• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: to je pořád dokola. Že je někdo straník, přeci neznamená, že to nemůže být expert v dané oblasti. A pokud je v otevřeném výběrku do určité DR nejkvalifikovanější, tak je v tomto výběrku vybrán.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piráti do firem místo expertů dosazují straníky – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/503053-pirati-do-firem-misto-expertu-dosazuji-straniky.html

    Jojo... Vasicek... dobre jste ho kluci Piratsi uklidili, jen co je pravda... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Pokud se fakticky stav veci navenek nijak nemeni, tak to asi nikomu nevadi - natolik, aby byla skutecne zjednana naprava.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Rozhovor s Ninou Špitálníkovou | Piráti - Středočeský kraj
    https://stredocesky.pirati.cz/aktuality/rozhovor-s-ninou-spitalnikovou.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dvojka Pirátů Markéta Gregorová: Evropská unie se neumí prodat | E15.cz
    https://www.e15.cz/...nt-times/dvojka-piratu-marketa-gregorova-evropska-unie-se-neumi-prodat-1358625
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jak můžeš z pohledu mimo stranu posuzovat, co členské základně vadí nebo nevadí? chodíš na schůze? debatuješ na fóru?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: za ctyri roky primatorovani si nahrabe dost... :) Ale je aktualne nejviditelnejsi vizitkou toho, jak Pirati naplnuji sva slova v praxi. Ono to bylo jednoduche, dokud byli v opozici... to se jednoduse kritizuje a soucasne snaze vedou podobne evidence... jenze ted uz vladnou, Pirati drzi nejvyssi post a... a uz to nejak zacina zadrhavat a ty udajne "vyzkousene" modely prestavaji fungovat.

    Je to videt i tady, ze je snaha to ututlat, zamest pod koberec a necim okolo zamluvit. Ale zadny ostry distanc Piratu vuci Hribove necinnosti zatim nenastal. Tedy viditelne zbytku Piratu az tak nevadi, ze Hrib na nejake "zasady" a pravidla kasle. Naopak i zde se najdou jedinci, co Hriba naopak vselimozne omlouvaji a hledaji ruzne klicky, i kdyz pravidla prokazatelne nedodrzuje... holt je videt, ze funkce jsou dulezitejsi, nez nejaka pravidla a zasady.

    O nezvladnutem preobsazovani postu u mestskych firem jsme se tu uz bavili. Je to podobne netransparentni, hodnotici pseudokriteria vyberu realne neprezkoumatelna... a dosazovani lide obcas problematicti. Jejich nove smlouvy opet verejne nejsou - i kdyz se Pirati soustavne ohani transparentnosti. Jsou to jen reci, ktere v praxi Pirati moc zvladat nedokazou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v tom případě si bude muset rozmyslet, pokud bude chtít v budoucnu v politické kariéře pokračovat, jestli to bude na kandidátce Pirátů, no. (protože zatím to vypadá, že kvůli němu pravidla měnit nebudeme)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak datumy tam ve skutecnosti mas dva - datum vlastni udalosti v zahlavi a soucasne datum publikovani, to se logicky lisit muze.

    Nicmene to nic nemeni na faktu, ze Hrib nepublikuje nic a maximalne se jeho jmeno objevi v pripade, ze u konkretni udalosti byl jiny - svedomitejsi - Pirat. Samotny Hrib na evidenci zvysoka s**e. A verejny kalendar jako nahrazka pouzitelny rovnez neni...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nějak málo Dělnické strany, asi letos vynechali učňáky? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Teď teda jen aby ty lidi fakt volit přišli...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jde o to, jestli to v té databázi je vedené jako datum publikování, nebo konání. Tím, že se to přesunulo z diskuzního fóra, kde datum bylo automaticky datem publikování příspěvku, se charakter té databáze změnil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: tak zpatky na stromy, Hrib (ci jeho asistent) nepublikuje i nadale nic... to jen NECROMAN vtipne vytahnul schuzky, kde Hrib byl a je zminen jinou reportujici osobou.

    Takze jsme tam, kde jsme byli - ve verejnem kalendari ma jakesi tajemne schuzky (treba ty zminene k IT), ze kterych neni zadny zaznam typu co/kdo/o cem... v evidenci take nic a v oficialnich vystupech rovnez ticho po pesine. Pri obecne problematicnosti magistratniho IT a vedomi, ze tam jde utopit neomezene mnozstvi penez jde tuhle netransparentnost brat jako solidni problem. Copak tam asi Hrib dela... pracuje na prihravani IT zakazek nejakemu kamosovi? ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: antidatovani je oblibena ceska praxe.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: To ze sa evidencie zverejnuju s oneskorenim (typicky pred koncom mesiaca) je bohuzial caste. V tom ale nie je zly umysel, skor ze kedy si dotycny (alebo jeho asistent) konecne najde cas, a vsetko to tam vyplni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: no ale je videt, ze nekdo manipuluje s datem publikovani. Najednou se tam objevuji udalosti mesice stare, i kdyz jeste pred par dny tam nebyly - a rec o tom byla opakovane i zde na NYXu - ale to datum tam je vyrazne starsi. Jeden by rekl, ze Pirati v te evidenci tak trosku stale podvadi...

    Ale beru to jako uspech, ze se mi skrze zdejsi auditko podarilo vyprudit primatora k jiste ne zrovna popularni cinnosti :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: abych nekecal, zrovna návštěva Taiwanu je v "evidenci" poctivě zaznamenaná spolu s mnoha desítkami dalších setkání a jednání, kde byl primátor.
    https://evidence.pirati.cz/?q=Hřib&p=2&s=date
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nechteli byste vyvolat obcanskou iniciativu za vysilani Radia Junior na FM?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: tak v tom verejnem kalendari rozhodne nedohledas, s kym vsim se dotycny potkava... udalosti typu "Schuzka k IT" bez blizsiho popisu, to je transparentni asi jako cerny uhli. Mimo to v tom "verejnem" kalendari jsou rovnez nekolikahodinove bloky oznacene jako "soukroma schuzka" viditelne v pracovni dobe - a z toho poznas uz uplny kulovy. U drtive vetsiny udalosti krome obecneho nazvu udalosti nemas zadne detaily typu kdo, s kym... co atd, jen nic nerikajici par pismenkovy nazev. Takze ten kalendar zadnym skutecnym zaznamem o schuzce neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam