• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: proc si chces jit s nekym pokecat do hospody a ne s nekym jinym?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a k cemu Pirati potrebujou uzavreny skupiny? :-) Kdyz na kazdym patniku sami hlasaji, jak ma byt vsecko otevreny? ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: neco jako nyx, nekdo napise hovadinu a pak dalsich jedincu kolem toho zasvecene krafa
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: moment, chces rict, ze arachnelabs bezi na huawei? to nevypada jako otevreny hw, ktery pirati tak radi propagujou....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ta zabudovaná možnost znefunkčnění je skoro jistá... to souhlasím...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to, ze to posle nekam nejaky data je jedna rovina... a tohle i pujde minimalnce castecne detekovat. Vetsi poblem jsou "spici" featury, ktere probere az nejaky magicky packet pruchozi skrz a ty prvky treba v krajnim pripade znefunkcni. Na vojne se rikalo - bez spojeni neni veleni...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hlavně já přesně před rokem kolegovi spolumajiteli firmy technickému řediteli vysvětloval, že zrovna v případě switche/routeru je to celkem problém, protože přesně tahle infrastruktura dokáže jakýkoliv svůj vlastní traffic masqueradovat za spojení, které se tváří jako součást legitimního routovaného(a asi i switchovaného) trafficu. Zrovna takovýhle bastl bych nejspíš dokázal napsat i já. A vtip je, že čím víc páteřní síť to je, tím hůř je to analyzovatelné (zrovna tenhle vlastní traffic totiž switch přesně přece nemusí posílat na ten port, který si nastavíš jako monitorovací :-)

    No, nejsem hrdý na to, že switchujeme na Huawei. Ale hlavně - já to říkal! :-) (na druhou stranu, stejná legrácka platí o switchi jakéhokoliv dalšího výrobce... hele, pamatuješ na naše debaty v začátcích CZFree, kdy jsem obhajoval, že jedinou šancí je vlastní obskurní protokol už od L3 výše? chápeš, kam jsem tendy mířil? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja si o Cine iluze nedelam. A to, ze nejnizsi cena neni jedine kriterium pro vyber technologii rikam taky uz sakra dlouho... driv nez propukla aktualni panika. Ale holt kdekdo jde hlavne po ty cenovce...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: staci to proste vypovedet... co s tim jinyho chteji delat? :-) A ma smysl tim vubec ztracet cas? Fakt si nekdo mysli, ze kvuli nejake Praze padne Cina na zadek a nejak se zmeni...? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslíš, že ten můj komentář je možné interpretovat v tomhle duchu? :-) ještě jsem mu na to odpověděl tohle:
    https://twitter.com/PiratiBrevnov/status/1084915686680547328

    Jako já fakt nevím, jak na to mám reagovat. Jako vyjádřit se _nějak_ je asi rozumné. Ale třeba Xinjiang by byl součástí Číny i podle Čankajška, dtto Tibet. Je to tak trochu plácnutí do Jihočínského moře, řekl bych...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ...a fakt veris tomu, ze Cinani to po zmene podepisou? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1084799159717318657
    Užívejte si svého pirátora. Až v Praze vyhraje někdo jiný, tak třeba vydá komuniké, že Hladová zeď byla ve skutečnosti odjakživa součástí Velké Čínské zdi....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak zalezi asi o koho se jedna. u nasince to ofkoz nevadi, u jinych je to jiny...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: senátor Lukáš Wagenknecht ...to uz Piratum zase nevadi kumulace funkci? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Piráti vybírají členy dozorčích rad městských firem. Potýkají se s prověřováním – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...biraji-cleny-dozorcich-rad-mestskych-firem-potykaji-se-s-proverovanim.html
    ...
    Podle pirátského serveru forum.pirati.cz byli tříčlennou komisí zatím vybráni advokát Jindřich Lechovský, senátor Lukáš Wagenknecht a podnikatel Petr Zmátlík.

    Ten se stal v roce 2014 členem představenstva Pražské plynárenské zodpovědným za finance. O dva roky později, v roce 2016, však firmu opustil. Zmátlík Právu řekl, že to bylo na jeho vlastní žádost.

    „Z PP jsem odešel z vlastní vůle. Rozhodl jsem se tak kvůli neetickému jednání některých svých kolegů, abych se toho nemusel účastnit,“ uvedl. Blíže to však nespecifikoval a na dotaz Práva to dokonce někteří lidé z PP zpochybnili.
    ...
    Od března loňského roku je Zmátlík polovičním spolumajitelem firmy Haládik Consulting, která provozovala od roku 2015 téměř do září 2017 etickou linku Pražské plynárenské, než ji PP vypověděla. Na linku se mohli obracet zaměstnanci firmy se stížnostmi a podněty na neetické a korupční jednání.
    ...
    Společnost Haládik Consulting byla založena v roce 2013. Za rok 2014 vykázala hospodářský výsledek po zdanění ve výši něco přes 80 tisíc korun. Za rok 2015 již byl výsledek 162 tisíc korun a největší zisk vykázala za rok 2016, kdy se ve výkazu zisků a ztrát objevila částka 756 tisíc korun. Za rok 2017 zisk spadl na 316 tisíc korun. Největší zisk tedy vytvářela firma právě v době, kdy provozovala pro PP etickou linku. Zmátlík v rozhovoru pro Právo jakýkoliv střet zájmů popřel: „Do té firmy jsem vstoupil odhadem dva roky poté, co jsem odešel z Pražské plynárenské. Takže o střetu zájmů se nedá vůbec mluvit.“

    Na dotaz Práva, proč došlo k tak rychlému navýšení zisků firmy Haládik po uzavření smlouvy s PP, Zmátlík řekl, že firma má více klientů a také více projektů. Zdůraznil, že pokud se tímto někdo snaží zpochybnit jeho nominaci, „je to hodně slabý čajíček a bude z toho hodně velká ostuda“.
    ...
    Právo s informacemi o možném střetu zájmů oslovilo radního pro transparentnost za piráty Adama Zábranského, který přislíbil, že se na věc podívá.

    Pokud u některého z kandidátů může být střet zájmů a během pohovoru to dotyčný nepřizná, nemá to komise podle Zábranského mnohdy jak zjistit. Následně po svém telefonátu se Zmátlíkem dodal, že mu celou věc Zmátlík poměrně uspokojivě vysvětlil. „Z toho, co mi řekl, tak mi přijde, že to nijak problematické není,“ uzavřel.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Je videt, ze jses to ty, kdo ma problem se ctenim. Citace z toho clanku:
    Mnoho poplatníků má podle nich problém v tomto krátkém období shromáždit veškeré potřebné doklady, například potvrzení od různých zaměstnavatelů včetně zahraničních.
    To si Pirati do duvodove zpravy sami vycucali z prstu. Je zajimavy, ze treba Estonci (kteryma se radi Pirati ohani) s tim problem pri prakticky stejne lhute nemaji ;-)

    Proste naprosto se ignoruje fakt, ze lidi na to proste do posledni chvile kaslou... Jeste zabavnejsi je fakt, ze v te duvodove zprave, kterou Pirati predlozili do srovnavaci cisla data z roku 2011... se divm, ze Pirati rovnou nevytahli jeste starsi. Toliko k "validite" argumentu, ktere Pirati pouzivaj - oni se ani neobtezovali zjistit cisla lonska - nebo aspon predlonska, oni rovnou vytahnou cisla 7+ let stara - z doby, kdy moznost podat priznani elektronicky u nas teprve zacinala a samozrejme mela sve mouchy.

    Vysledkem toho paskvilu tedy bude jen to, ze lidi na dane budou srat o mesic dyl, pribude dalsi vyjimka. Pritom resi problem, co se postupne resi sam - pocty elektronickych podani se kazdorocne zvysuji. A to, ze vyjimky sami Pirati opakovane kritizovali se uz taky zapomelo :-) Vtipny bude, az lidi narazi na to, ze z piratske "moznosti" se stane povinnost - pro placeny kvalifikovany certifikat se asi davy lidi jen kvuli DPFO nepohrnou, takze jedinou cestou nezvysujici naklady bude zrizeni datove schranky. A v ten moment uz podat elektronicky musi, nikoliv jen ze muze... no je to skutecne promyslene do detailu :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale problem bude nejspis v samotnych clenech piratske strany a jejich priznivcich.
    proto ty divny napady o podivne polodekriminalizaci huleni, boj proti exekutorum, obliba bolsevickych sracek typu nepodmineny zakladni prijem.

    ne, skutecne vsichni obcane nejsou takovi debilove, aby nestihali v terminu podat danovy priznani ci si nedokazali najit praci.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: to je nejaka blbost, ne? je uplne jedno, jestli se ze zakona poda danove priznani v breznu nebo dubnu.

    lidi, ktery to nestihali v breznu, to nebudou stihat ani v dubnu. fakt nevim, ceho tim chcete dosahnou, to bude asi nejaka piratska genialita.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam