• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no ty jistě dovedeš odhadnout, co jsem myslel, že je špatně...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Takova dotace na remizek, ono si tam roste krovisko a jeste z toho mas prachy! A co teprv dotace na louky s ekologickymi funkcemi (ukryt pro zivocichy, zadrzeni vody apod), meze, aleje... Vazne to je spatne? No, tohle se ti moc nepovedlo ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: tak dnes v podstatě můžeš čerpat dotace i na to, že na té půdě nehospodaříš :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: na křoví se ale taky určitě dají sehnat dotace, když ho udáš jako biomasu :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: tak v zahraničí je běžný, že dotace berou jen menší podniky, které se obecně o půdu starají lépe a ekonomicky jim to pomáhá se udržet. U nás berou dotace hlavně velké podniky co mají na to samostatný kanceláře a likvidují s nima ty drobné... Když k tomu pripoctes, že tu je agrofet co jim jednou rukou prodává hnojiva/postřiky a druhou od nich vykupuji. V takovém případě už drobní zemědělci už jen dělají křoví aby to nevypadalo příliš oligopolne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: Zrovnatak ty velke lany... to je zpusob obdelavani vyhodny zejmena pro velke podniky. Navic ti mali zemedelci sami hlasi, ze nejvetsi prekazkou pro ne je byrokracie. Takze to postavis tak, ze si jako bonus maji sledovat, co je zrovna vypsane za dotovany projekt? :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Proč by zemědělci v EU měli dostávat paušální dotace?
    Když už, tak ta X-Prize by pro ně mohly bejt nějaký ekologistický cíle, jako rozdělování velkých lánů na menší různými remízky, minimalizace používání chemických postřiků...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak konkretne naroubujes system x-prize treba na zemedelce? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano. nechápu, proč mi to píšeš, je to nošení dříví do lesa. já to vím. (Kdyby mi nevadily bouchačky, bavilo by mi všude si vozit zadek autem a kdybych byl odpůrce existence EU, tak by mi asi až tolik nevadili bývalí Svobodní... v ekonomických věcech jsem relativně konzervativní)

    Pokud by šlo o mě, místo paušálních dotací bych vypisoval spíš odměny za dosažení nějakého cíle (ve stylu X-prize). Ty by se mohly týkat řady dnes dotovaných aktivit, a zejména by měly význam třeba ve vývoji a výzkumu. (Piráti takový způsob financování výzkumu kdysi měli v programu - převzato od těch Švédských).

    Dnes jsou Piráti vesměs catch-all party a tyhle původní nuance se ztrácejí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no... a ted si vem, kolik byrokracie je spojene se ziskanim takove dotace... svym zpusobem to je pro maleho podnikatele sikana :-) Takze v dusledku na ty dotace dosahnout jen ti, co byrokracii dokonale ovladaji... takze velke podniky ;-) A podminky jsou tak slozite, ze urady defacto ani nezvladaji jejich kontrolu v rozumnych lhutach... takze se to kontroluje povrchne, dost casto neco utece ve vysledku jsme pro zbytek EU dobrej tercik k odstrelovani... ale vsecko ma puvod v te slozite byrokracii - a tu Pirati moc neresej - vzdyt i sami interne si zavadej dalsi kontroverzni papiry typu NDA :-) Skoro to vypada, ze Andrej nakazil Ivana tim ridit vsecko jako firmu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: socialisto! :-))

    nevím, Piráti spoustu dotačních programů určitě podporují. Jen chci říct, že velká část příznivců žije bez dotací a Piráti mj. v jedné fázi měli poměrně autentický program ochrany drobného podnikání před šikanou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ten piratskej nazor, ze vyse trestu a zvysovani trestnich sazeb neodrazuje od pachani nejakeho prestupku... to je obecna poza Piratu? :-) Mam tomu rozumet tak, ze se Pirati postavi proti navrhu na zvyseni pokut v silnicni doprave? ;-) A jak to je v souladu s progamovym bodem, kde Pirati dokonce prosazuji propadnuti celeho majetku, tedy nikoliv jen nahradu zpusobene skody? Takze i tento trest Pirati prohlasuji za zbytecny, protoze pachatele to prece neodradi...? ;-) Ma teda vubec podle Piratu smysl celej trestni zakonik...? :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PJGEPR: zde je komplexní stanovisko, ať se tu jen neodkazujeme na diskuze na Facebooku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati a klimatizovane tramvaje... tak jsme to slavnostne v zime zdrzeli (setrime, neasi), abysme po par mesicich - uz v lete zjistili ze to stejne jinak nejde... jake to prekvapeni :-) To prece napadne i maly dite, ze podobnej zasah do vozidla - kdyz nic jinyho - by znamenal ztratu zaruky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: sranda je, ze na tech "kalouskovo" padacich se jeste pred par lety skakalo... :-) A je vtipny, jak vsichni vinej zrovna Kalouska, kdyz to muselo projit (a proslo) zkouskama v samotny armade driv nez se to zaclo ve velkym kupovat (jako kazdej vojenskej material) - nikdy jsem si nevsim, ze by se Pirati pidili po tom, kdo u tech armadnich zkousek byl a kdo to schvalil ;-) A aspon se dostal do sbirek VHU... i kdyz uz si na nem vojaci (sluzebne) neskocili... vim ze treba v Plzni na Linich to tam nabizeli i komercne... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PJGEPR: pirati, na vezensky autobus nakresli kalouska, ze ho zavrou za padaky,kalousek je furt v politice. slibuji zavreni sobotky za okd, sobotka je na svobode a v pohode. pak taky slibili babise a vyreseni capaku, babis se jim tlemi z premierskyho kresla.

    no ale hlavne, ze vyresili problem cajoven.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: no on ani Ivan moc lidi nepresvedcil, spis naopak :-) Zbytek "pachatelu" teto situace (Peksa, Holomcik, Richterova) projistotu mlci uplne, takze ano mas pravdu - kdo mlci, ten nic nezkazi... protoze se do niceho nezamota ;-)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a koho kurva zajimaj cajovny, je jich malo a jejich vliv na ekonomiku je nulovy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam