• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Proč by zemědělci v EU měli dostávat paušální dotace?
    Když už, tak ta X-Prize by pro ně mohly bejt nějaký ekologistický cíle, jako rozdělování velkých lánů na menší různými remízky, minimalizace používání chemických postřiků...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak konkretne naroubujes system x-prize treba na zemedelce? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano. nechápu, proč mi to píšeš, je to nošení dříví do lesa. já to vím. (Kdyby mi nevadily bouchačky, bavilo by mi všude si vozit zadek autem a kdybych byl odpůrce existence EU, tak by mi asi až tolik nevadili bývalí Svobodní... v ekonomických věcech jsem relativně konzervativní)

    Pokud by šlo o mě, místo paušálních dotací bych vypisoval spíš odměny za dosažení nějakého cíle (ve stylu X-prize). Ty by se mohly týkat řady dnes dotovaných aktivit, a zejména by měly význam třeba ve vývoji a výzkumu. (Piráti takový způsob financování výzkumu kdysi měli v programu - převzato od těch Švédských).

    Dnes jsou Piráti vesměs catch-all party a tyhle původní nuance se ztrácejí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no... a ted si vem, kolik byrokracie je spojene se ziskanim takove dotace... svym zpusobem to je pro maleho podnikatele sikana :-) Takze v dusledku na ty dotace dosahnout jen ti, co byrokracii dokonale ovladaji... takze velke podniky ;-) A podminky jsou tak slozite, ze urady defacto ani nezvladaji jejich kontrolu v rozumnych lhutach... takze se to kontroluje povrchne, dost casto neco utece ve vysledku jsme pro zbytek EU dobrej tercik k odstrelovani... ale vsecko ma puvod v te slozite byrokracii - a tu Pirati moc neresej - vzdyt i sami interne si zavadej dalsi kontroverzni papiry typu NDA :-) Skoro to vypada, ze Andrej nakazil Ivana tim ridit vsecko jako firmu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: socialisto! :-))

    nevím, Piráti spoustu dotačních programů určitě podporují. Jen chci říct, že velká část příznivců žije bez dotací a Piráti mj. v jedné fázi měli poměrně autentický program ochrany drobného podnikání před šikanou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ten piratskej nazor, ze vyse trestu a zvysovani trestnich sazeb neodrazuje od pachani nejakeho prestupku... to je obecna poza Piratu? :-) Mam tomu rozumet tak, ze se Pirati postavi proti navrhu na zvyseni pokut v silnicni doprave? ;-) A jak to je v souladu s progamovym bodem, kde Pirati dokonce prosazuji propadnuti celeho majetku, tedy nikoliv jen nahradu zpusobene skody? Takze i tento trest Pirati prohlasuji za zbytecny, protoze pachatele to prece neodradi...? ;-) Ma teda vubec podle Piratu smysl celej trestni zakonik...? :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PJGEPR: zde je komplexní stanovisko, ať se tu jen neodkazujeme na diskuze na Facebooku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati a klimatizovane tramvaje... tak jsme to slavnostne v zime zdrzeli (setrime, neasi), abysme po par mesicich - uz v lete zjistili ze to stejne jinak nejde... jake to prekvapeni :-) To prece napadne i maly dite, ze podobnej zasah do vozidla - kdyz nic jinyho - by znamenal ztratu zaruky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: sranda je, ze na tech "kalouskovo" padacich se jeste pred par lety skakalo... :-) A je vtipny, jak vsichni vinej zrovna Kalouska, kdyz to muselo projit (a proslo) zkouskama v samotny armade driv nez se to zaclo ve velkym kupovat (jako kazdej vojenskej material) - nikdy jsem si nevsim, ze by se Pirati pidili po tom, kdo u tech armadnich zkousek byl a kdo to schvalil ;-) A aspon se dostal do sbirek VHU... i kdyz uz si na nem vojaci (sluzebne) neskocili... vim ze treba v Plzni na Linich to tam nabizeli i komercne... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PJGEPR: pirati, na vezensky autobus nakresli kalouska, ze ho zavrou za padaky,kalousek je furt v politice. slibuji zavreni sobotky za okd, sobotka je na svobode a v pohode. pak taky slibili babise a vyreseni capaku, babis se jim tlemi z premierskyho kresla.

    no ale hlavne, ze vyresili problem cajoven.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: no on ani Ivan moc lidi nepresvedcil, spis naopak :-) Zbytek "pachatelu" teto situace (Peksa, Holomcik, Richterova) projistotu mlci uplne, takze ano mas pravdu - kdo mlci, ten nic nezkazi... protoze se do niceho nezamota ;-)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a koho kurva zajimaj cajovny, je jich malo a jejich vliv na ekonomiku je nulovy
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co je spatnyho na dotacnich projektech eu? vis kolik toho dostalo treba skolstvi? si jako myslis, ze kdo dela projekty z dotaci je implicitne jako babis?
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    NECROMAN: martine, tohle je názor jednoho spolku a Kovářovi, kterou bere vážně málokdo, bylo by jednodušší přiznat si, že to Ferjençík prodělal...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: wtf? mícháš nesouvisející věci.

    Piráty podporují podle mě spíš podnikatelé, co dotace nepotřebují. když si zjistíš strukturu a historii našeho programu, tak jsme začali ochranou hospod a čajoven před výběrem výpalného...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: zamotava se do toho akorat Michalek
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: on teda vubec neni Ferjencikuv... urban story rika, ze na prvnim jednani vubec netusil, ktera bije... a na to druhe rychle prispechal s materialem, co ma puvod na jednom ano-ministerstvu ;-) Dokonce si nekdo v mem okoli (s vystudovanymi pravy) delal srandu z toho, ze do zakonu fusuje clovek z humanitniho oboru. TOPka mozna jede z posledniho, ale Facebook je plnej reakci typu "uz vas volit nebudu". Socky Piratum v minulosti hodne pomohly, ale ted mi prijde ze jejich silu naopak podcenujes ;-)

    HONCKA: a tak ze to spousta lidi "dole" odmita je videt uz na rychlosti toho, jakou se to procesne protlacilo na CF... kazdopadne ta argumentace GDPR, co predvedl treba Jakub (a i Ivan se v tom dost placa)... ehm, neni to tak trosku schiza, kdy na jedne strane se novy zajemce o clenstvi verejne online griluje a svlika z kalhot... a na strane druhe se u NDA argumentuje legislativou a potrebou chranit osobni udaje a Jakub pri tom argumentuje uniky databaze ODS pred 17 lety? :-) Ono se do toho zacinate drobatko zamotavat...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jj, vychazis z uvahy ze kazda ceska socka na davkach utraci svy davky za chlast, cigara, telefony a internet. osobne si myslim, ze white trash piraty nevoli, vidim to spis na vlastenecky strany.

    co takhle udelat navod pro podnikate, jak se vyrovnat s kontrolou dotacnich projektu ze strany mpo? radi jak cerna ruka a vzdycky neco najdou. kor ted musi, aby andy nebyl jedinej podvodnik.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: proč ne? někteří jsou experti v čerpání, jiní jsou v nouzi a neumí si říct. Proč nepodpořit ty, kdo si umí něco samostatně nastudovat na Internetu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: navod pro socky? proc...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam