DANYSEK: přišel jsem, a je to bod, ve kterém má strana s tvojí kritikou shodu: ano, Piráti si myslí, že by Hřibova asistenka měla ten registr vyplňovat a budou na tom trvat, koalice nekoalice.
Na druhou stranu, situace kolem reprezentačních výdajů je spíš komiocká, proplacené výdaje na služební a reprezentační cesty budou zveřejněny a fakt to nebude nic, co by Prahu zruinovalo. Moje teorie, že to bylo rozvířeno v době, kdy není uzavřerný ani jeden celý kalendářní rok, byla správná: spíš je to tak, že jsou úplně zoufalý, že na Piráty (resp. koalici) nic jiného nevyšťourali, protože kdyby vyšťourali, tak to rozmáznou.
Celá věc se zdaněním neobývaných bytů je nesmysl, který si Pospíšil prostě vymyslel: šlo skutečně o statistický sběr dat, aby Praha mohla zaujmout nějaké stanovisko k tomu, jestli to vůbec je reálný problém, plánovat investice do MHD, v neposlední řadě zda by město mělo investovat do obecních bytů, apod. K souvisejícímu tématu, co si myslí o vyvlastňování bytů velkým firmám, jako např. v Berlíně, mi stručně a přímo řekl, že je to nesmysl. A jinak Piráti žádný legislativní návrh týkající se zdanění neobývaných bytů nechystají.