• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    DANYSEK Ta smlouva na šest milionů je za zakázku, která byla vysoutěžena ve výběrovém řízení. Je to smlouva na design zastávek. Ta druhá smlouva (na maximálně dva miliony) je na design laviček a košů. Dvě různé věci, neplést.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN:
    A cemu rikas podobny typ? Pirati v minulosti resili i nabytek za par milionu... konkretne zakazka 6 milionu... ktera se "pozdeji" ponekud vyhoupla - kdy verejnou soutezi byla pokryta jen mensi cast (cca 1/4).
    Ta zadavacka, kterou si tu linkoval byla na dva miliony - maximalne (cituji z webu: s vítězem soutěže následně Praha uzavře smlouvu. Za časově a teritoriálně neomezenou licenci a dopracování zadávací dokumentace pak hlavní město zaplatí maximálně 2.000.000 Kč).
    A v hlidaci statu je s tou firmou "najednou" nejaka smlouva za vic jak ses milionu - z letosniho ledna, zatimco ty se tu ohanis soutezi za tretinu... A dnes tady mame najednou dalsich 2,45 milionu prihrane jedne firme jen za sloupky u zastavek... ne, to vubec nesmrdi, ze tady se utrati pres 8,5 milionu namisto tech puvodne soutezenych 2 (tedy tu mame taky 3/4 plneni bez souteze)... :-)
    Vzdyt to je v principu to same, co kritizoval Zabransky na Praze 1.

    ECHELON: Viz vyse. Ale predpokladam, ze skoncime u toho, co vzdycky... :-) Holt Pirati se svyma zasadama konci v momente, kdy sami o necem rozhoduji. Pak je najednou to, co v minulosti kritizovali je najednou "objektivne" v poradku. Takze bud nemely tyhle veci kritizovat.... nebo by se meli omluvit tem, co podobne veci delali pred nimi, ne? ;-)
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    DANYSEK: Mohl bys třeba dát link na to, jak Piráti v minulosti kritizovalil nějaký podobný případ?
    Jinak institut zakázky malého rozsahu neexistuje bezdůvodně. Z má zkušenosti dokáže výběrové řízení takovu zakázku 2x předražit.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: máš příklad těchto "zásad, ktere v minulosti Pirati hlasali" na zakázku podobného typu?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ECHELON: viz nize. Jak mame vedet, ze by se neusetrilo, kdyz zadna soutez nebyla a proste nekdo dostal kseft za vice jak 2,4 milionu... jen na zaklade jine vyhrane souteze? :-) Proste jsme u toho, ze zasady, ktere v minulosti Pirati hlasali neplati v momente, kdy uz sami vladnou.
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    DANYSEK: No a spatřuješ v tom teda nějaký zlý záměr, nebo podvod? Máš pocit, že kdyby se uspořádalo výběrko, tak by se ušetřilo?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: takze klasicka salamova metoda... tzn. bud to bylo zadane blbe, nebo se schvalne do puvodniho zadani neuvedl cely rozsah... kazdopadne nevim, proc by na zaklade jedne vyhrane souteze mel jakykoliv dodavatel automaticky dostavat dalsi ksefty. Tohle Pirati opakovane kritizovali - zejmena u IT zakazek, kde tohle bylo bezny taky... nebo uz snad zmenili nazor? ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: Studio bylo vybráno v soutěži o návrh podle zákona o veřejných zakázkách. Ta proběhla na městský mobiliář a na přístřešky. Nyní je dodavatel vybrán v rámci podlimitní zakázky na základě proběhlých soutěží. Podobně jsou vybírány architektonické ateliery v architektonických soutěžích.
    SOUTĚŽ O NÁVRH, HLAVA IV - Zákon o zadávání veřejných zakázek č. 134/2016 Sb.
    https://zakony.kurzy.cz/134-2016-zakon-o-zadavani-verejnych-zakazek/cast-6-hlava-4/
    Designérská soutěž na městský mobiliář
    http://www.iprpraha.cz/mobiliar
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Ono vubec s Pirati bude sranda... :D Srovnavat dve miliardy penez z verejnych rozpoctu s pivem... to vazne u Piratu uvazujou takhle? :D
    Ptát se, kde jsme vzali ty dvě miliardy na navýšení sociálních služeb, je asi jako ptát se člověka s příjmem 30 000 korun, kde vzal na pivo. Prostě 2 miliardy stát k dispozici má, je to jen otázka politického rozhodnutí, jestli je vydá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ECHELON: zadani zakazky bez jakehokoliv vyberka... jen proto, ze nekdo dostal jinou zakazku predtim? :-) Zrovna podlimitni zadavacky Pirati kritizovali ve velkem. A ejhle, ted to muzou menit... a podlimitni zadavacky provozujou taky.
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    DANYSEK: Předpokládám, že podle tebe je na té zprávě něco špatně..?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Zadavacky a souteze podle Piratu & spol...
    Olgoj Chorchoj vyhrálo designové soutěže na úpravu městského mobiliáře včetně zastávkových přístřešků, proto Praha zadala zakázku stejnému studiu
    Praha chystá novou podobu označníků na zastávkách MHD – Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/praha-chysta-novou-podobu-oznacniku-na-zastavkach-mhd-28962/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a Pirati cekaj, ze soud rozhodne za tyden...? OK, jdu si pro popcorn, tohle se jeste nejaky ten rok potahne... ale piratska naivita o fungovani podobnych rizeni me vzdy pobavi :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRALLIK: Na tohle je ideální se spíš zeptat přímo na fóru, nejlépe v tomhle topicu
    Pirátské kauzy - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewforum.php?f=353
    KRALLIK
    KRALLIK --- ---
    zdravim vespolek - kamarad cetl rozhovor s Kolajou, kde se pise "...U nás si můžete kliknout na konkrétního poslance a uvidíte, na čem pracuje a jak se mu daří jeho cíle naplňovat...", tak ho to zaujalo, ze si to sel overit na web piratu, kde ale u jednotlivych poslancu je sice zalozka "Ukoly", ale neni v tom nic napsane .. u nikoho .. funguje to teda nejak?.. docela ho to vytocilo, kdyz zjistil, ze tyhle veci "nejsou pravda" ... dik za odpoved :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nina Špitálníková: S útoky v kampani jsem počítala. Vzkazy, že syn je ‚negerská‘ spodina, mě ale zaskočily
    https://www.irozhlas.cz/volby/nina-spitalnikova-eurovolby-pirati-eu-evropska-unie_1905300701_ogo
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: chapu... Pirati v klicove veci poprou zasady transparentnosti, o tom jak hlasovali se vubec nikde nedozvis.... ale vono je vsecko v naprostym poradku.... :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: neodpovidej trolovi na zakladni argumentacni fauly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam