NIEKT0: nikoliv - tys tu analyzu
chtel ode me a na to jsem ti odpovedel, ze ja ji pro svuj nazor nepotrebuju - jednoduse proto, ze mam referencni informace z ruznych stran, vcetne informaci od danovych poradcu - predane osobne, nikoliv vyctene kdesi na internetech... proste moje socialni bublina zahrnuje lecjake skupiny, rozhoden ne jen ty IT... no a kdyz danovy poradci v te me bubline hlasaji to, ze z lidi maj problem podklady vubec dostat a ze je do rukou casto dostavaji az na posledni chvili, tak to holt o necem svedci, nemyslis? Nedelam si iluze, ze jde o problem, ktery by byl specificky pro moji bublinu - jednoduse proto, ze moje zkusenost nejen s danemi rika, ze na posledni chvili se nechava kdeco.
Rozhodne jsi nijak nevyvratil to, ze Pirati si tu situaci viditelne nijak nijak neanalyzovali a vlastni analyzou situace nedisponuji (
a nebo zapomeli ty data sve analyzy pubklikovat) a pouze na zaklade nejakeho pseudo-dojmu nicim prokazaelne nepodlozenych se domnivaji, ze posunutim lhuty o mesic se ziska nejaky benefit, notabene jak ty sam se domnivas, ze danovym poradcum apod. se nejak ulevi... a ja pouze oponuju tim, ze se nic
nezmeni a ze cely ten problem se jen o jeden mesic odsune - tedy ze danovi poplatnici nebudou stresovat na konci brezna, ale na konci dubna - na posledni chvili - uplne stejne. Naopak si lidi na konci brezna reknou, ze to klidne na ten konec dubna jde odlozit, kdyz to poslou elektronicky.
Ta sorta lidi, co na to kasle a resi vse na posledni chvili je ta majorita, ktery vytvari stres pred koncem lhuty - ti, kteri potrebnou agendu resi prubezne to jsou schopni vyridit i na konci ledna, maximalne v pulce unora. Proste, ze nechavat veci na posledni chvili je blbina - a to plati kdekoliv. Ale jo, jestli i tohle hodlas rozporovat... jen to me :D