• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XCHAOS: Jak je tohle vůbec může napadnout, ještě ve firmě, kde se dá vymyslet náměstků nebo ředitelů, kolik potřebujou..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: formalne ne (dle VZ 2017 ma PPAS jen neco kolem 330 zamestnancu), ale to nic nemeni na uzitecnosti takoveho cloveka. Ja si tohle pamatuju jeste z mladi a byla to elegantni cesta, jak k vedeni i celkem rychle dostat podnety "odspodu" tak, aby se to nezaseklo na tvem vedoucim. Vazne nevim, o co Piratum jde....
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: je pravda, že u větších firem je povinnost obsadit třetinu míst v dozorčí radě zaměstnanci. V Seznam.cz jsme takhle měli před pár měsíci volbu na jedno místo ze tří, které celkem dozorčí rada má. Zbylá dvě místa si dosazuje jediný majitel.
    Je otázka, zda se toto pravidlo vztahuje i na Pražskou plynárenskou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Tretina zastupcu z rad zamestnancu v dozorci rade neni nic neobvykleho, u podniku s vice jak 500 zamestnanci je to dokonce povinnost dana zakonem (§ 448 ZOK). U vetsich podniku je zadouci, aby i ze strany jeho zamestnancu byla nejaka kontrola - a narozdil od nejakeho hejhulaka z ulice ten zamestnanec bude mit ponekud lepsi povedomi o problemech v podniku. Uloha dozorcich rad je predevsim kontrolni.
    Ale chapu, Hrib ma malo teplych mist pro sve kamarady, je potreba hledat dalsi dobre placena koryta.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    To nevymyslíš
    Prázdné byty si zdaníme sami. Pražští komunisté obviňují Piráty z krádeže programu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-si-zdanime-sami-prazsti-komuniste-obvinuji-piraty-z-kradeze-programu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vyhazování zástupců z dozoročních rad... typicky levicové chování. Piráti jsou skoro komunisti, že...
    Piráti chtějí vyhodit zaměstnance z rady Pražské plynárenské. Odbory se bouří – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...chteji-vyhodit-zamestnance-z-rady-prazske-plynarenske-odbory-se-bouri.html
    HOUH
    HOUH --- ---
    tohle by mohlo být dobré téma pro Piráty do eurovoleb..

    Opravdoví hrobaři EU | KOSA NOSTRA zostra aneb NAŠE VĚC zostra ! Prostě Kosa zostra!
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/04/11/955820/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Pozeram ze Stonisovi uz slusne uletel dekel a oznacenie "laviciar" sa ujde kazdemu kto zrovna stoji okolo (dennikN, lol:)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Official EU Agencies Falsely Report More Than 550 Archive.org URLs as Terrorist Content | Internet Archive Blogs
    https://blog.archive.org/...cies-falsely-report-more-than-550-archive-org-urls-as-terrorist-content/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Marek Stoniš: Extremismus Ivana Bartoše aneb „Údajné“ znásilňování dětí muslimskými gangy | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...remismus-ivana-bartose-aneb-udajne-znasilnovani-deti-muslimskymi-gangy.html
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HONCKA: předpokládám, že za špatnou armádu můžou piráti?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a podle ceho meris uroven armad...?
    Jinak na NATO mas data rozhodne novejsi, tvuj link je co do obsahu 4 roky starej a troufam si rict, ze dnes uz ponekud neaktualni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: to je pravda, mohli bysme to zvýšit o to zhruba 0,1% a vydrápat se na německo :)
    https://zpravy.aktualne.cz/...ukazuji-nova/r~f01b3faa4b5811e7983b002590604f2e/?redirected=1554908858
    Jako rusko není jediná hrozba, ale pokud má EU horší armádu než rusko s 3x takovým rozpočtem, tak je něco špatně a to že do toho naleješ víc peněz nic nezměníš
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jenze to cislo za EU28... Peksa predpoklada, ze to za nas zaplatej jini a Cesko se zase jen "vycurane" poveze na vlne toho, co nam zaplati okolni staty ze svych kapes? Jinak, pokud HDP v EU28 bylo nejakych 15 bilionu EUR, tak tech 205 miliard EUR je porad pod temi 2% HDP (a nejspis jsou do toho zapocteny i vydaje neclenskych statu NATO, ktere ale cleny EU28 jsou). Kazdopadne i v ramci EU28 by bylo fer, aby se na obrannych nakladech jeho clenove podileli (alespon priblizne) rovnym dilem.

    Ze by bylo Rusko jedinej problem se take neda tvrdit, problematicka je i ochrana namornich hranic zejmena ve stredozemnim mori. I to jsou svym zpusobem hrozby, kterym je treba celit. Nepredikovatelne je rovnez Turecko (a hranice s nim), tim ze jsou zatim v NATO bych se nechlacholil... takze ano, v ramci EU28 se muzou s temi penezi resit problemy, ktere jsou piotreba - a ono se resi. Vojaci jsou u zivelnych katastrof k videni kazdou chvili - a rozhodne tyhle "zasahy" z jine hromady penez nejdou.

    Navic zrovna treba Estonsko (u Piratu oblibeny priklad) dava vice jak 2% HDP, pobliz 2% jsou i dalsi pobaltske zeme. Pres 2% sveho HDP dava rovnez UK, jehoz osud je v EU28 ponekud nejisty. Oproti tomu CR je nekde nad 1,1% - i Slovaci davaj o par setin procent vic. To fakt neprijde Piratum trapny... se takhle "vezt" na penezich cizich statu i v ramci EU28 a jeste se tim ohanet? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mě přišel dost relevantní příspěvek od Peksy

    Fakt si myslím, že by výdaje na obranu měly nějak reagovat na vnější hrozby, měly by vůči nim být v nějakém poměru. Asi se shodneme, že ČR samotná nemůže zajistit paritu proti velmocem jako Rusko nebo Čína, ani kdyby na obranu utrácela celé své HDP. Má tedy smysl se dívat, kolik dáváme dohromady se spojenci - ta relevantní otázka tedy IMO je, jestli jsme schopni zajistit Evropskou Unii / Evropský hospodářský prostor se zdroji, které máme. Když se kouknu na statistiku za rok 2017 (2018 ještě nemám), vidím, že úhrné obranné výdaje EU28 jsou 205 miliard €.

    Bavíme-li se o ohrožení Evropy, vojensky nejsilnější hrozbou na jejích hranicích je Rusko. Rusko vydalo nějakých 66 miliard $, což je v přepočtu asi 60 miliard €.

    Pokud naši ministři obrany nejsou schopni pořídit s více než trojnásobnými výdaji armádu, která by byla schopna zajistit obranu Evropy, a místo toho se usnášejí, že chtějí více peněz, tak je někde chyba. Ale fakt to není v nedostatku peněz, spíš v trestuhodném diletantismu těch, co je utrácejí.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je desivy zatracene desivy, ze temahle nesmyslama pirati zabiji cas... stesti je, ze pirati do par let zmizi v zapomeni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pokud je mi znamo, tak Piratum se dosud ani nepodarilo prehodit na stat vystavbu a udrzbu mistnich komunikaci v gestci kraje (tim myslim magistrat). A je mnoho cest, jak silnicni sit opet vratit celou pod statni spravu, jak tomu byvalo driv - v tomto ohledu se muzou predvest i piratsti poslanci, nemusi vse odsrat jen Hrib na magistratu.

    Jinak tve (a viditelne nejen tve) trpi syndromem rozdelovani penez na hromadky. Ale je uplne irelevantni, ze ktere haldy penez to vezmes, porad se bavime o verejnych financich.

    Tramvaj skutecne asi nikdo jako obranny prvek brat nebude, to jsou nesmysly. To uz spis ukecas metro, ktere muze mimo jine poslouzit jako ukryt pro obyvatelstvo (a dosud je tak stale pouzitelne). Ale co se OSM tyce, to je taky dalsi nedotazena investice...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: viz můj text. Je to geniální trik, jako zodpovědnost za financování oprav tramvajové sítě v Praze přehodit na rozpočet Ministerstva Obrany a splnit tak Trumpův požadavek. Rusové navíc nebudou moc argumentovat, že tímto zbraňovým systémem chceme obsadit Krym, nebo tak něco... je to čistě defenzivní zbraň, z hlediska mezinárodní politiky ideální kompromis... nelze nasadit na zahraniční mise, apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam