• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co se socialniho citeni a problemu bydleni tyce... primo proti budove magistratu je pet baraku v majetku MHMP, ktere jsou nepouzivane. Dalsi je treba na Staromaku, dalsi na Mustku, u Betlemske kaple... a takhle se da pokracovat. Prazdne baraky primo v majetku magistratu (zadne mestske casti, stat... ale i tam by bylo fajn resit jejich vyuziti). Bylo by fajn, kdyby se magistrat zacal starat predevsim o svuj chatrajici a nevyuzivany majetek - a az vyresi to svoje, muze se zacit stourat v tom, co patri druhejm.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no zatim jsme u toho, ze Pirat Hrib si pustil hubu na spacir do novin, aniz by se o zameru pobavil se svymi partnery. Takovej ten Babisuv pristup "ja jsem tu sef, ja rozhoduju". Tim rozhodne volice ANO nepretahne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: tak před volbami do EP, s celostátní kandidátní listinou, se daly čekat nějaké snahy vymezit se (Praha sobě je vysmátá, nekandiduje...). Vlastně to pomáhá oběma hašteřícím se stranám.. TOPka se zviditelňuje, jak je středopravá a Piráti zase středoleví a sociálně citliví. Jedna ze stran se přetahuje o voliče s ODS, druhá s ČSSD a možná i s KSČM (o nespokojenou mládež). Je to win-win spor, který může voličům ANO ukázat, proč tu nemůže být jediná čaulidi strana pro všechny, protože dílčí zájmy přeci jen nejsou stejné...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hodně ubohý pokud jak se zviditelnit
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Takze jsi si o tom nezjistil nic a vzal jsi to Pospisilovo trvrzeni jako fakt a ne jako posledni predvolebni snahu zvyditelnit TOP09, jo?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ano je to bohuzial dost osekane, na druhu stranu stale bude trvat roky, nez sa vobec zacne dodrziavat aspon tato osekana verzia:/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Hezky sepsane, aneb jak puvodne ambiciozni plan byl znacne od prosince do dnesnich dni zredukovany. Vypadlo toho pomerne dost...
    Návrh nového zákona o právu na digitální služby? Původní ambice narazily - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/navrh-noveho-zakona-o-pravu-na-digitalni-sluzby-puvodni-ambice-narazily/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: uz sa to tu riesilo, prefiltruj si historiu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty vole, na to jak pirati furt neco zvani o tom, ze je nutny byt transparentni, tak s koalicnima partnerama vyjebavaji jako tradicni strana lidi, ktere meli nakreslene na vezenskym autobuse.

    Pospíšil pohrozil Pirátům rozpadem pražské koalice. Důvod? Kontroly prázdných bytů - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...ospisil-pohrozil-piratum-rozpadem-prazske-koalice-duvod-kontroly-prazdnych-bytu
    ...
    „O návrhu jsem se dočetl v médiích, nikdy se na koalici neprojednával, nebyl diskutován na městské radě. Nám nezbývá, než na mediální výstupy pana primátora mediálně reagovat. Radši bych to řešil v koalici, ale když je to součástí mediálního prostoru, musíme oponovat,“ řekl Pospíšil. „Nechceme koalici rozbíjet, neděláme žádné účelové hry, jsme k tomu dotlačeni návrhy Pirátů. Doufám, že uznají, že je to nežádoucí návrh a dostaneme se ke skutečné podpoře pražské výstavby,“ dodal předseda TOP 09.
    ...
    Podle Pospíšila navíc není pirátský návrh ani legislativně možný. „PRE nemůže poskytovat městu data o tom, jakou má konkrétní vlastník bytu spotřebu elektřiny. Vyplývá to z ochrany osobních údajů. Jediné, co může poskytnout, jsou druhová data typu, že v určitých městských částí je nějaké procento míst, kde nedochází k odběru. Bez změny legislativy není návrh realizovatelný,“ dodal.

    Od Pirátů Pospíšil očekává koncepci řešení bytové politiky. „Očekávám, že radní pro bytovou politiku v řádech měsíců předloží konkrétní pozitivní návrhy, jak více stavět,“ řekl Pospíšil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: no ale před rekolaudací na bydlení by byla nutná rekonstrukce. Na toto se Piráti obecní prostředky rozhodně vyčlenit nebojej...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Priamo byty asi nie, ale cele budovy neurciteho osudy by sa nasli. Vacsina asi nie vo vlastnictve mesta (casto statu, pripadne roznych statnych organizacii), a vacsina asi urcena na ine veci ako byvanie, ale nejaka prazdne budovy sa urcite najdu. Kazdopadne s povodnym napadom analyzovat situaciu vyuzivanosti bytov to moc spolocne nema.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máte kámoše Slováky, se slovenským občanstvím? Šiřte!
    Evropa potřebuje Piráty - Pirátská strana
    https://evropapotrebuje.cz/sk/ako-volit/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Pirátská zastupitelstva často řeší otázky který se týkají obecních bytových fondů. Takže nemyslím, že něco jako nepronajaté obecní byty vůbec existuje...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: zacal bych u toho, ze bych hledal prazdne byty ve vlastnich radach a resil co s nimi... to jsou informace, ktere si muzou Pirati (kdyz ne jinak) posbirat i na zaklade 106tky. V druhem kole muzes resit stavby, ktere jsou prazdne a na byty by eventuelne sly prestavet. Uz jen tyhle dve mnoziny muzou znacne navysit fond bytu pouzitelnych pro socialne slabsi... pri soucasnem efektivnejsim vyuziti verejnych zdroju. Ale chapu, resit to je... asi moc prace :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zábranský: Jak je to s těmi prázdnými byty? | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/...html?fbclid=IwAR0e9Y_Q7R2j0BexQ0DWSuLncZDaHIY3la1xGZzElkIfdUmntFuYz7fJOvk
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: dit to nikdo nechce, ani nikdo nechce nekoho danit, to je jenom v te tve topkarske hlavicce :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: muzu, ta informace ti bude uplne k hovnu, protoze z ni zase nezjistis, kdo presne nevyuziva bytu a tudiz nebudes vedet, koho konkretne poradne prodanit. zbytecna prace dobra akorat tak na udelani vln a zbytecnyho zabiti casu.

    anonymizovana data jsou vam k hovnu a konkretni data zase dostat nemuzete, protoze osobni udaje.

    podtrzeno secteno, piratska nedomyslena debilita.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Muzes mi odpovedet na tu otazku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam