• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: nějak málo Dělnické strany, asi letos vynechali učňáky? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jde o to, jestli to v té databázi je vedené jako datum publikování, nebo konání. Tím, že se to přesunulo z diskuzního fóra, kde datum bylo automaticky datem publikování příspěvku, se charakter té databáze změnil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: tak zpatky na stromy, Hrib (ci jeho asistent) nepublikuje i nadale nic... to jen NECROMAN vtipne vytahnul schuzky, kde Hrib byl a je zminen jinou reportujici osobou.

    Takze jsme tam, kde jsme byli - ve verejnem kalendari ma jakesi tajemne schuzky (treba ty zminene k IT), ze kterych neni zadny zaznam typu co/kdo/o cem... v evidenci take nic a v oficialnich vystupech rovnez ticho po pesine. Pri obecne problematicnosti magistratniho IT a vedomi, ze tam jde utopit neomezene mnozstvi penez jde tuhle netransparentnost brat jako solidni problem. Copak tam asi Hrib dela... pracuje na prihravani IT zakazek nejakemu kamosovi? ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: antidatovani je oblibena ceska praxe.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: To ze sa evidencie zverejnuju s oneskorenim (typicky pred koncom mesiaca) je bohuzial caste. V tom ale nie je zly umysel, skor ze kedy si dotycny (alebo jeho asistent) konecne najde cas, a vsetko to tam vyplni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: no ale je videt, ze nekdo manipuluje s datem publikovani. Najednou se tam objevuji udalosti mesice stare, i kdyz jeste pred par dny tam nebyly - a rec o tom byla opakovane i zde na NYXu - ale to datum tam je vyrazne starsi. Jeden by rekl, ze Pirati v te evidenci tak trosku stale podvadi...

    Ale beru to jako uspech, ze se mi skrze zdejsi auditko podarilo vyprudit primatora k jiste ne zrovna popularni cinnosti :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: abych nekecal, zrovna návštěva Taiwanu je v "evidenci" poctivě zaznamenaná spolu s mnoha desítkami dalších setkání a jednání, kde byl primátor.
    https://evidence.pirati.cz/?q=Hřib&p=2&s=date
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nechteli byste vyvolat obcanskou iniciativu za vysilani Radia Junior na FM?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: tak v tom verejnem kalendari rozhodne nedohledas, s kym vsim se dotycny potkava... udalosti typu "Schuzka k IT" bez blizsiho popisu, to je transparentni asi jako cerny uhli. Mimo to v tom "verejnem" kalendari jsou rovnez nekolikahodinove bloky oznacene jako "soukroma schuzka" viditelne v pracovni dobe - a z toho poznas uz uplny kulovy. U drtive vetsiny udalosti krome obecneho nazvu udalosti nemas zadne detaily typu kdo, s kym... co atd, jen nic nerikajici par pismenkovy nazev. Takze ten kalendar zadnym skutecnym zaznamem o schuzce neni.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: co "markeťáci vymysleli" je již dlouhou dobu dostupné :)
    Evropa potřebuje Piráty - Pirátská strana
    https://evropapotrebuje.cz/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: Evidence schůzek je nástroj, do kterého se primárně zaznamenávají takové schůzky či jednání, o kterých není žádný jiný záznam.
    Pokud je kalendář akcí Hřiba veřejný a o setkáních informuje na webu HMP, v tiskových zprávách či na sociálních sítích, tak opravdu nevidím důvod to samé dávat i do Evidence schůzek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirát Kolaja před eurovolbami: Na 20 procent hlasů máme. Babiš ve střetu zájmů je | Blesk.cz
    https://tv.blesk.cz/...olaja-pred-eurovolbami-na-20-procent-hlasu-mame-babis-ve-stretu-zajmu-je.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: sem zvedavej, co marketaci vymyslej.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Uvažuješ, že bys je volil, že se tak zajímáš o jejich volební kampaň?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: politika je narocna vec. to neni jako diskuse o stahovani moviez.

    navic nyni se blizi eurovolby a ja sem zvedavej na piratsky sliby. prekonaji svuj vezensky autobus s nainvnimi obrazky od horaka? jaka bude dalsi kampan? budou pozadavky na referendum? bude pozadavek zavrit kalouska za padaky?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: och, a zbytek se zverejnovat nebude, rozumim :-) Takze pohadka o transparentnosti Piratu... konci. Smlouvy verejne nejsou a jako "ulitba" nekomu (tedy hlavne fanouskum Piratu) staci, ze se zverejni predem vybrane parametry. Obycejne divadelko s ocekavatelnym koncem - transparentni musi byt vsechno kolem, ale Pirati nikoliv.
    Hrib na evidenci schuzek stale suverene kasle - ale ono staci, kdyz udela nejake populisticke gesto jinde, ze...? ;-) Chudacek toho ma prece hodne... pro cesty na Tchaiwan na nejakou otravnou piratskou evidenci nezbyva cas :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: "kde Pirati zverejnuji smlouvy, ktere jejich nominanti v mestskych firmach uzavreli?" - smlouvy podléhající zveřejnění jdou k dohledání v registru smluv, kde jinde :)
    Jinak "nominanti" v dozorčích radách za městské části a HMP smlouvy zrovna neuzavírají. DR slouží především jako kontrolní orgán.

    Jinak, jak jsem uvedl níže:
    "Zdeněk Hřib v návaznosti na tento incident navrhnul na koaličním jednání, aby došlo k úpravě všech smluv s členy dozorčích rad městských firem se stoprocentním podílem města. Díky tomu by došlo k vynětí nároku na služební telefon a především by byly transparentně zveřejňovány veškeré finanční odměny, které členové dozorčích rad za svoji funkce získávají."

    Udělat blbost je lidské, důležité je nezametat to pod koberec protože "kampaň", vzít si z ní ponaučení a nastavit do budoucna taková pravidla tak, aby se neopakovala.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: zajimave je, ze predchozi clenove dane DR ten narok neuplatnovali... narok cerpat neznamena povinnost cerpat. Takze ve vysledku prisel novej clovek - Pirat, co narozdil od svych predchudcu ten narok uplatnil. Nehlede na fakt, ze v rade MHMP dnes Pirati sedi. Ptam se znovu, kde Pirati zverejnuji smlouvy, ktere jejich nominanti v mestskych firmach uzavreli?

    Pirati porad mluvi o usporach, ale jakmile se sami dostanou ke korytu, tak na sobe rozhodne nesetri a pridely cerpaji na krev. Prestoze defacto je rec o utraceni verejnych penez. Tady se bavime o nejakych principech. A ty tu defacto obhajujes utraceni za kazdou cenu, kdyz prijemcem tech penez je nejaky piratsky politik. To se skutecne musi prachy utracet jen proto, ze na to je "narok" a vubec se nebude zkoumat ucelnost vynalozenych prostredku? To pak ale plati, ze Pirati ve vykonne funkci se vubec nicim nelisi od svych predchudcu, ktere sami za totez kritizovali.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: problem neni iphone, problem je financni limit na porizeni sluzebniho telefonu. ale faktem je, aby se piratovi jenom nekrivdilo, ze vetsina vyssich uradu je plna takovych predrazenych hracek.

    to vypliva z toho, ze kdyz se tyhle hracku kupuji, kupuje se to vlastne z cizich penez a z ciziho az tak prilis krve netece. navic si pomatuju dobu, kdy se rikala magicka formule na konci roku "musime to vsechno utratit za cokoliv, jinak nam pristi rok snizi rozpocet".
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: tady nejde o to, že to je Apple, ale že členové dozorčích rad měli dle rozhodnutí rady HMP nárok na služební telefon. A pokud úředník dostane požadavek od člena DR na zakoupení služebního iPhonu, tak to nezkoumá, protože podle pravidel má právo na telefon a úředník se nechce dostat do problému, že někomu z vlastní iniciativy zakázal iPhone.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam