• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: uz pomerne dlouho se zde bavime o tom, ze Pirati jsou spatne, protoze treba Hrib systematicky kasle na piratske evidence (aka transparentnost, kterou hlasaji) a Pirati s tim nejsou schopni naprosto nic udelat a delaji jakoby nic... :-) Proste naslibovali se horydoly, ale kdyz doslo na vec (tedy vykon realne funkce), tak uz najednou nektere drive deklarovane veci byt "nemusi" a vubec nic se nedeje, kdyz nejsou naplnovany - ackoliv pred volbama se Pirati tvarili, jak to maji vyzkousene a jak to musi bez obtizi fungovat. Proc to nefunguje dosud zodpovezeno nebylo, pouze se zde predhodily jakesi "nahrazky", ktere ale nenaplnuji slibovany cil a klicove informace v tech predlozenych substitutech evidence obsazene (neprekvapive) nejsou. Nebo ty jses snad nejake alter-ego Hriba, ze sis to opet vztahnul na sebe? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ehm, asi stylistická chyba v předchozím: ne "výsledkem je snaha", ale spíš "podstatou procesu je snaha".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Krátké zamyšlení nad tím, jak se liší moje debaty na fóru Pirátů s debatami tady:

    Na pirátském fóru se svými kolegy spolustraníky často polemizuji. Hádáme se tam o konkrétních programových otázkách, např. dneska zrovna zde https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=550&t=44114 . Samozřejmě se i tam vyskytuje trolling a naprostá neochota pochopit stanovisko oponenta. Ale pořád je to nějaká debata. Souvisí s hlasováním. Výsledkem je snaha, aby Piráti měli v programu to a to, a neměli tam naopak to či ono.

    Debata zda je zoufale marná. Ať napíšu cokoliv, tak se to v kruhu vrací ke dvěma tezím: buď, že Piráti jsou zásadně špatně, protože xChaos, nebo že xChaos je špatně, protože Piráti. A nejde se bavit o tom, jestli je lepší a) nebo b), protože protistrana mi zásadně nevěří, že prosazuju a), a podstata debaty není obhájit b), ale tvrdit, že já ve skutečnosti prosazuju c), akorát to odmítám přiznat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: šaškovalo se tuším na libeňském mostě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jistě, dopravní zácpy záludně vytvořila nová koalice. resp. pirátor je prosadil i proti úsilí koaličního partnera TOP09, jak jinak :-) zácpy jsou totiž způsobené neomarxisty :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: je to uplne stejny, ja nevim jestli jezdis nejak casto autem, ale posledni mesic je cestovani dost na hovno, praha zasekana. kolega z mnisku kolikrat jede do centra hodinu a pul... to nevim jestli je podle tebe funkcni doprava.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak Pirati musi cekat, ze soucasna opozice bude dnes pouzivat stejnou retoriku, jakou v minulych volebnich obdobich pouzivali sami Pirati. Co te na tom prekvapuje? Stejne silna slova preci pouzivali zrovnatak a vubec se nad tim nepozastavovali... si vzpomen na to saskovani s riksou... :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hele Babiš je schopnej to říct druhé den po tom co jeho lidi odejdou a nastoupí tam někdo jiný... On lže tak často, že už tomu snad i sám věří
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak říct, že v Praze nefunguje doprava je silné tvrzení.. zvlášť ve srovnání s posledním obdobím, kdy byla u moci Krnda :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    South Korean Government Planning Linux Migration as Windows 7 Support Ends - Slashdot
    https://linux.slashdot.org/...h-korean-government-planning-linux-migration-as-windows-7-support-ends
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak ono v pripade Smida nejde jen o vykon funkce zastupitele, zeano. Smid se angazoval i v dalsich cinnostech explicitne pro Piraty... a k jeho smule si toho nekdo vsimnul. A kdyz se pozorne zactes do toho, co je kritizovano - tak to neni vykon zastupitelske funkce, ale prave ty "dalsi" veci, ktere Smid pro Piraty delal - mj. treba zminovana "vypomoc" s legislativou - coz rozhodne do naplne prace obecniho zastupitele uz jaksi nespada...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: to mu asi Prchal nepsal dokonce i na novinkach jsou komentáře výjimečně tak půl na půl :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Babiš po vzoru Ludvíka XIV "Stát jsem já" :)
    Jeho SMS Novinkám k žalobě Pirátků na EK kvůli nečinnosti v kauze střetu zájmů AB: "Tihle novodobí marxisti nemají asi lepší program, než udávat Českou republiku a jejího premiéra do Bruselu a dělat tak zemi totální ostudu."
    Parta úplných diletantů. Babiš vmetl Pirátům, jak vedou Prahu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ci/505159-parta-uplnych-diletantu-babis-vmetl-piratum-jak-vedou-prahu.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---

    https://twitter.com/kozusnik/status/1129273666527735808

    Edvard (Eda) Kožušník

    ‏ @kozusnik

    Lídr Pirátů Marcel Kolaja odmítl vystoupit na akci, kde měl poník vozit děti a Piráti si v anketě "lídr nebo poník?" odhlasovali, že si na akci přejí poníka. Možná by situaci vyřešilo, kdyby lídr vozil děti a kandidátku vedl poník...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: zde je oficiální dokument of MVČR na téma, zda příslušníci bezpečnostních sborů mohou kandidovat v komunálních volbách.
    Tl;dr: není to problém, ani v případě, že je kandidátem uvedeným na kandidátní listině politické strany, politického hnutí nebo jejich koalic, pokud je na kandidátní listině uvedeno, že není členem žádné politické strany ani politického hnutí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Nebude to mit chlapec zrovna jednoduche... jasne, bejt mistni slapac chodniku, tak asi XCHAOSovo teze pro pusobeni v komunale plati, ale NCOZ je uz holt jina liga. Jsem zvedavej, jak intenzivni bude "zametani" digitalnich stop... :D
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...prace-kriminalisty-s-piraty-je-nepripustna-rekl-policejni-prezident
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: coz v nejake zakladni organizaci o pet a pul cloveku v mensim okresnim meste neni nic az tak sofistikovaneho.... treba oproti Praze, zeano :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: kandidátky se u Pirátů sestavují pomocí primárních voleb
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti: Prodej majetku ČEZu v Bulharsku má proběhnout bez výběrového řízení, navíc firmě s pochybnou strukturou
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pochybny-prodej-majetku-v-bulharsku.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam