• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Nerozumim. Co je DI?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ano. Pokud prohlasis vsechny, kdo te nepoplacavaji po ramenou, za trolly, tak neni divu, ze jedine reseni, ktere vidis, je banovani. Precetl sis ten clanek o pevnostni mentalite, kterej jsem linkoval?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: na ty "podivne touhy krast digitalni obsah bez souhlasi majitele" jsi přišel kde?

    Program Pirátů je postaven středově s cílem mít svobodnou a digitálně propojenou společnost, což je v naprostém rozporu s tím, čím se vyznačuji komunistické režimy. Nechápu tak, kde Pospíšil a podobní chodí na tato přirovnání.

    A k tomu "antifa" Bartošovi"
    Ivan Bartoš: být proti fašismu je normální - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2153-ivan-bartos-byt-proti-fasismu-je-normalni
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jasně... vypovězení družby s Pekingem a rozjetí "družby" s Taipeií, to je typický kok "čínského vlatizdrádce" :-)) a s těma pelměněma bys to taky nemusel přehánět. Do Doněcku si pro ně nejeli, na rozdíl od někoho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nejedu antibabis politiku. chci politiku, ve ktere nebudou rusti a cinsti vlastizradci za laciny pelmene, chci politiku smerem do eu a k nato, protoze nikdo jiny nas neochrani. chci kapitalismus nemam rad lidi, kteri by omezovali nadnarodky, konglomerace a banky.

    pirati jsou komunisti, ale to se budem opakovat, viz to tvoje nzp, zdanovani bank ci podivne touhy krast digitalni obsah bez souhlasi majitele. to mi nerikej, ze neni komunisticky mysleni.

    az prjdou pirati slavi den nato na americkou ambasadu a ja se nebudu muset divat na bartose na anarchistickym prvnim maji pod anarchistickymi vlajkami, tak pak budes mit teprv pravdu
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: hele a všiml sis, že danysek a ufo mají půlku lidi tady v DI. Už jen todle by mělo na banán stacit
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: vězeňský ne, jen mikrobus :)
    Nový autobus, interaktivní noviny a petice. Piráti představili trumfy kampaně do EP - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/...interaktivni-noviny-a-petice-pirati-predstavili-trumfy-kampane-do-ep
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no uznvám, že tohle je trochu častuška... refrén sice trochu v dur, ale takhle nám ty rusofily nikdo neodpáře :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: aha, právě proto asi preference Pirátů v každém dalším průzkumu stoupají, že. To už se ti voliči jistě vrací :-)

    Podívej, nakonec se rád budeš bavit s každým, kdo nevolí Babiše. Komunisti jsou dnes už jen folklór... pravděpodobně oslaví 100. výročí ještě jako parlamentní strana, ale to bude asi poslední výkřik.

    Jinak je prostě tvoje linie vyprávění mimo. Komunisti vždycky cítili hlubokou nedůvěru k demokracii, protože věřili ve svou zjevenou pravdu, kterou je pouze potřeba propagandisticky vysvětlit "masám" a nepřátel zničit (klidně i fyzicky). Piráti jsou naproti tomu pokračováním linie demokratických stran, kam (popořadě) patřily v Evropě historicky nejprve liberálové a později sociální demokraté a Zelení (tedy je to jiná linie, než linie konzervativních a klerikálních stran - dejme tomu levicová - ovšem je velká otázka, jestli komunisté - ve smyslu těch, kam patřila KSČ - vůbec nějakou levicovou stranou kdy byli - ostatně, Stalin u nich zavedl stíhání "úchylek levých i pravých"... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: No, a myslíš, že "příčetná politická strana" může vést nějakou diskuzi, když nezabanuje trolly s multi-id? :-) Podívej, kolik z posledních příspěvků se tu doopravdy týkalo našeho programu pro blížící se volby do EP, nebo našich kandidátů - a kolik se týkalo toho, že špatně moderujeme diskuzi (nemluvím o příspěvku, podle kterého můžeme za dopravní zácpy v Praze - ostatně, jeden hezký citát Bertranda Russella, to byl taky liberál jako my, praví: "Democracy is the process by which people choose the man who'll get the blame." )
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: bude zase vezensky autobus?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co se tyce topky a odesky, jejich volici se k nim vrati,az zjisti omyl, ze s piratama volili komunisty.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Aby řeč nestála, venku je hlavní předvolební klip :)
    Piráti: Nezaspěte volby!
    https://www.youtube.com/watch?v=bPUxwKlLoI0
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: zatím jsme přebrali hlasy spíš TOPce, Zeleným či Svobodným (vím, zní to divně, ten mix.. ale proto jsem mluvil o "protestních hlasech", existovala zde rostoucí neochota volit ODS a ČSSD a jiná další strana, kam jim zdrhli voliči, jsou třeba ANO).

    Já jsem poměrně jasně uvedl, že poměrne legitimním demokratickým nástrojem, jak oslabit vliv nějaké extrémní strany, je zvýšit účast u voleb - k čemuž podle mě Piráti jednoznačně přispívají (rozhodně od doby, kdy jsme v nabídce, přestala klesat účast u voleb a doufáme, že se to projeví hlavně teď u voleb do EP). (A pokud máš teorii, že pro demokracii bude nejlepší, když lidi k volbám chodit vůbec nebudou, tak je to zajímavá definice... nahrává bohužel ale právě KSČM, kteří maji disciplinované voliče-důchodce snad až za hrob).

    Pokud máš teorii, že voliči KSČM přebíhají k Pirátům, tak bys jí měl něčím podložit. Já v průzkumech viděl něco jiného. Osobně si myslím, že voliči KSČM mají celkem slušný potenciál varovat před "neomarxisty" (pěkný paradox) a oplakávat Stalina (jinými slovy: není to ani trochu progresivní strana, a největší programovou shodu mají s takovými těmi divně nahnědlými konzervativními proudy, se kterými společně podporují Babišovu vládu).

    Co se týče komunistů: mám omluvu pro ty, kteří byli komunisti cca ve 20.letech 20.století (protože 1.světová válka byla fakt divná záležitost, jak si můžeš sám nastudovat, a demoralizovala hodně lidí). Dál dovedu pochopit ty, kdo se na ně upnuli během hospodářské krize 1929-1933, protože to taky nebylo snadný. Ale pak už se zprávy o tom, co dělá Stalin v SSSR začaly objevovat, no dobře, lidi byli asi paranoidní, že jsou to fake news šířené fašisty a nacisty... ale Čapek to řekl ve svém "Proč nejsem komunistou" jasně.

    Piráti nemají nic podobného fašistickým nebo komunistickým tezím, že je potřeba nejdřív ze všeho zrušit demokracii a nahradit jí diktaturou vůdce nebo diktaturou proletariátu: sbíráme sice příznivce různých alternativních proudů v demokracii, to je pravda, ale to se týká třeba úvah o tom, že za určitých okolností může mít význam doplnit volbu losem, nebo nehlasovat jen ano/ne, ale třídit dostupné možnosti od nejpřijatelnější po nejméně přijatelnou (často stačí aspoň možnost udělat "alternativní hlas", pro případ, že první volba propadne).

    Popravdě, že si na Piráty projektuješ ty "neomarxisty", to je pěkné - ale fakticky, nemít vlastní poslance v Parlamentu, které sleduju, tak třeba netuším, že STAN podporuje jeden návrh, zahrnující omezení pravomocí místních samospráv (zrovna u STAROSTú je to vtipné, nezdá se ti? :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hm. Akorat ze o nejakym "ziskavani srdci a dusi" jsem nerikal ani slovo. Nestojim o nejake "ziskavani". Stojim o to, aby Pirati byli pricetna, volitelna strana, otevrena k diskusi. Ne "semknuta" particka, ktera automaticky krici "TROLL S MULTIID!!! BUD RAD ZE TE NEBANUJU" kdyz si nekdo dovoli je kritizovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: paklize budou pirati sbirat hlasy komunistu, musi necim komunisty pritahovat. prave komunismem v modernim kabatku. to znamena, ze skoncime u toho, ze jak rikam, pirati jsou kinderkomunisti. qed. :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: to, že banováním si "srdce a duše" nyxáků fakt nezískáme, to tady vysvětluju dlouho (na druhou stranu: ty nijak zvlášť nestojíš o to být získán, pokud vím... přesto jsem tě v tomhle klubu nezabanoval, i když tě mám jinak na ignorelistu - a jako moderátor tě bohužel vidím)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no ano, na tom se shodneme :-) Jestli Piráti zvýší účast u voleb, posbírají protestní hlasy a KSČM klesne pod hranici 5%, nevidím v tom žádný velký problém pro tuhle zemi. Dostat je z parlamentu, aniž by je někdo zakazoval - v tom vidím win-win strategii.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NECROMAN: Nebanovat je jen prvni krucek. Neschopnost poslouchat je mnohem vetsi problem. Misto toho se tady nadava do trollu, obvinuje z multi-id... jako jo, to ze se nebanuje jako u Pitomia je komparativni vyhoda. Ale to je hodne nizka latka.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    REDGUY: já bych nebanoval. Je dobré sledovat názory ze vše stran včetně nepirátů. Člověk má aspoň přehled o tom, jaké "kauzy" jsou aktuálně v trendu, kde je možné se zlepšit, na co si dát pozor a co lidem vadí. Jakmile se začne banovat, tak to dopadne jak na Facebooku Pitomia :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam