebnym kvorem. Kde litali ostatni je v diskuzi o Piratech tezce offtopic a argumentace v rovine "oni prece byli taky pryc" je zvlastni. Nebo snad uz Pirati taky hraji tu politickou hru na "parovani", kdy se nepritomnost poslancu z rad koalice parovala nepritomnosti poslancu opozicnich stran?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: žádná strana neměla šanci to zvrátit bez spolupráce s ostatními stranami. Problém je, že většina stran zřejmě počítala s původně ohlášeným termínem hlasování. Ale chápu, že kdyby prostě zvolen nebyl, tak by to nebylo tak efektní (faktem ale je, že je to zřejmě součást Babišova politického obchodu s tichou podporou své vládě.. nebo to tak aspoň vypadá)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: předpokládám tedy měl na mysli to hlasování o tom, aby si výbor zvolil předsedu.

    A nebo taky ale může být možné úplně člena výboru odvolat, ne? To by přece jít mělo.. nemůže to být automaticky "doživotní" funkce (tedy do konce volebního období). A nečlen výboru nemůže být jeho předsedou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a nastudoval si pan Michalek zakon 90/1995 Sb. v jeho platnem zneni? ;-)
    Snemovna podle jednaciho radu hlasovat o odvolani predsedy vyboru nemuze, muze pouze po vyboru pozadovat, aby si zvolil jineho predsedu. A teprve po dvou "neuspesnych" pokusech, kdy si Snemovna vyzada vymenu predsedy bude Snemovna predsedu volit sama.
    Michalek coby vystudovany pravnik se vyjadruje jako absolutni lama, ktera zakon v zivote necetla.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: bohate staci necourat po zahranicnich vyletech (sluzebnich cestach), dokud nejsou ty snemovni organy doresene. To, ze organy snemovny doresene nejsou Pirati vedeli... nebo chces tvrdit, ze ne? ;-)
    A muzeme se ptat, co tak zavazneho se stalo v rodine jednoho z piratskych poslancu, ze to nemohlo pockat - a muselo se resit v patek pres den, tedy presne v dobe, kdy vetsina lidi maka.
    XCHAOS: no, ale porad ta TOP09 (ktera je zde offtopic) dopadla v neucasti lip nez Pirati. A zatimco TOP09 by i pri plne ucasti nemela sanci sama svym klubem vysledek zvratit, Pirati tu moznost meli. A prokaucovali ji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam