• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ono je to složitější. Dělba moci neznamená, že soudní moc vychází sama ze sebe a stojí mimo jakékoliv zpětné vazby. (Srovnej třeba s USA a jejich povinnou účastí občanů v porotách, apod. ... ne že bych tady chtěl to samé, ale...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: 25 az 30 -lety ucho fakt komunismus nezazilo... To je prave jeden z tech rozdilu proti Svycarsku, kde ta vychova i smerem k demokratickym hodnotam je dlouhodobe jinde. Demokracie ma sva pravidla - pocinaje respektem k delbe moci, a to u nas od padesatych let minuleho stoleti nefunguje a porad jsme se z toho nevyhrabali. Ne, to neni jen o volicich...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Takže voliči se ti nelíbí :-)
    Tak to máš těžký, demokracie není o tom, že budeš voliče převychovávat, aby volili tak, jak ty to považuješ za správné. Navíc většina těch voličů, kteří se ti nelíbí, ty "novodobé dějiny státu" prožila na vlastní kůži - oni se o tom nepotřebují učit ve škole.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: zamysli se nad tou pasazi o vzdelani a snad ti to dojde.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: "Zkusenost s primou volbou prezidenta u nas je sama o sobe varovanim."
    Můžeš to nějak rozvést - co se ti konkrétně nelíbí na české přímé volbě prezidenta? Kandidáti? Volební kampaň? Voliči?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Svycarsko je ponekud jinde, nemyslis? Nelze prevzit jednu vec vytrzenou z kontextu (celeho tamniho systemu), a tu zbesile aplikovat. Zkusenost s primou volbou prezidenta u nas je sama o sobe varovanim. Nase demokracie k tomu proste jeste nedospela, nejdriv je treba intenzivne zapracovat jinde - mimo jine na edukaci. Novodobym dejinam statu se ucebni osnovy stale vyhybaji, jako cert krizi...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: cywe, takže Švýcarsko, pravzor komunismu :-) (ostatně, Lenin tam žil a zřejmě se inspiroval :-))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: tak nepis nesmysli
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: to pise nekdo kdo rika, si plete referendum s diktaturou proletariatu...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: sic,ale neni to projev diktatury
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: diktatura nezna hlasovani ano/ne
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: takze volby jsou taky forma diktatury proletariatu,vid...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale ano, obecne referendum v rovine hlasovani ano/ne jde prirovnat k diktature proletariatu ;-) A vyhraje ten, kdo ma nadvladu nad medii.
    HONCKA: jojo... prodavac te muze poslat do prdele a taky se uz nemusi vratit domu, zejo... to jsi ponekud opomel :-) K zajisteni bezpecnosti uredniku si uz dnes platime (typicky obecni) policii - je to jedna z cinnosti, kterou maji v popisu prace a formalne vzato ma vic pravomoci, nez sekuritaci v tom nakupnim centru, zeano...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: v tom je rozdil, prodavac na krame, pokud si na nej otviras hubu ma moznost te poslat do prdele a neobslouzit te, pokud by to udelal urednik na socialce, tak to by se strhla teprv mela :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nevím, trochu kontroverze. (původně jsme požadovali ZP, který by úředníky zrušil).

    každopádně, od bolševiků nás dělí třeba to, že nechceme demokracii nahradit "diktaturou proletariátu", apod.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Doloz sve tvrzeni. Ja tvrdim opak - a doklada to jak program, tak i prakticke hlasovani o konkretnich bodech. Treba to, ze urednik na urade je podle Piratu neco vic, nez prodavacka na krame :-) (pricemz hubu si na obe skupiny lidi odeviraj lidi uplne stejne).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nezapomínám. No a co? k "plnotučným bolševikům" mají Piráti fakt daleko. (popravdě, já poslední dobou ani fakt nevím, jestli mám psát "máme"... nestíhám fórum, schůze, hlasování...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: zapominas, ze v tom "tvrdem" cisle je kdejaka ptakovina - procedurarni hlasovani, schvaleni programu (vc. navrhu program pozmenujici) schuze atd... o programove (ne)shode to nevypovida vubec nic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ... zatímco TOPka ve 3/5tinách.... zřejme se ve Sněmovně řeší i věci, na kterých se shodnou i zavilí oponenti, no :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "tvrda" data, ze kterych si nic uzitecneho neodneses. Pripadne teda odneses - i to, ze ve vice jak 2/3 pripadu hlasujete s Agrofertem ;-) A ty 2/3 mate spolecny i s tema "bolsevikama", dle stejnych dat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam