• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: kvuli tomu jsou potreba ty data, pokud ty statistiky ukazou, ze treba 90% z tech bytu koupi spekulanti a nikdo v nich nebydli, tak nema smysl z hlediska mesta investovat do infrastruktury a obcanske vybavenosti.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Akorat elektromer neni tvym majetkem, teda pokud nemate jeden spolecny pro barak a pak kazdy svuj, podle ktery si rozdelujete spotrebu, ale tohle imho uz nejde
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a vysledkem je, ze se pak vsichni divi, ze se nic nepostavi... :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jsem v každém případě zvědavý, zda zafunguje efekt Babiš - pokud na nějakou stranu útočí TOPka, tak jí potom často rostou preference :)
    VYHULENY_UFO: to "trestání" by se dalo podobně říci i o jakkékoliv jiné dani - z nabytí nemovitosti, z přjmu... Také by stálo za to přečíst si podmínky PRE, komu všemu může již teď poskytovat údaje, vzhledem k tomu, že využíváš od PRE službu a elektroměr máš vlastně zapůjčený.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: navic bych pre zaloval, kdyby info o mym elektromeru dostala treti strana
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ale oz te nenuti povine obsadit byt. je komunismus trestat vlastnika za neobsszemy byt.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: vlastnik bytu si s tim muze delat, co chce, ale v pripade dalsi vystavby, si muze mesto nadiktovat urcite podminky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: ... což je samozřejmě věc, s těma elektroměrama, kterou teď vytáhneme ohledně našeho postoje k legalizaci konopí :-) což je přesně strategie, kterou by liberálně sociální strana měla provozovat. TOPka zdánlivě získala laciné politické body, ale neuvědomuje si, do jaké pasti tím naběhla :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: mimo to není pravda, že si jako majitel bytu můžeš dělat co chceš. Dost věcí již teď nastavuje min. Občanský zákoník.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONCKA: Pospíšil jako primátor by mohl sbírat snadné body, což se jen v koaliční straně dá dělat jen těžko.
    VYHULENY_UFO: Možná tě překvapím, ale právě data z elektroměrů již používá policie k vytipovávání možných pěstíren marihuany.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ona je to taky debilita. muzes mit jakykoliv nazor, ale vlastnik bytu nebo domu si muze s majetkem delat co chce, a vlastne ho ani nutne nemusi pronajmout. staci, kdyz jej drzi treba pro deti, az vyrostou.

    navic co chces resit podle elektromeru. co kdyz nekdo pronajima svuj byt k pestovani marihuany...? :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: to nevim, jestli by TOPce pomohlo, kdyby misto tehle koalice vstoupila do koalice s ANO a ODS
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Celá kauza "elektroměry" hlavně není ani tak o zjišťování stavu bytů, ale o tom, že TOPce hrozí propad u EUrovoleb a snaží se tak na poslední chvíli vytáhnout nějakou špínu na Piráty.
    Na pozadí se mluví i o možnosti odchodu TOPky z koalice a pozvání ODS s tím, že by se Pospíšil stal primátorem.
    Pospíšil: Spor kolem bytů je první vážnou krizí pražské koalice | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/...pospisil-spor-kolem-bytu-je-prvni-vaznou-krizi-prazske-koalice/1738783
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: PRE má předpokládám databázi s adresou a spotřebou pro každé odběrné místo, stačí tak vyexportovat a sgrupovat třeba podle MČ.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no to je prave otazka :-) Nikdo jasne nerekl, o jaka data presne pujde a jak znamo, dabel byva vzdy ukryt v detailu.
    Signal pro CNB? Jako ze jeste vic zdrazit hypoteky... no tim fakt dostupne bydleni neucinis ani pro ten zbytek, co na to i za dnesnich podminek precijen ma...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tohle by nejspíš byla jen hromada čísel, zcela bez identifikátorů. Prostě promíchaný milion odečtů, bez jakéhokoliv vodítka. na statistickou analýzu to stačí.

    Podle mě ta cesta se zdaněním je overkill. On je to daleko víc signál např. pro ČNB, která řídí různé dílčí parametry hypoték. Dozví se, jestli tisknou peníze pro rodiny s dětma, nebo spekulantům do kapsy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: to je sice chvályhodné, ale JAK bude teda identifikace probíhat? přes bábu v domovním výboru? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Jo, ale jaka bude tak uroven anonymizace dat... cele uzemi Prahy jako jeden celek, jednotlive mestske casti, mistni casti, ulice, domy, jednotliva patra...? Ono nektere "anonymizace" vedou v realu k tomu, ze s minimalnim usilim uz presne a i dodatecne dohledas, o jake konkretni misto jde.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nikdo neříká, že identifikace prázdných bytů pro zdanění bude probíhat přes elektroměry. Pomocí elektroměrů je v plánu jen jednorázová anonymizovaná analýza za účelem získání statistik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam