• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: zacal bych u toho, ze bych hledal prazdne byty ve vlastnich radach a resil co s nimi... to jsou informace, ktere si muzou Pirati (kdyz ne jinak) posbirat i na zaklade 106tky. V druhem kole muzes resit stavby, ktere jsou prazdne a na byty by eventuelne sly prestavet. Uz jen tyhle dve mnoziny muzou znacne navysit fond bytu pouzitelnych pro socialne slabsi... pri soucasnem efektivnejsim vyuziti verejnych zdroju. Ale chapu, resit to je... asi moc prace :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zábranský: Jak je to s těmi prázdnými byty? | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/...html?fbclid=IwAR0e9Y_Q7R2j0BexQ0DWSuLncZDaHIY3la1xGZzElkIfdUmntFuYz7fJOvk
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: dit to nikdo nechce, ani nikdo nechce nekoho danit, to je jenom v te tve topkarske hlavicce :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: muzu, ta informace ti bude uplne k hovnu, protoze z ni zase nezjistis, kdo presne nevyuziva bytu a tudiz nebudes vedet, koho konkretne poradne prodanit. zbytecna prace dobra akorat tak na udelani vln a zbytecnyho zabiti casu.

    anonymizovana data jsou vam k hovnu a konkretni data zase dostat nemuzete, protoze osobni udaje.

    podtrzeno secteno, piratska nedomyslena debilita.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Muzes mi odpovedet na tu otazku?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jenze my nevime, v jakem konkretnim detailu ta statistika bude. Nebo snad nekde je specifikace? :)
    HONCKA: a taky nemusi s prevodem souhlasit.... cozpak to mesto nekdo nuti? :-) Ale to neni jadro problemu. Bavime se o chronickem nedostatku bytu, kde ta tebou navrzena regulace dost pravdepodobne povede k tomu, ze se nepostavi vubec nic. Minimalne do doby, nez se obmeni ten (politicky) regulator. Ono se to deje uz ted - cela rada pozemku pouzitelnych pro bytovou vystavbu lezi nevyuzita ladem. Tim, ze jeste vic utahnes srouby vystavbu fakt nepodporis.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no to je dalsi vec, co kdyz nekdo bere v praze energii o bohemky, eonu ci jineho dodavatele energie.
    jestli ste si toho nevsimli, neni povinnost mit jako dodavarele pre, kdyz zijes v praze.

    cely je to debilita.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Jenze mesto to musi udrzovat
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Muzes mi rict, ktere osobni udaje dodavatel poskytne svemu akcionari v souhrnne statistice, ze napr na Ziskove je 1362 bytu, ktere odebiraji mene nez 10kWh rocne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ne, neda se mit slusby vyroz pro lidi, kteri chteji narusit smluvni vztah dvou subjektu. dodavateke energie a odberatele.
    mas smlouvu, mas v ni osobni udaje a nemuzes jentak chtit, aby obchodnik dodal informace jenom proto, ze si nejakej pirat cosi usmysli. proste to je piratska debilita a i kdyz to desektrat smazes, debilitu nevymazes.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nadavky si nech pro svyho strejdu, bud se vyjadri slusne, nebo sem nepis, delete
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: vzdyt dneska jde casto o ucelene uzavrene arealy, kde investor tu infrastrukturu zainvestuje a naopak ji nasledne bezuplatne prevadi na mesto... projdi si zapisy z jednani, takovych prevodu se tam schvaluji mraky.
    Vysledkem kazdopadne bude pekny dead-lock... budeme brecet, ze nejsou volny byty... ale nastavime podminky takove, ze nikdo nove stavet nebude a oduvodnime to nejakymi "spekulanty" :-) Nevyresi to nic, spekulanti se zameri na existujici nemovitosti, kde preplati jine kupce a jses tam, kde jsi byl...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Samotný enviromentalismus ale pokládám za reálnou politiku,...
    To ja take. Ja jsem mluvil o ... enviromentalni politiku zelenych ...

    To je uplne neco jineho. Porad je tu takova ta nevyrcena samozrejmost ze kdyz chces enviromentalni politiku tak chces ideologii kterou prosazuji zeleni, GP apod. To je ale velky omyl. Musim uznat ze tohle se temhle zmrdum povedlo - vytvorit spolecenskou asociaci ve smyslu "zalezi vam na zivotnim prostredi, volte zeleny", kdo je proti nim je vlastne proti enviromentalismu a strka hlavu do pisku pred celoplanetarnimi ekologickymi problemy. Stejna demagogie jako "verite v Boha?, prijdte do kostela" :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: kvuli tomu jsou potreba ty data, pokud ty statistiky ukazou, ze treba 90% z tech bytu koupi spekulanti a nikdo v nich nebydli, tak nema smysl z hlediska mesta investovat do infrastruktury a obcanske vybavenosti.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Akorat elektromer neni tvym majetkem, teda pokud nemate jeden spolecny pro barak a pak kazdy svuj, podle ktery si rozdelujete spotrebu, ale tohle imho uz nejde
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a vysledkem je, ze se pak vsichni divi, ze se nic nepostavi... :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jsem v každém případě zvědavý, zda zafunguje efekt Babiš - pokud na nějakou stranu útočí TOPka, tak jí potom často rostou preference :)
    VYHULENY_UFO: to "trestání" by se dalo podobně říci i o jakkékoliv jiné dani - z nabytí nemovitosti, z přjmu... Také by stálo za to přečíst si podmínky PRE, komu všemu může již teď poskytovat údaje, vzhledem k tomu, že využíváš od PRE službu a elektroměr máš vlastně zapůjčený.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: navic bych pre zaloval, kdyby info o mym elektromeru dostala treti strana
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: ale oz te nenuti povine obsadit byt. je komunismus trestat vlastnika za neobsszemy byt.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: vlastnik bytu si s tim muze delat, co chce, ale v pripade dalsi vystavby, si muze mesto nadiktovat urcite podminky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam