• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak ono v pripade Smida nejde jen o vykon funkce zastupitele, zeano. Smid se angazoval i v dalsich cinnostech explicitne pro Piraty... a k jeho smule si toho nekdo vsimnul. A kdyz se pozorne zactes do toho, co je kritizovano - tak to neni vykon zastupitelske funkce, ale prave ty "dalsi" veci, ktere Smid pro Piraty delal - mj. treba zminovana "vypomoc" s legislativou - coz rozhodne do naplne prace obecniho zastupitele uz jaksi nespada...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: zde je oficiální dokument of MVČR na téma, zda příslušníci bezpečnostních sborů mohou kandidovat v komunálních volbách.
    Tl;dr: není to problém, ani v případě, že je kandidátem uvedeným na kandidátní listině politické strany, politického hnutí nebo jejich koalic, pokud je na kandidátní listině uvedeno, že není členem žádné politické strany ani politického hnutí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Nebude to mit chlapec zrovna jednoduche... jasne, bejt mistni slapac chodniku, tak asi XCHAOSovo teze pro pusobeni v komunale plati, ale NCOZ je uz holt jina liga. Jsem zvedavej, jak intenzivni bude "zametani" digitalnich stop... :D
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...prace-kriminalisty-s-piraty-je-nepripustna-rekl-policejni-prezident
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: coz v nejake zakladni organizaci o pet a pul cloveku v mensim okresnim meste neni nic az tak sofistikovaneho.... treba oproti Praze, zeano :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: kandidátky se u Pirátů sestavují pomocí primárních voleb
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti: Prodej majetku ČEZu v Bulharsku má proběhnout bez výběrového řízení, navíc firmě s pochybnou strukturou
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pochybny-prodej-majetku-v-bulharsku.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Smid ale s Piraty aktivne spolupracuje a zanechava o tom digitalni stopy. Nebo chces tvrdit, ze na kandidatku napisou Pirati kazdeho, kdo se (pasivne) prihlasi jen proto, ze ma pekny oblicej...? ;-)

    HONCKA: tak zrovna v tomhle pripade se tech dukazu ve prospech potencialniho zalovaneho par najde i bez nutnosti vyuzit nejakych 'pokrocilejsich' zakonnych technik pro jejich opatrovani... A podobnejch sporu se vedla a vede hromada, a rozhodne ne vsechny koncily uspechem zalobce - samozrejme, ze s tim neuspechem se nikdo v mediich nikdy nepochlubi. Zalovanemu to v danem pripade bude fuk i v pripade neuspechu - ten doplatek jde ze statniho rozpoctu. Nebo uz si snad slysel o urednikovi, ktery by zaplatil celou skodu zpusobenou jeho nespravnym rozhodnutim? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: kdyz ony tam ty zasadni veci, treba Hribovy schuzky (treba k nepruhlednemu magistratnimu IT) jaksi chybi, zeano. Evidence po piratsku - nacpeme tam vselimozny balast a to, ze tam zasadni veci chybi se ztrati, zejo....
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    XCHAOS: "kde se město troufá ptát, kolik bytů je obsazených" Mohu se jen zeptat, kde konkretne se v clanku pise, ze se Viden pta at uz, pres elektromer, nebo jinak kdo jak byty vyuziva? Co jsem z clanku pochopil, tak ta praxe je diamtralne odlisna.

    viz.
    „Pravidlo se uplatňuje, když přijde investor s tím, že chce stavět na novém pozemku a chce kvůli tomu změnit územní plán. V tom případě mu to umožníme pod podmínkou, že dvě třetiny plochy budou byty s regulovanými nájmy,” vysvětlila systém pro Seznam Zprávy vídeňská radní pro bydlení Kathrin Gaalová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: nebo spíš ještě za třetí: jako člen do strany přináším podle mě hlavně nějaké názory, a to ať už na úrovni názorů na mezinárodní politiky, tak i na celostátní problém ČR a pak na problémy Prahy (zejména na úrovni celého města, např. doprava). Jsem součástí skupiny, která má v Pirátech silný názor např. na svobodný software (ono to tak z našeho programu nemusí vypadat, ale samozřejmě, ti obratnější z nás v politických a pí-ár záležitostech nejsou nutně linuxáci, že).

    Abych všechny tyto názory mohl ve straně nadále podporovat, tak i jako nevolitelný kandidát musím demonstrovat, že za mnou někdo stojí, resp. že jsem reprezentantem nějaké skupiny, která ví, že až dojde na "lámání chleba", tak pro mě celoevropská podpora svobodného software (už jen třeba to, aby to, že nějaké příspěvky do free projektů zveřejnění EU placení zaměstnanci, nebylo považované za nedovolenou státní podporu!) bude důležitější, než třeba přejmenovávání ulic a náměstí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Já s žádným vykoužkováním nepočítám. Preferenční hlasy jsou pro mě čistě nástroj vnitrostranické politiky: za prvé, v počtu preferenční hlasů je nuté nějak obhájit pořadí získané v primárních volbách, jinak ani nemá další rok se cenu do těch primárních voleb hlásit. Za druhé: do kampaně jsem nakonec ani nic neinvestoval ze svého (vím, že to zní blbě, ale faktem je, že to, že držím nezávislou síť s dosahem nejen po Praze 6 a 7, ale i do centra Prahy, která zatím pořád ještě nějak stojí mimo tlaky, které můžou vyvíjet na Internet kapitálově nejsilnější skupiny, a že to dělám bez jakýchkoliv dotací, apod. - to je samo o sobě něco, co s programem Pirátů velmi úzce souvisí, a jednou se to může hodit, a prostě mi to nevydělává tolik, abych si mohl dovolit přispět jinak, než symbolicky, nebo než jako dobrovolník, který rozhodí pár těch předvolebních letáků po tramvajových a autobusových zastávkách)
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    NECROMAN: jedinej, kdo má reálnou šanci na kroužky bez nějaké křeče je Nina. Jinak tam žádné aspoň trochu veřejně známé osobnosti nejsou.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: Nabízí se diskuze: Kdo podle vás má z Pirátů reálnou šanci na to být vykroužkovaný z nižších pozic? Při zisku cca 15 % a nízké volební účasti je třeba na vykroužkování cca 15 tisíc preferenčních hlasů napříč celou republikou.

    U minulých eurovoleb díky křížkům přeskočili všeho všudy dva kandidáti Štětina Jaromír za TOP09 z 5. pozice a Ransdorf Miloslav za KSČM ze 4. pozice.

    Kandidátka Pirátů:
    Jmenné seznamy | volby.cz
    https://volby.cz/pls/ep2019/ep2111?xjazyk=CZ&xv=1&xt=2&xstrana=27
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: pak je tam i ta činnost ve prospěch, ale to je už právničina, co pod tím zahrnout a je otázka, jestli by policie do toho sporu šla, protože soud se může protáhnout na pár let a v případě prohry to většinou dopadne tak, že pak musí žalovaný doplácet plat zpětně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: z diskuze na fóru:
    Omezení práv příslušníka
    § 47
    (1) Příslušník nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí ani vykonávat činnost v jejich prospěch; volební právo příslušníka tím není dotčeno.


    Volební právo zahrnuje jak právo volit, tak právo "být volen". Jedná se o právo zaručené Ústavou, které je zjevně z omezení definovaného paragrafem 47 explicitně vyjmuto...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: ANO musí být hodně zoufalé ve snaze vytáhnout něco na Piráty :) A to mají k dispozici stovky záznamů v evidenci schůzek a veškeré zápisy z činnosti místních a krajských skupin na fóru.
    I kdyby to byl problém, tak jen problém daného policisty, který s tím souhlasil, ne Pirátů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak, ze prislusnik ozbrojenych slozek nesmi byt clenem politicke strany je v zakone... sakra dlouho. Sluzebni zakon explicitne rika i to, ze nesmis vykonavat cinnost ve prospech (jakekoliv) politicke strany. Pirati jsou ovsem preborniky, pokud jde o cinnost na hrane zakona. Jasne, dokud byli "na okraji" preferenci, tak na ta poruseni zakona kazdy kaslal, ale dnes uz i Pirati musi pocitat s tim, ze jejich kritici budou vytahovat podobne veci.... v podobnem duchu, jako driv kritizovali Pirati.

    Smida se viditelne a dost okate na one hrane zakona sam pohybuje. Holt si musi vybrat, zda chce byt politikem se vsemi riziky z toho plynoucimi... a nebo policistou s jistotami staleho zamestnani - vcetne omezeni z toho plynoucich, ta jsou predem ze zakona znama...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANO chce mimořádné jednání bezpečnostního výboru. Nelíbí se mu aktivní policista u Pirátů | info.cz
    https://www.info.cz/...nani-bezpecnostniho-vyboru-nelibi-se-mu-aktivni-policista-u-piratu-41641.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LINKOS: asi je ufo (neidentifikovaný létající objekt) co létá tak rychle, že se začalo zrcadlit v čase ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Martina Jiránka: Hospodářský výbor se postavil za zrušení vysokých pokut při změně operátora
    https://www.pirati.cz/...vy/hospodarsky-vybor-je-pro-zruseni-drakonickych-pokut-zmena-operatora.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam